Youmag.gr
Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα προγνωστικά ενός αγώνα Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα προγνωστικά ενός αγώνα
Το στοίχημα είναι σίγουρα μία από τις αγαπημένες ασχολίες πολλών Ελλήνων και είναι κάτι με το οποίο γενικά παθιάζονται. Είναι σίγουρο ότι σε κάθε... Παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τα προγνωστικά ενός αγώνα

Το στοίχημα είναι σίγουρα μία από τις αγαπημένες ασχολίες πολλών Ελλήνων και είναι κάτι με το οποίο γενικά παθιάζονται. Είναι σίγουρο ότι σε κάθε πρακτορείο ΟΠΑΠ ή σε κάθε συζήτηση σχετικά με το στοίχημα θα δει κανείς ανθρώπους να υπερασπίζονται με πάθος τις στοιχηματικές ιστοσελίδες που επισκέπτονται συχνά και που πιστεύουν ότι παρέχουν τα καλύτερα προγνωστικά για στοίχημα.

Γιατί όμως τέτοιο πάθος για τα προγνωστικά; Γιατί τους δίνουν τόσο μεγάλη σημασία οι παίκτες; Η απάντηση είναι απλή: δεδομένου ότι το στοίχημα δεν είναι καθαρός τζόγος – ποντάρεις σε ομάδες γνωστής δυναμικής – τα σωστά προγνωστικά στοιχήματος με μεγάλες στοιχηματικές αποδόσεις και live score ή διαγωνισμούς αν και δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας, σίγουρα μειώνουν τις πιθανότητες να πας κουβά.

Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι όποιος δεν ενημερώνεται και δεν ψάχνει για στοιχηματικές συμβουλές και άλλες πληροφορίες πριν να καταθέσει το δελτίο του, τότε απλά δεν παίζει στοίχημα αλλά Λόττο, αφού στην ουσία έχει γράψει απλά ένα μάτσο από τυχαία σημεία σε τυχαία παιχνίδια.

Petas.gr με τα πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Εδώ όμως θα πρέπει να πούμε ότι αν επισκεφτεί κανείς τις στοιχηματικές ιστοσελίδες με προγνωστικά στοιχήματος δωρεάν και γενικά με πληροφορίες για το στοίχημα και το ποδόσφαιρο θα βρει πολλές πληροφορίες. Μπορεί ένα site να δίνει τα καλύτερα προγνωστικά της ημέρας, αλλά αυτά μπορεί απλά να μην ισχύουν όταν θα έρθει η ώρα να παίξετε. Πως μπορείτε λοιπόν με βάση τα προγνωστικά που ήδη γνωρίζετε να κάνετε ακόμη πιο ασφαλείς προβλέψεις στοιχήματος και να μειώσετε ακόμη σημαντικότερα τις πιθανότητες σας να πάτε κουβά; Ας δούμε κάποια από τα πράγματα που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να καθορίζουν την εξέλιξη ενός αγώνα και την έκβαση του και που μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις προβλέψεις πάμε στοίχημα και όχι μόνο.

Η έδρα

Η έδρα στο ποδόσφαιρο και γενικά σε όλα τα αθλήματα δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα, δεν είναι τυχαίο ότι η νίκη του γηπεδούχου συνήθως έχει χαμηλότερη απόδοση από αυτή του φιλοξενούμενου. Ακόμη και αν υπάρχει μια διαφορά δυναμικής ανάμεσα στις δύο ομάδες, είναι σίγουρο ότι το πλεονέκτημα βρίσκεται στη πλευρά του γηπεδούχου. Η έδρα ωστόσο δεν κερδίζει αγώνες από μόνη της. Αυτό σημαίνει ότι ένας σαφώς ισχυρότερος επισκέπτης μπορεί να κερδίσει τον γηπεδούχο σχετικά άνετα ενώ ένας απελπισμένος επισκέπτης χαμηλής δυναμικότητας, μπορεί να παίξει σαν να μην υπάρχει αύριο και να κερδίσει, παρά όλα τα πλεονεκτήματα του γηπεδούχου. Επίσης, μία αποδυναμωμένη έδρα μπορεί να γύρει τη ζυγαριά υπέρ του φιλοξενούμενου. Με άλλα λόγια, άσχετα με το τι λένε τα προγνωστικά, πάντα να μελετάτε τι τρέχει με την έδρα.

Το κίνητρο

Εννοείται πως το κίνητρο της κάθε ομάδας είναι η νίκη, κάποιες νίκες όμως είναι σαφώς πιο σημαντικές από άλλες. Αν μια ομάδα χρειάζεται μία νίκη για να βγει Ευρώπη ή για να παραμείνει σε κάποια κατηγορία, είναι πολύ πιθανό να τα δώσει όλα για όλα και να νικήσει μια πολύ ισχυρότερη ομάδα, ακόμη κι εκτός έδρας. Το ίδιος ισχύει και για τους αγώνες κυπέλου, όπου δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ο αποκλεισμός μια μεγάλης ομάδας από μία σαφώς μικρότερη. Αν λοιπόν ασχολείστε με το online στοίχημα, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στο κίνητρο όταν διαβάζετε δωρεάν προβλέψεις και προγνωστικά και βεβαιωθείτε ότι οι όποιες στοιχηματικές συμβουλές, δε δίνονται μόνο με βάση τη δυναμικότητα.

Ψυχολογία και γενική κατάσταση της ομάδας

Μπορεί τα προγνωστικά να θεωρούν ότι μια ομάδα έχει σαφές πλεονέκτημα έναντι μιας άλλης στον αγωνιστικό χώρο, οπότε και η νίκη της είναι πολύ πιθανή, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει άρδην αν λάβει κανείς υπόψη του τη ψυχολογία ή την κατάσταση μιας ομάδας. Αν ας πούμε μια δυνατή ομάδα έρχεται από μια άσχημη ήττα ή μετά από ένα σερί αγώνων αντιμέτωπη με μία πιο αδύναμη ομάδα, μπορεί και να χάσει λόγω της κακής ψυχολογίας και της κούρασης. Με άλλα λόγια, οι πιθανότητες νίκης της δεν είναι τόσο υψηλές όσο θα έπρεπε να είναι με βάση τη δυναμική. Το ίδιο ισχύει και για διοικητικά προβλήματα μιας δυνατής ομάδας και για απουσίες δυνατών παιχτών.