Youmag.gr
Σπουδαία Εκθέματα Σε Μουσεία Παγκόσμιας Φήμης Σπουδαία Εκθέματα Σε Μουσεία Παγκόσμιας Φήμης
Πολλά εκθέματα έχουν κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό των επισκεπτών κάθε μουσείου. Ορισμένοι μάλιστα επισκέπτες έρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, μόνο και μόνο για... Σπουδαία Εκθέματα Σε Μουσεία Παγκόσμιας Φήμης

Πολλά εκθέματα έχουν κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό των επισκεπτών κάθε μουσείου. Ορισμένοι μάλιστα επισκέπτες έρχονται στον συγκεκριμένο χώρο, μόνο και μόνο για να θαυμάσουν έναν συγκεκριμένο πίνακα, ένα γλυπτό ή ένα έργο τέχνης απαράμιλλης ποιότητας.

Αν καθίσετε να το σκεφθείτε, όλοι γνωρίζετε ορισμένα από αυτά τα ιδιαίτερα δημοφιλή εκθέματα ανά τον κόσμο. Κάποια από αυτά έχουν γίνει γνωστά εξαιτίας της μεγαλοπρέπειάς τους, ενώ κάποια άλλα έχουν κατακτήσει τις καρδιές των φίλων της τέχνης λόγω της μοναδικής τους προσωπικότητας.

Ποια είναι αυτά τα εκθέματα, όμως; Για να δούμε εάν στη λίστα υπάρχουν και ορισμένα από αυτά τα εκθέματα που σκεφτήκατε κι εσείς:

  • Μόνα Λίζα: Η Μόνα Λίζα είναι γνωστή κι ως Τζιοκόντα Αποτελεί εξαιρετικό πορτραίτο της Λίζα Γκεραρντίνι, η οποία υπήρξε σύζυγος του Φρανσέσκο ντελ Τζιοκόντο. Ο πίνακας αυτός αποτελεί ίσως το πιο φημισμένο έργο τέχνης σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει δημιουργηθεί από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ενώ βρίσκεται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο Μουσείο του Λούβρου. Αυτός ο πίνακας είναι εξαιρετικά διάσημος και εκατομμύρια άνθρωποι τον επισκέπτονται κάθε χρόνο.
  • Καπέλα Σιξτίνα: Αποτελεί ένα από τα πιο πολυδιαφημισμένα πορτραίτα σε ολόκληρο τον κόσμο και δεν είναι άλλη από τη ζωγραφιά που κοσμεί την οροφή της εκκλησίας μέσα στο Βατικανό. Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον Μιχαήλ Άγγελο και το πιο σημαντικό μέρος του απεικονίζει τον Αδάμ και το Θεό. Αγγίζοντας τα χέρια, οι δύο μορφές επιδεικνύουν την ιδιαίτερη σχέση που τους ενώνει. Είναι φυσικά ένα από τα έργα που κεντρίζουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.
  • Η Αφροδίτη της Μήλου: Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά γλυπτά αποτελεί η Αφροδίτη της Μήλου. Το άγαλμα βρέθηκε στην περιοχή της Μήλου και ήταν σπασμένο σε πολλά κομμάτια. Μέσα από λεπτομερή συντήρηση, μεταφέρθηκε και αναστυλώθηκε στο Παρίσι. Τώρα είναι ένα από τα διασημότερα εκθέματα στο Μουσείο του Λούβρου και όλοι μιλούν για την απαράμιλλη ομορφιά της Ελληνίδας θεάς.
  • Η Νίκη της Σαμοθράκης: Ακόμη ένα ελληνικό άγαλμα παγκόσμιας αναγνώρισης αποτελεί και η Νίκη της Σαμοθράκης. Κι αυτό έχει μεταφερθεί στο Μουσείο του Λούβρου και εκτίθεται εκεί στα μάτια των έκπληκτων επισκεπτών. Στο νησί της Σαμοθράκης, το άγαλμα υπήρξε ένα από τα πιο επιβλητικά στοιχεία και βρισκόταν σε έναν βράχο, από όπου όλοι το έβλεπαν.
  • Σύμπλεγμα του Λαοκόοντος: Ένα συγκλονιστικό γλυπτό που λέγεται ότι φιλοτεχνήθηκε από τρεις γλύπτες στη Ρόδο είναι και το Σύμπλεγμα του Λαοκόοντος. Εδώ απεικονίζονται ο Λαοκόων και τα δύο του παιδιά, καθώς τα στραγγαλίζουν γιγάντια φίδια. Είναι ένα γλυπτό εξαιρετικής ποιότητας, με μεγάλη ένταση συναισθημάτων και με σπουδαία απεικόνιση ακόμη και της παραμικρής λεπτομέρειας. Θα το βρείτε στο Βατικανό.
  • Στήλη της Ροζέττας: Τέλος, στο Βρετανικό Μουσείο θα βρει κανείς την Στήλη της Ροζέττας. Πρόκειται για μία πλάκα, όπου έχουν χαραχτεί επιγραφές στα ελληνικά και στα αιγυπτιακά. Επίσης, στην ίδια πλάκα παρατηρούνται τρεις διαφορετικές τεχνοτροπίες ως προς τη γραφή. Συγκεκριμένα, όσοι παρατηρήσουν καλά θα διαπιστώσουν πως συνυπάρχουν ιερογλυφικά, ελληνικά και αιγυπτιακά. Είναι μία εντυπωσιακή πλάκα με σπουδαία σημασία για την ανθρωπότητα.

Σίγουρα έχετε ήδη ξεκινήσει να κάνετε σχέδια ως προς τα επόμενα ταξίδια σας και σίγουρα τα ταξίδια σας αυτά θα περιλαμβάνουν προορισμούς με σπουδαία εκθέματα!