Youmag.gr
Μπλε χρώμα Μπλε χρώμα
Το μπλε χρώμα είναι το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις για πολλά χρόνια. Αυτό το χρώμα κυριαρχεί ως το αγαπημένο... Μπλε χρώμα

Το μπλε χρώμα είναι το πιο αγαπημένο χρώμα στον κόσμο σύμφωνα με διάφορες δημοσκοπήσεις για πολλά χρόνια. Αυτό το χρώμα κυριαρχεί ως το αγαπημένο χρώμα τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών. Το μπλε θεωρείται το χρώμα της εμπιστοσύνης, της ασφάλειας και της αποφασιστικότητας.

Το μπλε έρχεται σε πολλές αποχρώσεις, όπως το μπλε του ωκεανού και το μπλε του ουρανού. Έχει ηρεμιστική επίδραση στο σώμα. Ωστόσο, ορισμένα χρώματα που είναι υπερβολικά μπλε μπορούν επίσης να επιτύχουν ένα αποτέλεσμα όπως ψυχρότητα ή αδιαφορία. Indigo, ένα βαθύ μπλε χρώμα, συμβολίζει τη μυστικιστική πνευματική σοφία.

Χρώμα Τσάκρα: Μπλε Τσάκρα λαιμού

Το τσάκρα του μπλε λαιμού είναι επίσης γνωστό ως Visuddha. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το τσάκρα βρίσκεται στην περιοχή του λαιμού. Συνδέεται με το λαιμό, το λαιμό, τα χέρια και τα χέρια. Το τσάκρα του λαιμού συνδέεται με την ομιλία και την ακοή και προάγει την πνευματική επικοινωνία. Λέγεται ότι το άνοιγμα του τσάκρα του λαιμού μπορεί να βελτιώσει την κώφωση. Οι πολύτιμοι λίθοι που θα βοηθήσουν στο άνοιγμα του τσάκρα του λαιμού είναι το τιρκουάζ και το γαλαζοπράσινο.

Κατανοώντας το μπλε χρώμα στον κόσμο:

Στην κινεζική κουλτούρα, τα χρώματα αντιστοιχούν στα πέντε βασικά στοιχεία, την κατεύθυνση του ουρανού και τις τέσσερις εποχές. Μπλε στην κινεζική κουλτούρα σημαίνει δέντρο, Ανατολή και άνοιξη.
Το μπλε, το μπλε-πράσινο και το πράσινο είναι ιερά χρώματα στο Ιράν. Αυτά τα τρία χρώματα συμβολίζουν τον παράδεισο.
Στην Ινδία, ο Λόρδος Κρίσνα συχνά απεικονίζεται με μπλε απόχρωση δέρματος σε πίνακες ζωγραφικής.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τα γραμματοκιβώτια έχουν μπλε.
Στην αρχαία κουλτούρα των Αζτέκων, το μπλε σήμαινε θυσία.
Στην Ελλάδα, το μπλε χρώμα συμβόλιζε τη δύναμη που προστατεύει από το «κακό μάτι». Όσοι πιστεύουν σε αυτή την ελληνική δεισιδαιμονία φορούν συχνά μπλε κολιέ ή μπλε βραχιόλια για την προστασία τους.

Θρησκευτικές και μυθολογικές ενώσεις που σχετίζονται με το μπλε χρώμα:

Το Μπλε Τζαμί του Ιράν στο Ταμπρίζ
Το Μπλε Τζαμί της Αιγύπτου στο Κάιρο
Αρμενικό Μπλε Τζαμί στο Ερεβάν
Τζαμί Σουλτάν Αχμέτ στην Κωνσταντινούπολη πηγή (casinopt24)
Στην Καθολική θρησκεία, το μπλε συνδέεται με την Παναγία
Το μπλε χρώμα περιλαμβάνεται συχνά σε γνωστές μάρκες ως ένα πολύ αξιόπιστο και ευγενές σύμβολο. Οι Ford, Tiffany&Co, IBM, Pepsi και άλλες μπορούν να αναφερθούν ως οι μεγαλύτερες μάρκες στις οποίες υπάρχει το μπλε χρώμα.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το μπλε (τυφλό) χρώμα:

Ο Λευκός Οίκος διαθέτει ένα ιδιαίτερο «μπλε δωμάτιο».
Το μπλε είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο χρώμα στην κατασκευή οδοντόβουρτσων.
Τα καθαριστικά και οι σκόνες έχουν συχνά μπλε γιατί προάγουν την καθαριότητα.
Η IBM Deep Blue έγινε ο πρώτος υπολογιστής που νίκησε έναν κορυφαίο παγκόσμιο πρωταθλητή σε τουρνουά σκακιού. Το Deep Blue αποτελούνταν από 32 επεξεργαστές και επεξεργαζόταν περίπου 200 εκατομμύρια κινήσεις σκακιού ανά δευτερόλεπτο. Επί του παρόντος, ο Depp Blue είναι ένας από τους ταχύτερους υπολογιστές, ικανός να επεξεργαστεί περίπου 280 εκατομμύρια λειτουργίες σε ένα δευτερόλεπτο.

Τα τελευταία χρόνια, η θεραπεία ψυχολογικών προβλημάτων, όπως ο εθισμός και οι διατροφικές διαταραχές, η ανικανότητα και η κατάθλιψη, με το μπλε φως έχει γίνει πιο δημοφιλής.

Οι άνθρωποι είναι συχνά πιο παραγωγικοί στα μπλε δωμάτια.

Τα κουνούπια έλκονται δύο φορές περισσότερο από το μπλε χρώμα σε σχέση με άλλα χρώματα.

Το έργο του Πάμπλο Πικάσο χαρακτηρίζεται από τη «Γαλάζια περίοδο», η οποία αναφέρεται σε μια σειρά έργων στα οποία κυριαρχεί το μπλε. Αυτή η περίοδος εκφράζεται από το 1901 έως το 1904.