Youmag.gr
Προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας ή Επώνυμα; Προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας ή Επώνυμα;
Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα στις αγορές του σούπερ μάρκετ είναι το ακόλουθο: “Αξίζει περισσότερο να αγοράζει κανείς προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή επώνυμες μάρκες;”... Προϊόντα Ιδιωτικής Ετικέτας ή Επώνυμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα διλήμματα στις αγορές του σούπερ μάρκετ είναι το ακόλουθο: “Αξίζει περισσότερο να αγοράζει κανείς προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή επώνυμες μάρκες;”

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σαφής απάντηση, η οποία να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Αντιθέτως, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Γι’ αυτό και απαιτείται η απαραίτητη έρευνα, προτού να επιλέξει κάποιος τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ που καλύπτουν τις ανάγκες του περισσότερο.

Πολλές είναι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες έχουν δημιουργήσει δικές τους ετικέτες προϊόντων. Με αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην αγορά. Συνεργάζονται με τοπικούς παραγωγούς και αγοράζουν πιο οικονομικά τις πρώτες ύλες από εκείνους. Για παράδειγμα, αγοράζουν γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια και ζυμαρικά.

Έπειτα, αυτές οι πρώτες ύλες προωθούνται για επεξεργασία και συσκευάζονται κατάλληλα. Προστίθεται η επωνυμία της ιδιωτικής ετικέτας, με αναφορά στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ και τα προϊόντα είναι έτοιμα προς πώληση. Φυσικά, οι τιμές τους είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες των επώνυμων προϊόντων. Ως εκ τούτου, παραμένουν ανταγωνιστικά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και οι πωλήσεις τους είναι ικανοποιητικές.

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν εκείνοι οι καταναλωτές που αγοράζουν μονάχα επώνυμες μάρκες και προϊόντα από γνωστές εταιρείες. Κύριος λόγος για αυτή την επιλογή τους αποτελεί η εμπιστοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, οι επώνυμες εταιρείες διαθέτουν συνήθως μια μακραίωνη ιστορία. Έχουν διανύσει την πορεία τους στο χρόνο και αυτό τις καθιστά ικανές να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στον καταναλωτή.

Επιπλέον, αυτά τα προϊόντα είναι δοκιμασμένα, ενώ οι καταναλωτές είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους. Πολλές φορές αποζητάμε κάτι γνώριμο, από τον πειραματισμό με νέες γεύσεις και νέα, άγνωστα μονοπάτια. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγες οι φορές που οι εταιρείες τονίζουν την ιστορία τους και προσπαθούν να υπενθυμίσουν στους καταναλωτές ότι τα προϊόντα τους έχουν καθιερωθεί στην εγχώρια αγορά εδώ και χρόνια.

Στην ερώτηση λοιπόν ποια προϊόντα είναι καλύτερα και ποια αξίζουν την προτίμησή μας, η απάντηση ενδέχεται να διαφέρει. Ορισμένα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας είναι πράγματι αξιόλογα. Υπάρχουν φορές μάλιστα που δεν θα βρείτε σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε αυτά και τα επώνυμα προϊόντα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι οι επώνυμες μάρκες είναι πιο αξιόπιστες.

Μέσα από τη δοκιμή, ο καθένας αναγνωρίζει το προϊόν που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του περισσότερο από τα υπόλοιπα. Χωρίς να απορρίπτετε κάποια προϊόντα από την αρχή, καλείστε να κάνετε την έρευνα αγοράς σας και να αποφασίσετε αντικειμενικά για τις επιλογές προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Η βέλτιστη αναλογία μεταξύ ποιότητας και τιμής είναι το ζητούμενο κάθε φορά. Αυτό είναι που θα πρέπει να ελέγχετε, επομένως.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ παράλληλα απολαμβάνετε εξαιρετικά προϊόντα, τότε επωφεληθείτε από τις κριτικές των καταναλωτών. Λαμβάνοντας υπόψη τα σχόλια ατόμων που έχουν ήδη δοκιμάσει ορισμένα προϊόντα, αποκτάτε μια συνολική ιδέα ως προς το εάν κάποιο προϊόν αξίζει ή όχι. Επίσης, οι εποχικές προσφορές είναι αρκετά καλές και ενδέχεται να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον προϋπολογισμό σας ακόμη πιο πολύ.

Επιλέξτε επώνυμα προϊόντα και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μη διστάζετε να δοκιμάζετε, με σκοπό την εύρεση των καλύτερων προϊόντων για εσάς και τους αγαπημένους σας.