Youmag.gr
Σαν κάτοικοι μιας Μεσογειακής χώρας με πρόσβαση στη θάλασσα από αμέτρητες μεριές, απολαμβάνουμε διάφορα οφέλη και ένα από αυτά αποτελεί και η πλούσια κουζίνα...

Σαν κάτοικοι μιας Μεσογειακής χώρας με πρόσβαση στη θάλασσα από αμέτρητες μεριές, απολαμβάνουμε διάφορα οφέλη και ένα από αυτά αποτελεί και η πλούσια κουζίνα με κυρίαρχα τα φρέσκα θαλασσινά. Όπως είναι αναμενόμενο το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, αφού έχουν συνδυαστεί με αποδράσεις στο κύμα και τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, χωρίς όμως αυτό να είναι περιοριστικό.

Πιάτα με πρωταγωνιστές ψάρια και οστρακοειδή μπορεί κανείς να συναντήσει από την πιο απλή τους μορφή στο παραδοσιακό συνοικιακό ταβερνάκι, αλλά και σε πιο εξεζητημένους γαστρονομικούς προορισμούς βιώνοντας μια δελεαστική περιπέτεια. 

Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι θα ήταν χρήσιμο να εξερευνήσουμε παρέα τα πλούσια βάθη της θάλασσας, ανακαλύπτοντας απολαυστικές δημιουργίες. Προσφέρουμε μάλιστα για κάθε μία από αυτές, και μία μοναδική πρόταση σε κρασί, που με τη δική του υφή και ένταση θα πυροδοτήσει τις αισθήσεις μας.

  1. Αστακομακαρονάδα

Ένα κομψό και χλιδάτο πιάτο που γοητεύει στη στιγμή όποιον το δοκιμάσει, αφού ο πλούτος του αστακού συναντά και μπερδεύεται με ντελικάτα ζυμαρικά και μια ελαφριά σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Η πολυπλοκότητα του πιάτου ανεβάζει αρκετά τον πήχη στην αναζήτηση του κρασιού που μπορεί να το συνοδεύσει και να το συμπληρώσει. Προτιμήστε οπωσδήποτε ένα λευκό κρασί, με το Ασύρτικο να αποτελεί τη δημοφιλέστερη επιλογή. 

  1. Καλαμάρι Γεμιστό

Μπορεί το τηγανητό καλαμαράκι συνοδεία τηγανητής πατάτας να αποτελεί μια διαχρονική και πάντα επίκαιρη προτίμηση, αν όμως θέλουμε να ανεβάσουμε τη γευστική εμπειρία και να απευθυνθούμε σε όσους αποζητούν το κάτι παραπάνω, χρειάζεται τροποποίηση. Καλαμάρια γεμιστά, με ένα μείγμα λαχανικών, ρυζιού και βοτάνων, δημιουργούν μια αναβαθμισμένη γκουρμέ απόλαυση, Η επικρατέστερη επιλογή συνοδευτικού ανάμεσα στα καλύτερα κόκκινα κρασιά από το wineoutlet.gr, και γενικότερα τα κρασιά του εμπορίου με σώμα κόκκινων φρούτων, είναι το τολμηρό Ξινόμαυρο. 

  1. Ριζότο Αχινού

Όσο η αγκαθωτή πανοπλία του αχινού μας ωθεί να απομακρυνόμαστε από αυτόν κατά τις θαλάσσιες συναντήσεις μας, άλλο τόσο η γλυκιά και γεμάτη αρώματα γεύση του μας κάνει να τον επιζητούμε στο πιάτο μας. Σερβίρετε σε ένα ντελικάτο και κρεμώδες ριζότο, για μια μοναδική γευστική περιπέτεια ανάμεσα στους θησαυρούς της θάλασσας.
Δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα να βουτήξει ακόμη πιο βαθιά σε αυτή τη γαστρονομική εξερεύνηση, μέσα από δροσιστικά κρασιά με έντονη οξύτητα ανάμεσα στην ποικιλία που προσφέρει τόσο η Cava Canava όσο και άλλες κάβες ή ακόμη και τοπικά κτήματα. Ωστόσο στην κορυφή εντοπίζουμε τη σαμπάνια, και τα λευκά κρασιά Chablis και Albariño.

  1. Φαγκρί με πουρέ μάραθου

Στον επίλογο των γευστικών μας προτάσεων χωρίς αυτό να συσχετίζεται με την ποιότητα του πιάτου, συναντάμε ένα από τα νοστιμότερα ψάρια της Μεσογείου, το φαγκρί. Λευκή σάρκα με ήπια και ελαφρώς γλυκιά γεύση, και κυρίως σταθερή υφή του που του επιτρέπει να αντέχει το καλό ψήσιμο στη σχάρα, αλλά και το φούρνο ή τον ατμό. Συνδυάζεται άρτια με διάφορα βότανα, μπαχαρικά και σάλτσες, και αν ανάμεσα σε αυτά επιλεχθεί ο μάραθος, ένα αν μη τι άλλο αγαπημένο βότανο του ελληνικού καλοκαιριού, σε μορφή βελούδινου πουρέ, μπορούμε να κάνουμε λόγο για την απόλυτη γαστρονομική ποίηση. Προσθέστε τις τελευταίες νότες από εσπεριδοειδή και φρούτα του οπωρώνα, που συναντώνται στην ποικιλία του Σαρντονέ.