Youmag.gr
Πώς να δείτε αντικείμενα φυσικού τουρισμού χωρίς να τα βλάψετε; Πώς να δείτε αντικείμενα φυσικού τουρισμού χωρίς να τα βλάψετε;
Όσο λυπηρό κι αν είναι, κάθε φορά που πηγαίνεις να δεις ένα φυσικό τουριστικό αξιοθέατο, το βλάπτεις σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. Ακόμη και... Πώς να δείτε αντικείμενα φυσικού τουρισμού χωρίς να τα βλάψετε;

Όσο λυπηρό κι αν είναι, κάθε φορά που πηγαίνεις να δεις ένα φυσικό τουριστικό αξιοθέατο, το βλάπτεις σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. Ακόμη και μόνο με την προσέγγισή του, υπάρχει αρνητικός αντίκτυπος διαταράσσοντας το τοπικό οικοσύστημα. Ενοχλείτε τα φυτά, τα ζώα, το έδαφος και άλλα γύρω από αυτό το φυσικό αντικείμενο.

Επίσης, μπορείτε να επηρεάσετε την ύπαρξη αυτού του αντικειμένου με έμμεσο τρόπο, επειδή η εισροή τουριστών είναι συχνά η βάση για τη δημιουργία περιττών υποδομών γύρω από αυτό το αντικείμενο (για παράδειγμα, θέρετρα χτίζονται σε παραλίες κ.λπ.). Φυσικά, όλοι θέλουν να δουν κάτι όμορφο και εντυπωσιακό και θα ήταν τρελό να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να δουν τα θαύματα που δημιουργεί η φύση, ωστόσο, για να παραμείνουν όπως είναι για χιλιάδες χρόνια, πρέπει να σκεφτούμε πώς περιποιηθείτε τους.

Πώς να γίνετε υπεύθυνος ταξιδιώτης και να μειώσετε τον αρνητικό αντίκτυπο του εαυτού σας όταν επισκέπτεστε διάφορα φυσικά αντικείμενα;;

Κινηθείτε μόνο σε μονοπάτια ή εγκατεστημένες υποδομές

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τους περιορισμούς όταν επισκέπτεστε ένα αξιοθέατο. Τα σημαντικά φυσικά αντικείμενα έχουν σχεδόν πάντα μια υποδομή σχεδιασμένη για τουρίστες. Περιλαμβάνουν φράχτες, διαδρόμους, προειδοποιητικές πινακίδες κ.λπ. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσετε αυτά τα εμπόδια και να πλησιάσετε το αξιοθέατο χωρίς άδεια. Πολλά φυσικά αντικείμενα είναι εξαιρετικά εύθραυστα και καταστρέφονται εύκολα. Ακόμη και μερικά μεγάλα βήματα σε λάθος μέρος μπορεί να προκαλέσουν ζημιά, επομένως μην προσπαθήσετε να πλησιάσετε το αντικείμενο και να απολαύσετε την ομορφιά του από την επιτρεπόμενη απόσταση.

Να είσαι πολύ ήσυχος

Τα περισσότερα φυσικά αντικείμενα βρίσκονται σε άγριες περιοχές που περιβάλλονται από δάση, λιβάδια ή άλλους βιότοπους. Είναι γεμάτοι ζωή. Εκατοντάδες ή και χιλιάδες είδη ζώων ζουν εκεί. Καθένα από αυτά είναι απαραίτητο για να παραμείνει ανέπαφο το οικοσύστημα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μην ενοχλούνται τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Μην κάνετε θόρυβο και μην προκαλείτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τα ζώα που ζουν κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα.

Μην αγγίζετε τίποτα και μην πάρετε “αναμνηστικά”

Είναι επίσης σημαντικό να μην διαταραχθεί η χλωρίδα και το μη ζωντανό περιβάλλον. Μην αγγίζετε οτιδήποτε βρίσκεται κοντά στο αντικείμενο φυσικού τουρισμού αλλά και στο ίδιο το αντικείμενο. Αυτό ισχύει για τα γύρω φυτά καθώς και για οτιδήποτε άλλο. Καλύτερα να μην αγγίζετε ούτε πεσμένα κλαδιά και οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρετε τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στο τοπικό οικοσύστημα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να σημειώσετε ότι δεν πρέπει να πάρετε μαζί σας τίποτα από την περιοχή των αξιοθέατων. Τα άγρια ​​φυτά, οι βράχοι, τα κοχύλια κ.λπ. δεν είναι σουβενίρ. Δεν πρέπει να αγγίζονται ή να μεταφερθούν στο σπίτι. Μπορείτε να καταγράψετε οτιδήποτε όμορφο σε φωτογραφίες αντί να το πάρετε μαζί σας.

Σε καμία περίπτωση μην αφήνετε σκόπιμα στοιχεία για τον εαυτό σας

Πολλοί τουρίστες θεωρούν ελάχιστη ή καθόλου υποχρέωση να αφήσουν κάποια στοιχεία του εαυτού τους στον προορισμό που επισκέπτονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι βραχογραφίες. Ο κόσμος πιστεύει ότι είναι σημαντικό. Κάποια από αυτά παραμένουν ισόβια συνδεδεμένα με το τουριστικό αντικείμενο, ωστόσο με αυτόν τον τρόπο χάνεται η αυθεντικότητα του φυσικού αντικειμένου, επιπλέον καταστρέφεται ανεπανόρθωτα και μπορεί ακόμη και να καταστραφεί ολοσχερώς με την πάροδο του χρόνου. Προσπαθήστε να αφήσετε την περιοχή που επισκέπτεστε όσο το δυνατόν πιο άθικτη. Όσο λιγότερη επιρροή έχετε στα αντικείμενα φυσικού τουρισμού, τόσο το καλύτερο.