Youmag.gr
Τα success stories του Διαδικτύου Τα success stories του Διαδικτύου
Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα μπορούσε να κερδίσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 20 λεπτά, από τον… καναπέ του; Κι... Τα success stories του Διαδικτύου

Ποιος θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι θα μπορούσε να κερδίσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 20 λεπτά, από τον… καναπέ του; Κι όμως, στην εποχή μας με την παγκόσμια αγορά να ξεδιπλώνεται με ένα απλό κλικ στην οθόνη του υπολογιστή μας, όλα είναι δυνατά.

Ο τυχερός του παραπάνω παραδείγματος είναι ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon, αυτού του κολοσσού του παγκόσμιου ηλεκτρονικού εμπορίου που ξεκίνησε το 1994 με αγοραπωλησίες βιβλίων και σήμερα κατέληξε να εμπορεύεται τα πάντα. Ο πολυπράγμων κροίσος φιγουράρει στην δεκάδα των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο και όχι τυχαία.

H Amazon δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα επιτυχημένης επιχείρησης που βασίστηκε στην αλματώδη αύξηση χρήσης του Ίντερνετ. Είναι γνωστή η πορεία του Μπιλ Γκέιτς της Microsoft, του Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook ή των ιδρυτών της Oracle, Λάρι Έλισον και του Ebay, Πιερ Ομιντιαρ.

Για παράδειγμα, αν δεν υπήρχε το Διαδίκτυο, τι μέλλον θα είχε η ιδέα δύο φτωχών το 2007 συγκατοίκων στο Σαν Φρανσίσκο, του Τζο Γκέμπια και του Μπράιαν Τσέσκι, που αποφάσισαν να μετατρέψουν το σαλόνι τους σε ξενώνα bed and breakfast, για να κερδίσουν χρήματα.

Σήμερα, οι δύο φτωχοί πλην ευρηματικοί φοιτητές του 2007 είναι πάμπλουτοι, καθώς η ιδέα που είχαν μετατράπηκε στο γνωστό Airbnb, την πλέον δημοφιλή ιστοσελίδα καταλυμάτων κάθε τύπου σε όλο τον κόσμο…

Εκτός όμως από αυτές τις πιο προβεβλημένες ιστορίες επιτυχίας του Διαδικτύου, που έχουν κάνει θεαματικά πλουσιότερους τους εμπνευστές τους, υπάρχουν κι άλλες, πάρα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν καταφέρει να πετύχουν κερδίζοντας χρήματα, εκμεταλλευόμενοι τη δύναμη του Διαδικτύου.

Άλλωστε, το πιο γοητευτικό σε όλη αυτή τη δύναμη του Ίντερνετ που έχει αλλάξει την καθημερινότητα όλων μας είναι το γεγονός ότι άνθρωποι με ταλέντο και φαντασία, έχουν καταφέρει να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να αλλάξουν τη ζωή τους μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους. Αυτό κι αν είναι επανάσταση!