Youmag.gr
6 μοναστηριακά προϊόντα που μπορείς να βρεις στα μοναστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ 6 μοναστηριακά προϊόντα που μπορείς να βρεις στα μοναστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ
Κρέας Το Αββαείο Notre Dame de Grâce de Bricquebec στη Γαλλία παίρνει το κύριο εισόδημά του από την παραγωγή και πώληση κρύων κρεάτων, πατέ... 6 μοναστηριακά προϊόντα που μπορείς να βρεις στα μοναστήρια της Ευρώπης και των ΗΠΑ

Κρέας

Το Αββαείο Notre Dame de Grâce de Bricquebec στη Γαλλία παίρνει το κύριο εισόδημά του από την παραγωγή και πώληση κρύων κρεάτων, πατέ και τερίν γνωστών με το εμπορικό σήμα “Les Charcuteries de la Trappe”. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή τεχνογνωσία οι μοναχοί παράγουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από φουά γκρα  πάπιας μέχρι λουκάνικα. Πολλά μοναστηριακά προϊόντα που κατασκευάζονται στο Αββαείο του Bricquebec ονομάζονται έτσι λόγω του Πατέρα Marc που έχει φροντίσει ένα μοναστικό αγρόκτημα χοίρων για περισσότερα από 40 χρόνια. Όταν ανέλαβε το 1968 ένα χοιροτροφείο, υπήρχαν μόνο 50 χοίροι. Σύντομα έφτασαν τους 2.000 χοίρους. Η κοινότητα του Αββαείο Lilbosch στην Ολλανδία διατηρεί επίσης ένα αγρόκτημα χοίρων. Το 1999 ξεκίνησε συνεργασία με την εταιρεία Livar, η οποία ιδρύθηκε από τοπικούς αγρότες, και παράγουν χοιρινό υψηλής ποιότητας που πωλείται σε όλη τη χώρα.

Μπύρα

Οι παλαιοί μοναχοί είναι γνωστοί για την παρασκευή μπύρας από τον Μεσαίωνα. Σήμερα η παράδοση αυτή διατηρείται ζωντανή σε δεκατρία ιεραποστολικά μοναστήρια στο Βέλγιο, στις Κάτω Χώρες, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Αυστρία και στην Ιταλία. Πρόσφατα, η κοινότητα των μοναχών του Mount Saint Bernard στην καρδιά του αγροτικού Leicestershire (Ηνωμένο Βασίλειο) έχει επίσης αρχίσει να φτιάχνει μπύρες για να χρηματοδοτήσει τη ζωή και το Αββαείο. Οι παλιοί μοναχοί, οι οποίοι προηγουμένως καλλιεργούσαν βοοειδή και πωλούσαν γάλα, αποφάσισαν να αλλάξουν την κύρια δραστηριότητά τους, αφού συνειδητοποίησαν ότι ένα αγρόκτημα γαλακτοπαραγωγής δεν είναι πλέον κερδοφόρα επιλογή. Στο βιοτεχνικό ζυθοποιείο, οι μοναχοί παράγουν δυνατή μαύρη Tynt Meadow. Μάλιστα,εξασφαλίζουν όλες τις διαδικασίες από τη ζύμωση μέχρι την εμφιάλωση και τη συσκευασία.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Καρύδια

Η Μονή Μεταμόρφωσης στη Βουλγαρία έχει δικό της κήπο με καρυδιές. Οι καλόγριες που ζουν στο μοναστήρι, ασχολούνται παράγοντας με το χέρι ξηρούς καρπούς που πωλούνται στο μοναστηριακό κατάστημα ή online. Ό, τι παραμένει γίνεται κρέμα καρυδιάς σε ένα εργαστήριο παρασκευής μαρμελάδας.

Σοκολάτα

Εάν επιθυμείτε κάτι γλυκό, πηγαίνετε στα μοναστήρια στη Γαλλία ή στις Κάτω Χώρες. Οι αδελφές στο Αββαείο La Joie Notre Dame στη Γαλλία στηρίζονται από την κατασκευή και συσκευασία cookies, κέικ και σοκολάτας. Το περίφημο κέικι από τζίτζερ, το  κέικ αμυγδάλου, το κέικ σοκολάτας και μια ποικιλία από μπισκότα είναι κάποια από τα προϊόντα που κατασκευάζονται στο μοναστήρι ως μοναστηριακά προϊόντα. Οι καλόγριες παράγουν ακόμη μπισκότα από αλεύρι σίτου και φαγόπυρου σύμφωνα με τη συνταγή του Αγίου Χιλντεγκάρντ. Το Αββαείο  Koningshoeven στις Κάτω Χώρες έχει επίσης το δικό του εργοστάσιο σοκολάτας όπου οι μοναχοί παράγουν λευκή, μαύρη σοκολάτα και σοκολάτα γάλακτος.

Ψωμί

Το Αββαείο του Genesee στις ΗΠΑ είναι διάσημο για το ψωμί των μοναχών του. Ο αδελφός Sylvester McCormack, ήταν ένας από τους πρώτους μοναχούς του Genesee, ο οποίος άρχισε να ψύνει μοναστηριακό ψωμί. Πριν από την είσοδό του στους αδελφούς στο Αββαείο, ήταν ναυτικός και συνήθιζε να ψένει ψωμί για τους συναδέλφους του. Μετά από τη δοκιμή που έκαναν στο ψωμί οι τοπικοί έμποροι, άρχισαν να ζητούν να το αγοράσουν. Σύντομα το ψωμί των μοναχών έγινε πολύ δημοφιλές ανοίγοντας ακόμη και franchises σε όλη τη χώρα. Σήμερα, το μοναστηριακό αρτοποιείο παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων μπισκότων, φρούτων και καρυδιών. Τα μοναστηριακά προϊόντα πωλούνται στο κατάστημα της Μονής, στο ίντερνετ και σε πολλά καταστήματα παντοπωλείων.

Λικέρ

Αρκετά μοναστήρια σε διάφορες χώρες έχουν τα δικά τους αποστακτήρια λικέρ. Το μοναστήρι Stift Engelszell στην Αυστρία παράγει λικέρ από το 1929. Σε σχεδόν 90 χρόνια οι μοναχοί έχουν αναπτύξει μια ποικιλία διαφορετικών γεύσεων από λικέρ με καρύδι, άγρια ​​μούρα, και βότανα έως και λικέρ με κρέμα σοκολάτας. Ωστόσο, το λικέρ “Magenbitter” είναι το μπεστσελερ μεταξύ των λικέρ που γίνονται στο μοναστήρι του Engelszell. Κάθε χρόνο το συγκεκριμένο Αββαείο παράγει περίπου 30.000 λίτρα λικέρ!