Youmag.gr
Πως τα σεμινάρια μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν Πως τα σεμινάρια μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν
Σχεδόν κάθε μέρα διοργανώνονται σεμινάρια για επιχειρήσεις κι επιχειρηματίες. Πρόκειται για κάποια καινούργια μόδα που απλά θα περάσει; Η απάντηση είναι φυσικά «όχι». Τα... Πως τα σεμινάρια μπορούν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν

Σχεδόν κάθε μέρα διοργανώνονται σεμινάρια για επιχειρήσεις κι επιχειρηματίες. Πρόκειται για κάποια καινούργια μόδα που απλά θα περάσει; Η απάντηση είναι φυσικά «όχι». Τα σεμινάρια υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν για έναν πολύ απλό λόγο: προσφέρουν πολύτιμη γνώση σε όσους τα παρακολουθούν. Πολλοί πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα σχετικά με τον κλάδο της επιχείρησης τους και ότι δε χρειάζονται τη βοήθεια και τις ιδέες κανενός για να «πάνε μπροστά» κι έτσι αποφεύγουν τα σεμινάρια όπως ο διάβολος αποφεύγει το λιβάνι.

Η συμπεριφορά και η νοοτροπία αυτή, είναι σαφώς λανθασμένη και μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Ας δούμε λοιπόν τα οφέλη που μπορούν να έχουν τα σεμινάρια για έναν επιχειρηματία και την επιχείρηση του, προκειμένου να πεισθούν και οι πιο δύσπιστοι.

Τα οφέλη των σεμιναρίων

Θα μάθετε από τους άλλους: Μπορεί κανείς να μάθει πολλά παρατηρώντας και μελετώντας τους άλλους στον κόσμο των επιχειρήσεων, γι’ αυτό και καλό είναι να παρακολουθείτε καθε σεμινάριο που σχετίζεται με αυτό που κάνετε. Μετά από κάθε σεμινάριο, μπορεί να μπορέσετε να συναντήσετε κάποιους ομιλητές και να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο που σκέφτονται και αυτά που σας παρουσίασαν, μέσα από έναν ωραίο διάλογο μαζί τους.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Θα δικτυωθείτε καλύτερα: Καθένας που δραστηριοποιείται στον κλάδο σας, είτε θεωρείται ειδικός επί του είδους είτε είναι ένας απλός θεατής του σεμιναρίου, όπως κι εσείς, έχει κάποια γνώση να σας προσφέρει. Αυτές οι γνώσεις, ακόμη και οι πιο μικρές και ασήμαντες, μπορεί να εξελιχθούν σε ιδέες για την επιχείρησή που μακροπρόθεσμα θα σας αποδώσουν μεγάλα οφέλη. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει όχι απλά να παρακολουθείτε σεμινάρια, αλλά να μιλάτε και με όλους τους παρευρισκόμενους. Προσοχή μόνο να μην αποκαλύψετε τα δικά σας μυστικά.

Οφέλη εκπαιδευτικών σεμιναρίων

Θα μάθετε για νέες τεχνολογίες: Ο κόσμος των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας αλλάζει συνεχώς. Κάθε μέρα δημιουργούνται νέες τεχνικές και ιδέες που μπορούν να αλλάξουν άρδην και προς το καλύτερο τον τρόπο που δουλεύει μία επιχείρηση σαν τη δική σας. Όσο καλά ενημερωμένος και να είναι κάποιος, είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι σε θέση να ξέρει τα πάντα, ειδικά με τους ρυθμούς που εξελίσσεται η τεχνολογία. Στα σεμινάρια λοιπόν, θα μπορέσετε να μάθετε για νέες τεχνολογίες και τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρηση σας να αυξήσει τα κέρδη της, είτε παρακολουθώντας τους ομιλητές, είτε μιλώντας και ανταλλάζοντας απόψεις με τους άλλους ακροατές.

Θα εμπνευστείτε: Οι καλές και πραγματικά πρωτοποριακές ιδέες, πολύ σπάνια έρχονται σαν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Δυστυχώς η ζωή δεν είναι σαν τα κινούμενα σχέδια όπου η λύση του προβλήματος του πρωταγωνιστή εμφανίζεται ξαφνικά με τη μορφή γλόμπου πάνω από το κεφάλι του. Μία ιδέα θέλει τον κατάλληλο τόπο αλλά και χρόνο για να “συλληφθεί” και να “μεγαλώσει”. Ο καλύτερος χώρος για τη σύλληψη λοιπόν, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από ένα σεμινάριο. Εκεί δεν θα ακούσετε μόνο τις παρουσιάσεις και τις ομιλίες του ομιλητή, αλλά θα ακούσετε και τις προτάσεις και τις ερωτήσεις ή ιδέες του κοινού. Έτσι, θα χτίσετε τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτιστεί μία ιδέα πολύ χρήσιμη για την επιχείρηση σας. Με άλλα λόγια, κάθε σεμινάριο είναι στην ουσία ένα τεράστιο brainstorming με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, συμφέρονται και ανησυχίες με σας.

Θα μάθετε από τα λάθη των άλλων

Τα λάθη είναι όντως το καλύτερο σχολείο, καλό όμως θα ήταν τα λάθη από τα οποία πολύτιμα μαθήματα, να μην είναι τα δικά σας, καθώς αυτό συμβαίνει ότι κάνατε κάτι στραβά και ίσως να δημιουργήσατε και σοβαρά προβλήματα. Σε ένα σεμινάριο λοιπόν, δεν θα ακούσετε μόνο χρήσιμες και καινούργιες ιδέες. Μιλώντας με τον κόσμο, θα μάθετε και για λάθη που έκαναν και στις συνέπειες που είχαν. Έτσι θα μπορέσετε είτε να τα αποφύγετε τελείως, είτε να τα διορθώσετε σε κάποιον βαθμό, αν τα έχετε ήδη κάνει, χωρίς να έχετε συνειδητοποιήσει ότι ήταν λάθη.