Youmag.gr
4 Λόγοι για να ανοίξετε την δική σας πανσιόν σκύλων 4 Λόγοι για να ανοίξετε την δική σας πανσιόν σκύλων
Με την επιχειρηματικότητα στον κλάδο υπηρεσιών για κατοικίδια να βρίσκεται σε άνοδο και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, οι λόγοι για να ανοίξει... 4 Λόγοι για να ανοίξετε την δική σας πανσιόν σκύλων

Με την επιχειρηματικότητα στον κλάδο υπηρεσιών για κατοικίδια να βρίσκεται σε άνοδο και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια, οι λόγοι για να ανοίξει κάποιος μια πανσιόν σκύλων έχουν πολλαπλασιαστεί, ενώ πολλοί θεωρούν την συγκεκριμένη ενασχόληση ως τον ιδανικό τομέα εργασίας. Οι λόγοι για το συμπέρασμα αυτό είναι πολλοί και ποικίλλουν.

Παρακάτω, σας παραθέτουμε τους 3 σημαντικότερους από αυτούς.

Δουλεύοντας με τα σκυλάκια.

Η προφανής ηθική ανταμοιβή του να δουλεύει κάποιος με τους όμορφους και αξιαγάπητους τετράποδους φίλους πρέπει να βρίσκεται πρώτη σε αυτήν την λίστα. Τα σκυλιά έχουν πλάκα, είναι διασκεδαστικά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα πλάσματα, και ως εκ τούτου, αποτελούν ιδανικό αντικείμενο απασχόλησης. Και ενώ πολλοί λάτρεις των συγκεκριμένων ζώων ελκύονται από την δουλειά του κτηνιάτρου, δεν μπορούν όλοι να την εκπληρώσουν, ειδικά μόλις διαπιστώσουν πόσο ψυχοφθόρο είναι να εργάζεσαι όλη μέρα με άρρωστα ή τραυματισμένα σκυλάκια.

Με το pigogo.gr παίρνεις λεφτά πίσω από τις online αγορές σου στα πιο γνωστά καταστήματα

Προφανώς δεν υπονοούμε πως η δουλειά του κτηνιάτρου ή ενός τεχνικού κτηνιατρικής δεν είναι απαραίτητη ή πως δεν έχει τις δικές τις ηθικές ανταμοιβές, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν απευθύνεται σε όλους και ειδικά σε αυτούς που είναι υπέρμετρα συναισθηματικοί και ευαίσθητοι. Το να ανοίξει όμως κάποιος μια πανσιόν σκύλων είναι ένα εναλλακτικό μονοπάτι καριέρας, το οποίο επίσης προσφέρει καθημερινή αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους και τα σκυλιά τους, σε ένα περιβάλλον που εσείς που επιλέξετε τον συγκεκριμένο κλάδο, δημιουργείτεκαι ελέγχετε.

Να είσαι αφεντικό του εαυτού σου

Όταν ανοίξετε την δική σας πανσιόν σκύλων, θα μπορείτε να κανονίσετε τις δικές σας ώρες εργασίας και να καθιερώσετε τις δικές πολιτικές στον χώρο εργασίας. Θα μπορείτε επίσης να αποφασίσετε πότε θα πάρετε τις πολυπόθητες αυτές μέρες άδειας. Μια ιδιοκτήτρια πανσιόν σκύλων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εργαζόμουν στον χώρο των τηλεπικοινωνιών πριν ασχοληθώ με την πανσιόν σκύλων που διαθέτω πλέον. Απολάμβανα τις προκλήσεις, αλλά όταν τελικά κατάφερα να φτάσω την καριέρα μου στο σημείο που ήθελα, διαπίστωσα που δεν ήταν αυτό που περίμενα. Ήταν προσοδοφόρα αλλά δεν μου προσέφερε την ικανοποίηση που προσδοκούσα. Ήθελα να μπορώ να είμαι πιο δυναμική όσο αναφορά τον τρόπο δουλειάς μου και να μπορώ να παίρνω περισσότερες αποφάσεις αλλά το περιβάλλον δεν μου το επέτρεπε. Το να ξεκινήσεις μια δική σου δουλειά, πόσο μάλλον μια πανσιόν σκυλιών που έχεις να πάρεις αποφάσεις για το καλό όλων των ζώων προσφέρει σίγουρα μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Να σε εκτιμούν πραγματικά.

Τέρμα πια στην εργασία που κανένας δεν σε εκτιμά και δεν σε ανταμείβει για τις υπηρεσίες και τα ταλέντα σου. Αντιθέτως, πολλές φορές στον συγκεκριμένο χώρο εργασίας θα ακούσεις τους πελάτες να σου λένε ότι εκτιμούν τις υπηρεσίες που προσφέρεις. Τα σκυλιά που φροντίζεις θα σε εμπιστεύονται και θα σε αγαπούν, και θα βλέπεις την διαφορά που κάνει η επιρροή σου στη ζωή τους από πρώτο χέρι. Τέλος, οι ιδιοκτήτες τους θα είναι πιστοί και ευγνώμονες όταν ανακαλύψουν μια τόσο ποιοτική πανσιόν σκύλων όπως η δική σου.

Μεγάλες δυνατότητες κερδοφορίας.

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, η αγορά των πολυτελών υπηρεσιών για κατοικίδια  βρίσκεται σε συνεχή άνοδο και μια πανσιόν σκύλων προσφέρει μεγάλες δυνατότητες κερδοφορίας. Μπορείς να προσθέτεις στην βάση των πελατών σου μέχρι το πρόγραμμα κρατήσεών σου να είναι γεμάτο, και κατόπιν να προσθέσεις υπαλλήλους και τετραγωνικά στις εγκαταστάσεις σου ώστε να αυξήσεις τα κέρδη σου.