Youmag.gr
ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Ταξιδιωτικος Οδηγος, Πληροφοριες ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Ταξιδιωτικος Οδηγος, Πληροφοριες
Ενας ξεχωριστός προορισμός σας περιμένει… ΚΟΡΙΝΘΟΣ Η σύγχρονη πόλη της Κορίνθου η ίδια, έχει μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει τον κόπο από ό,... ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Ταξιδιωτικος Οδηγος, Πληροφοριες

Ενας ξεχωριστός προορισμός σας περιμένει…

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η σύγχρονη πόλη της Κορίνθου η ίδια, έχει μερικά από τα αξιοθέατα που αξίζει τον κόπο από ό, τι. Αυτές περιλαμβάνουν την όμορφη και ιστορική εκκλησία του Αποστόλου Παύλου. Επιπλέον είναι η παραλία του Ναυαγίου (ή ναυάγιο στην παραλία), όπου πολλοί άνθρωποι όλων των ηλικιών πηγαίνουν το απόγευμα και το βράδυ. Τα κοντινά αξιοθέατα είναι αυτό που κάνει την πόλη της Κορίνθου attraactive. Αυτές περιλαμβάνουν τη θερινή ώρα ciy του Λουτρακίου, γεμάτη με ανθρώπους, υπέροχη θέα του Κορινθιακού κόλπου, ένα ωραίο καφέ καταρράκτη και ένα όμορφο, αλλά συνωστισμό περιπάτου. Αν συνεχίσετε παρελθόν Λουτράκι θα συναντήσετε τη λίμνη του Ηραίου.

Η λίμνη έχει ένα άνοιγμα από κοινού με τον Περσικό Κόλπο και είναι αλμυρό νερό. Αυτή η λίμνη κατέχει ωστόσο μοναδικής ομορφιάς και προσελκύει πολλούς Έλληνες και ξένους. Δραστηριότητες εδώ περιλαμβάνουν κολύμβηση, θαλάσσια σπορ και ψάρεμα. Υπάρχουν επίσης χώροι για φαγητό γύρω από τη λίμνη. Μόλις ένα χιλιόμετρο πιο κάτω από τη λίμνη υπάρχει η αρχαία πόλη του Ηραίου, το οποίο βρίσκεται σε έναν ήσυχο όρμο και προσφέρει καταπληκτική θέα και την αίσθηση της ιδιωτικής πλαζ.

Ηραίον είναι μια πόλη που έχει πρόσφατα discoverved από τους αρχαιολόγους. Ηραίον ήταν αποικία της Κορίνθου και έφτασε στο αποκορύφωμά της στο μέσο γεωμετρική περίοδο. Ο χώρος περιλαμβάνει ερείπια ναού της Ήρας, την Αγορά, ένα γυμνάσιο, λουτρά και μερικές άλλες δομές ενδιαφέροντος. Επίσης, εάν αισθάνεστε γενναία υπάρχουν βράχια, όπου οι άνθρωποι (όπως εγώ) να απολαύσουν βουτιές. Άτομα με ειδικές ανάγκες θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο το ταξίδι, καθώς υπάρχει κάθοδος προς τα αρχαία ερείπια και της παραλίας.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Αρχαία Κόρινθος

Ανασκαφές συνεχίζονται στην Κόρινθο (μπορείτε να δείτε Αμερικής και Έλληνες αρχαιολόγοι στην εργασία εδώ) και από το 1995 έχουν αποκαλύψει τα ερείπια μιας ρωμαϊκής βίλας εκτενή του 4ου μ.Χ. αιώνα, καθώς και εισαγωγή Αγγλικά Κίνα του 19ου αιώνα μ.Χ. – σημαντικές προτάσεις ότι η ευημερία της Κορίνθου δεν πέθανε κατά την αρχαιότητα. Το πιο εμφανή – και ο πιο ωραίος – κτίριο επιζών στην αρχαία Κόρινθο είναι σαφώς το 6ο αιώνα π.Χ.- Ναός του Απόλλωνα, που βρίσκεται πάνω σε ένα χαμηλό λόφο με θέα τις εκτεταμένες ερείπια της Ρωμαϊκής Αγοράς (η Ρωμαϊκή Αγορά, ή αγορά).

Μόνο 7 από 38 του ναού μονολιθικούς δωρικούς κίονες στέκονται, οι άλλοι έχουν προ πολλού ανατραπεί από τους σεισμούς. Από το ναό, κύρια έλξη της αρχαίας Κορίνθου, ένα 12m (40-ft.) Μαρμαροπλακόστρωτη δρόμο που έτρεξε από το λιμάνι του Λεχαίου, στην καρδιά της αγοράς, είναι σαφώς ορατά. Αγγεία από την Κόρινθο έγινε προς αυτή την κατεύθυνση με τα πλοία που πήρε όλο τον κόσμο? Πίσω κατά μήκος της ίδιας οδού ήρθαν τα αγαθά που αγοράζονται Κορινθιακό εμπόρους σε κάθε γωνιά της Μεσογείου. Τα πάντα γίνονται και έφεραν εδώ ήταν προς πώληση σε πολλά καταστήματα, πολλά από τα θεμέλια του οποίου είναι ακόμη ορατά, στην αγορά.

Δύο σημεία, στην αγορά είναι ιδιαίτερα γνωστό: το Βήμα και η Κρήνη Πειρήνη της. Στο 2ο μ.Χ. αιώνα, τον περίφημο Ρωμαίο ταξιδιώτη, Φιλέλλην (ο αγαπών τους Έλληνες), και ο Ηρώδης Αττικός ευεργέτης ξαναχτίστηκε το αρχικό μέτριο κρήνη. Όπως οι περισσότεροι Ρωμαίοι, Ηρώδου φάνηκε να πιστεύουν ότι οι μεγαλύτερες ήταν καλύτερα: Όταν έγινε η άνοιξη ήταν συσκευασμένο σε περίτεχνα διώροφο κτίριο με καμάρες και στοές και 4,6-τετ-μ (50-τετ-ft.) αυλή. Πειρήνη ήταν μια γυναίκα που έκλαψε τόσο πολύ όταν ο γιος της πέθανε ότι τελικά διαλύθηκε στην άνοιξη που εξακολουθεί να ρέει εδώ. Όσο για το Βήμα, αυτή ήταν η δημόσια πλατφόρμα όπου ο Απόστολος Παύλος έπρεπε να επικαλεστεί την υπόθεσή του, όταν οι Κορίνθιοι, ενοχλημένος από τις συνεχείς harangues του, τον ανασύρονται μπροστά του Ρωμαίου κυβερνήτη Gallo το 52 μ.Χ.

Πως να έλθετε

Εαν βρίσκεστε στο εξωτερικό μπορείτε να βρείτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια και πτήσεις για Αθήνα, αφού φτάσετε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος η Κόρινθος απέχει ένα σύντομο οδικό ταξίδι 1 εως 1,5 ώρας, επίσης μπορείτε να έρθετε με ΚΤΕΛ, ΟΣΕ ή να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο εαν δεν έχετε δικό σας όχημα. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε το ταξίδι σας στην Κόρινθο με μια μονοήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο το οποίο απέχει μόνο 1-1.5 ώρα οδικώς. Άλλος επίσης δημοφιλής προορισμός είναι το Λουτράκι και το Αίγιο.

Ακροκόρινθος

Ένας δρόμος στρίβει από την αρχαία τοποθεσία στην κορυφή του Ακροκορίνθου, το τραχύ ασβεστολιθικό βουνό που δεσπόζει Sugarloaf 566m (1.855 πόδια) πάνω από την πεδιάδα. Αυτό είναι μια σκληρή ανάβαση? Αν δεν έχετε αυτοκίνητο, επιτρέπουν αρκετές ώρες για την ανάβαση, ή πάρτε ένα ταξί από τον αρχαιολογικό χώρο? Είναι περίπου 10 € για το μετ ‘επιστροφής, με μισή ώρα αναμονής – λιγότερο αν αποφασίσετε να περπατήσετε πίσω (είναι πραγματικά κατηφόρα σε όλη τη διαδρομή!). Σε μια σαφή ημέρα, η θέα από την κορυφή είναι υπέροχη, αν και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά σαφής για να εντοπίζετε τα αστράφτοντας κίονες του Παρθενώνα στην Ακρόπολη της Αθήνας.

Μια υπέροχη φυσική ακρόπολη, Ακροκόρινθος για πρώτη φορά οχυρώθηκε από τους αρχαίους Έλληνες. Όλοι όσοι ήρθαν αργότερα – οι Βυζαντινοί, Φράγκοι, Ενετοί, Τούρκοι και – απλώς προστίθενται στις αρχικές τους τοίχους. Σήμερα, υπάρχουν τρεις σειρές από εξωτερικούς τοίχους? Μαζική πύλες με πύργους? Και ένα συνοθύλευμα από ερειπωμένα σπίτια, εκκλησίες, και στρατώνες. Πριν από το κεφάλι σας προς τα κάτω, μπορείτε να σταματήσετε για ένα κρύο ποτό στο μικρό καφέ εδώ και αντικατοπτρίζουν το γεγονός ότι υπήρχε ένας ναός της Αφροδίτης σε αυτή τη σύνοδο κορυφής κατά την αρχαιότητα, στελεχώνεται από κατ ‘εκτίμηση 1.000 σπίτια με πόρνες – μερικοί από τους οποίους εργάζονταν στους δρόμους στην πόλη αλλά και άλλοι που εργάστηκαν εδώ, περιμένοντας τα σκληραγωγημένα πελάτες που περπάτησαν πάνω από την Κόρινθο.

Ναύπλιο

Επισκέφθηκα την Ελλάδα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2008 και νοίκιασε ένα αυτοκίνητο για να δείτε κάποιες πόλεις και γύρω από την Κόρινθος. Πήγαμε να Ακροκόρινθο σε μια ιδιοτροπία περίπου 17:00 και ο τόπος ήταν εντελώς άδειο (νομίζω ότι κλείνει στις 7, έτσι ώστε οι περισσότεροι άνθρωποι είναι από ένα-δυο ώρες πριν). Τα ερείπια είναι καταπληκτική και πεζοπορία στην κορυφή ακριβώς όπως ο ήλιος είναι έτοιμος να ξεκινήσει είναι πολύ όμορφη (και ρομαντικό αν το κάνει μέχρι ναό της Αφροδίτης!).

Προτείνω επίσης να επισκεφθείτε το Ναύπλιο. Είναι μια πολύ όμορφη (και μικρή) πόλη και οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί. Υπάρχουν μερικά μεγάλα μαγαζάκια, καταπληκτικά εστιατόρια (κάθε τόπος έχει και υπαίθριο χώρο), και υπέροχη θέα. Η κεντρική πλατεία μοιάζει σαν να ήταν πρόσφατα ανακαινισμένο, είναι οι λόγοι που γίνονται από μάρμαρο, τα πάντα είναι καθαρά και μοντέρνα.