Youmag.gr
Λίστα με τις γνωστές παρενέργειες Επαφή με βενζυλική αλκοόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, τα μάτια και τους βλεννογόνους. Βενζυλική αλκοόλη μπορεί να...

Λίστα με τις γνωστές παρενέργειες

Επαφή με βενζυλική αλκοόλη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα, τα μάτια και τους βλεννογόνους. Βενζυλική αλκοόλη μπορεί να είναι τοξική από την κατάποση. Κοινή παρενέργειες της βενζυλική αλκοόλη λοσιόν (πέντε τοις εκατό) περιλαμβάνουν τους ερεθισμούς του δέρματος, του τριχωτού της κεφαλής, τα μάτια και το μούδιασμα στο σημείο της εφαρμογής.

Άλλες αρνητικές παρενέργειες περιλαμβάνουν εξανθήματα, κνίδωση, δυσκολία στην αναπνοή, συριγμό, βήχα, πρήξιμο των χειλιών, της γλώσσας και του λαιμού. Σοβαρές αντιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν σφίξιμο στο στήθος, πυρετό, μπλε ή γκρι χρώμα του δέρματος, και επιληπτικές κρίσεις. Η βενζυλική αλκοόλη είναι μεταλλαξιογόνο σε βακτήρια και ζύμες.

Βενζυλικής αλκοόλης προϊόντα σε πρόωρα βρέφη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές αναπνευστικού, της καρδιάς ή του εγκεφάλου που σχετίζονται με γεγονότα όπως επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή θάνατο. Μπορεί να διασχίσει το φράγμα του πλακούντα σε έγκυες ασθενείς.

Η βενζυλική αλκοόλη είναι, επίσης, συνδέεται με την αύξηση της συχνότητας των εγκεφαλικών ενδοκοιλιακής αιμορραγίες και θνησιμότητας σε χαμηλού βάρους γέννησης βρέφη. Μπορεί επίσης να υπάρχει μια καθυστέρηση στην ανάπτυξη και την εγκεφαλική παράλυση σε αυτό τον πληθυσμό ασθενών.

Θέλεις να μειώσεις τον λογαριασμό του ρεύματός σου; Είναι απλό!

Λαχανιάσει σύνδρομο, αναπνευστική πάθηση που επηρεάζει τα νεογέννητα, συνδέεται με βενζυλική αλκοόλ δηλητηρίαση. Τούτου λεχθέντος, η βενζυλική αλκοόλη είναι ένα τερατογόνες χημικές, μη ασφαλή για τις έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους.

Συστήματα του οργανισμού που επηρεάζονται από βενζυλική αλκοόλη

Η βενζυλική αλκοόλη μπορεί να είναι τοξική για το ήπαρ και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Επαγγελματικές ή παρατεταμένη έκθεση σε αυτή την ουσία μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε διάφορα όργανα. Είναι μεταλλαξιογόνες και τερατογόνες. Περαιτέρω μελέτες πρέπει να διεξάγονται για να καθοριστεί αν η βενζυλική αλκοόλη είναι καρκινογόνος.

Τα στοιχεία που μπορεί να περιέχει βενζυλική αλκοόλη

Ενδοφλέβια φάρμακα είναι συχνά αντιμετωπίζονται με βενζυλική αλκοόλη, να δρα ως βακτηριοστατικό συντηρητικό. Βενζυλικη αλκοόλη μπορεί να βρεθεί στο κεφάλι ψείρες θεραπείες, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί άμεσα (χρησιμοποιώντας ένα πέντε τοις εκατό λύση μόνο).

Είναι, επίσης, βρεθεί σε καλλυντικά, αρώματα, προϊόντα προσωπικής φροντίδας, βρεφικά προϊόντα και προϊόντα καθαρισμού, όπως ένας εστέρας. Κάποια τρόφιμα κατασκευαστών χρήση βενζυλικη αλκοόλη σε προ-συσκευασμένα τρόφιμα για να ενισχύσει το φαγητό γεύσεις. Επίσης συνήθως χρησιμοποιείται ως συστατικό μελάνια, χρώματα, εποξική ρητίνη επιχρίσματα και βαφές.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Οι παρακάτω παραλλαγές των βενζυλική αλκοολη, συνήθως τυπωμένο στην ετικέτα του προϊόντος: βενζοϊκό νάτριο, βενζοϊκό οξύ, βενζυλική βενζοϊκό νάτριο, βενζοϊκό ασβέστιο και το κάλιο, βενζοϊκό νάτριο.

Η βενζυλική αλκοόλη είναι φυσικά στη βερίκοκα, snap φασόλια, κακάο, βατόμουρα, μανιτάρια, μέλι, γιασεμί, υάκινθος και ylang-ylang.

Πώς να αποφύγετε βενζυλική αλκοολη

Βενζυλική αλκοολη μπορεί να προκαλέσει πολλές και διαφορετικές παρενέργειες, συνήθως σε λύσεις μεγαλύτερη από πέντε τοις εκατό. Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν βενζυλική αλκολη, ειδικά αυτοί που έχουν περισσότερα από πέντε τοις εκατό λύσεις. Σε περίπτωση βενζυλική αλκοολ δηλητηρίαση από και έκθεση, ακολουθήστε τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες διαδικασίες, όπως προσδιορίζονται παρακάτω.

Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, να ελέγξετε και να αφαιρέσετε τους φακούς επαφής. Ξεπλύνετε τα μάτια με καθαρό νερό για τουλάχιστον 15 λεπτά, με τα μάτια ανοιχτά. Σε επαφή με το δέρμα, ξεπλύνετε αμέσως την προσβεβλημένη περιοχή με καθαρό νερό και απολυμαντικό σαπούνι. Καλύψτε με ένα μαλακό, καθαρό πανί για να αποφευχθεί περαιτέρω μόλυνση.

Για σοβαρή επαφή με το δέρμα, ζητήστε ιατρική βοήθεια. Σε περίπτωση εισπνοής, μετακινήστε το θύμα σε έναν ανοιχτό χώρο με καθαρό αέρα. Τεχνητή αναπνοή εάν το θύμα δεν αναπνέει. Χορήγησε οξυγόνο σε αυτούς που το βρίσκουν δύσκολο να αναπνεύσει. Επικοινωνήστε με ιατρικές υπηρεσίες αμέσως. Αν καταποθεί, τη μεταφορά του θύματος στο πλησιέστερο τμήμα επειγόντων περιστατικών, το συντομότερο δυνατό.

Για όλες τις περιπτώσεις δηλητηρίασης ή σοβαρή έκθεση ή μόλυνση, μεταφορών θύμα στο πλησιέστερο έκτακτης ανάγκης δωμάτιο αμέσως. Μην περιμένετε για τα συμπτώματα να προκύψουν.