Youmag.gr
Για τη δουλειά που έχει κάνει ως τώρα στον Ολυμπιακό, αλλά και το παιχνίδι με τη Μιλάνο μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης...

Για τη δουλειά που έχει κάνει ως τώρα στον Ολυμπιακό, αλλά και το παιχνίδι με τη Μιλάνο μίλησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε.

Την όγδοη τους νίκη στον όμιλο θα ψάξουν οι «κόκκινοι» την Παρασκευή κόντρα στη Μιλάνο, για να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στους «8».

«Κάθε νίκη που πετυχαίνουμε τη βάζουμε μέσα στο «τσουβάλι» και από εκεί και πέρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Δεν ξέρουμε σε ποια θέση θα τερματίσουμε και δεν κοιτάμε ούτε το πλεονέκτημα της έδρας, ούτε με τι αντίπαλο μπορεί να πέσουμε πολύ απλά, γιατί δεν λειτουργούμε σαν να έχουμε προκριθεί. Ο στόχος μας είναι να κοιτάμε βραχυπρόθεσμα, για να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς. Μπορεί να έρθουν και ήττες. Μπορεί να συνεχιστούν οι νίκες. Το θέμα είναι να λειτουργείς με τον ίδιο τρόπο, είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. Να έχεις την ίδια φιλοσοφία σε κάθε αναμέτρηση», ανέφερε αρχικά ο κόουτς των «ερυθρόλευκων».

«Είναι αλήθεια ότι σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού, η ομάδα λειτουργεί έτσι όπως θέλουμε. Σ’ αυτό έχει βοηθήσει το γεγονός ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν πολλές παραστάσεις και εμπειρίες και καταφέρνουν μέσα από τις δυσκολίες των συνεχόμενων παιχνιδιών να μαθαίνουν, να διορθώνουν τα λάθη τους και να να λειτουργούν ολοένα και πιο αποτελεσματικά. Θεωρώ λοιπόν, ότι όσο περνάει ο καιρός, οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται καλύτερα αμυντικά κι επιθετικά. Γι’ αυτό και θεωρώ ότι είναι εφικτό να παίξουμε ακόμη καλύτερα σαν ομάδα!», πρόσθεσε στη συνέχεια, ενώ στο τέλος αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τη Μιλάνο, λέγοντας:

«Το πως είναι η ομάδα του Μιλάνου δε μας απασχολεί, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι πως θα παρουσιαστούμε εμείς στο επόμενο παιχνίδι. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, που είναι μία επικίνδυνη ομάδα κι αυτό φάνηκε με τη νίκη της μέσα στο Νόβγκοροντ επί της Νίζνι και στη Μάλαγα επί της Ουνικάχα. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τα πάντα για να πετύχει την πρώτη της εντός έδρας νίκη στο Top-16, αλλά για μας η ουσία είναι να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και να έχουμε την κατάλληλη συγκέντρωση, έτσι ώστε να κάνουμε αυτά που πρέπει για να πετύχουμε άλλη μία νίκη».

No comments so far.

Be first to leave comment below.