Youmag.gr
Η Ζάκυνθος, το Τζάντε για τους ντόπιους, το Φιόρε του Λεβάντε για τους Ιταλούς, δεν είναι το μεγαλύτερο νησί των Ιονίων, μόλις τρίτο σε...

Η Ζάκυνθος, το Τζάντε για τους ντόπιους, το Φιόρε του Λεβάντε για τους Ιταλούς, δεν είναι το μεγαλύτερο νησί των Ιονίων, μόλις τρίτο σε μέγεθος, αλλά σίγουρα είναι το πιο διάσημο. Αγαπημένη μούσα ποιητών όπως του εθνικού μας ποιητή Δ.Σολομού, του Α.Κάλβου, του Ιταλού Ο. Φώσκολο, τραγουδιστών και ζωγράφων. 

Πρόκειται για ένα μοντέρνο και πλήρως εξοπλισμένο τουριστικό θέρετρο με αμέτρητες προτάσεις για διαμονή στη Zάκυνθο όπως Δωμάτια, Ξενοδοχεία, Βίλες, Διαμερίσματα, εστίαση, διασκέδαση και ξεκούραση για να ικανοποιήσει τους επισκέπτες του κάθε εποχή. Χιλιάδες καταφθάνουν για το Καρναβάλι με τα βενετσιάνικα στοιχεία, τις παρελάσεις με άρματα και τα αμέτρητα θεατρικά δρώμενα καθώς και το Πάσχα με τη λιτανεία της φιλαρμονικής, του Εσταυρωμένου και τα κανάτια να σπάνε.

Βρες τώρα τον επόμενο προορισμό σου για το αξέχαστο ταξίδι σου – Aktina Travel Now

Ένα καταπράσινο νησί

Όσο για το καλοκαίρι, η σεζόν και τα μπάνια διαρκούν από το Μάιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου όπου θα βρείτε αμέτρητα καταλύματα, εστιατόρια, μπαρ στη διάθεση σας. Ένα καταπράσινο νησί που συνδυάζει πευκόφυτα βουνά και εύφορους κάμπους, χρυσές αμμώδεις παραλίες και άλλες με κατάλευκο βότσαλο όλα τριγυρισμένα από το χαρακτηριστικό γαλαζοπράσινο χρώμα των νερών της.

Ένας επίγειος παράδεισος που ενέπνευσε ανά τους αιώνες, σπουδαίες προσωπικότητες που διακρίθηκαν στις καλές τέχνες, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μουσική.

Η Ζάκυνθος ένα νησί προνομιούχο για τη γεωγραφική του θέση, μόλις μία ώρα νότια της Κεφαλλονιάς και δυτικά της Πελοποννήσου και έξι ώρες από τα παράλια της Ιταλίας, που το κάνει προσιτό για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, για τον φυσικό του πλούτο, χιλιάδες ελαιόδεντρα και αμπέλια που δίνουν ελιές, λάδι κρ@σί και πολλά άλλα τοπικά προϊόντα, τον ήλιο που λούζει το νησί τους περισσότερους μήνες το χρόνο, δεν μπορεί παρά να συνεπάρει τον κάθε επισκέπτη που θα το ερωτευθεί από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσει. Ωστόσο εκτός από τη ομορφιά, δε λείπει και η ιστορία, η παράδοση, ο πολιτισμός.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Προτεκτοράτο των Ενετών κατά την Τουρκοκρατία, δέχτηκε τις επιρροές της Δυτικής κουλτούρας πολύ πριν την υπόλοιπη Ελλάδα, και οι σύγχρονοι επισκέπτες εντυπωσιάζονται με τα μοναδικά ιστορικά μνημεία, μαζί με τα ανεπανάληπτα φυσικά κάλλη και τους ανοιχτόκαρδους και φιλόξενους κατοίκους.

Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει η δυνατότητα να ερευνήσουν τα εκπληκτικά σπήλαια, να κάνουν ορειβασίες, καταδύσεις και ίσως συναντήσουν από κοντά τις θαλάσσιες χελώνες Καρέτα – Καρέτα και τις μεσογειακές φώκιες Μονάχους – Μονάχους, για τις οποίες το νησί αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια προστασίας.