Youmag.gr
Το web hosting – στα Ελληνικά “Φιλοξενία ιστοσελίδων” – είναι όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες που σας προσφέρει ένας πάροχος, έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι...

Το web hosting – στα Ελληνικά “Φιλοξενία ιστοσελίδων” – είναι όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες που σας προσφέρει ένας πάροχος, έτσι ώστε η ιστοσελίδα σας να είναι πάντα online. Έτσι δε χρειάζεται να στήσετε εσείς έναν σέρβερ στο σπίτι σας και να έχετε πάντα τον υπολογιστή ανοιχτό – απλά επιλέγετε μια αξιόπιστη εταιρεία web hosting και αυτή αναλαμβάνει τα πάντα για εσάς.Αμέσως μόλις κάνετε τη παραγγελία σας στην εταιρεία που επιλέξετε(θα σας πούμε παρακάτω τις συμβουλές μας), η εταιρεία σας στέλνει ένα welcome email που περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το λογαριασμό σας – που θα συνδεθείτε, πως θα ανεβάσετε τα αρχεία σας, πως θα φτιάξετε τα emails σας.

Στην ουσία όλα αυτά τα δεδομένα, είναι αποθηκευμένα μέσα σε έναν κεντρικό υπολογιστή – σέρβερ. Αυτός ο server είναι ανοιχτός 24 ώρες το 24ωρο και τεχνικοί φροντίζουν έτσι ώστε να υπάρχει αμερόληπτη λειτουργία, δίχως κανένα πρόβλημα. Η αρχιτεκτονική πίσω από τις υπηρεσίες hosting δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει το απλό κοινό – εσείς πρέπει απλά να γνωρίζετε πως να διαχειρίζεστε το δικό σας πακέτο web hosting.

ΤopHost από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες εταιρίες hosting στην Ελλάδα, με χιλιάδες μικρούς και μεγάλους πελάτες

Πίνακας ελέγχου και διαχείρισης

Ο πίνακας ελέγχου είναι από τα βασικότερα πράγματα σε ένα πακέτο hosting. Εδώ βρίσκονται μαζεμένες όλες οι πληροφορίες του λογαριασμού σας, όπως τι δεδομένα χρησιμοποιείτε, πόσα αρχεία έχετε, πόσα emails, ποιά είναι τα όρια του λογαριασμού σας, κ.ο.κ. Μέσα από τον γραφικό πίνακα ελέγχου μπορείτε να ρυθμίζετε λογαριασμούς emails, να καταργείτε και να δημιουργείτε, να ανεβάζετε αρχεία μέσω browser, να κάνετε αλλαγές στα αρχεία και πολλές ακόμα λειτουργίες. Επίσης, οι μεγάλες εταιρείες προσθέτουν κάποιες πολύ καλές εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κάνετε εγκατάσταση δημοφιλή scripts με 1 κλικ. Έτσι δεν μπλέκετε με δύσκολες και περίπλοκες εγκαταστάσεις που θα χρειαζόσασταν επιπλέον γνώσεις linux & web hosting.

Πως να επιλέξετε το κατάλληλο πακέτο

Υπάρχουν αρκετά πακέτα web hosting που απευθύνονται σε διαφορετικά ομάδα ατόμων, ανάλογα τις ανάγκες του κάθε website. Πριν δείτε όμως τις ανάγκες σας καθώς και τα προτεινόμενα πακέτα, πρέπει να επιλέξετε την εταιρεία που θα συνεργαστείτε. Η εταιρεία-πάροχος πρέπει να είναι μια καταξιωμένη εταιρεία με χρόνια στο κλάδο του web hosting και που πέρα από τις αρχικές υπηρεσίες στην αγορά πρέπει να σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη και ποιοτική after sales υποστήριξη. Για την επιλογή της εταιρείας, θα μιλήσουμε στην επόμενη παράγραφο.Για την επιλογή του πακέτου αρκεί η καταγραφή των αρχικών σας αναγκών.

Εαν η ιστοσελίδα είναι καινούργια, τότε καλό είναι να αγοράσετε ένα μικρό web hosting πακέτο. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τα έξοδα στην αρχή. Φυσικές όλες οι υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων σας δίνουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε άμεσα και χωρίς κόστος – πληρώνοντας μόνο τη διαφορά στο πακέτο hosting που θα επιλέξετε. Έτσι, επιλέγετε για αρχή το αρχικό πακέτο της κάθε εταιρείας, προσέχοντας όμως να περιλαμβάνει όλα τα βασικά πράγματα όπως emails, δυναμικές ιστοσελίδες και φυσικά το καλύτερο πίνακα ελέγχου – το Plesk!

Επιλογή εταιρείας

Όταν ερχόμαστε στην επιλογή παρόχου hosting, πάντα η επιλογή μας πρέπει να είναι μια Ελληνική εταιρεία. Σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες στη χώρα μας, πλέον έχουν το datacenter στην Ελλάδα και συνδέονται με τρομερά μεγάλες ταχύτητες με όλους τους ISP εντός Ελλάδος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ιστοσελίδα σας θα φορτώνει με καταπληκτικές ταχύτητες! Επίσης θα λαμβάνετε Ελληνική υποστήριξη και θα υπάρχουν τα ίδια ωράρια λειτουργίας (εαν επιλέξετε μια Αμερικάνικη εταιρεία π.χ. η υποστήριξη που θα σας προσφέρουν, είναι εκτός του δικού μας ωραρίου λόγω διαφοράς ώρας. Επίσης η συννενόηση είναι δύσκολη επειδή συνήθως στο επίπεδο των τεχνικών δουλεύουν Ινδοί, κτλ που η συνεννόηση δεν είναι εύκολη). Εαν θέλετε τη δική μας προσωπική γνώμη, η Tophost είναι ίσως η κορυφαία εταιρεία web hosting στη χώρα μας.

Τα πακέτα tophost hosting προσφέρουν ασυναγώνιστα χαρακτηριστικά για όλες τις ανάγκες πάνω στη φιλοξενία ιστοσελίδων. Επίσης η φανατική υποστήριξη της εταιρείας, θα σας κάνει να είστε καλυμμένοι σε οποιοδήποτε πρόβλημα σας προκύψει.

Έχοντας δοκιμάσει πάνω από 15 εταιρείες web hosting – Ελληνικές και Ξένες, η πρόταση που σας κάνουμε είναι εντελώς συνειδητή και μετά από χρόνια εμπειρίας και χρήσης.

Κάντε τη δική σας επιλογή πάνω στο χώρο του ίντερνετ και ξεκινήστε τη δυναμική σας παρουσία σε έναν χώρο που συνεχώς κερδίζει έδαφος!…