Youmag.gr
O Warren Buffett θεωρείται ο κορυφαίος επενδυτής όλων των εποχών στον κόσμο. Έκανε όλη του την περιουσία του αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές. Ο Warren Buffett υπήρξε...

Warren Buffett θεωρείται ο κορυφαίος επενδυτής όλων των εποχών στον κόσμο.

Έκανε όλη του την περιουσία του αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές.

Ο Warren Buffett υπήρξε μαθητής του Benjamin Graham, απόφοιτο του πανεπιστημίου της Columbia, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας της θεμελειώδους ανάλυσης και του value investing (Επενδύοντας σε αξία).

Οι value investors (επενδυτές αξίας) ψάξουν για τίτλους των οποίων τιμές είναι αδικαιολόγητα χαμηλές με βάση την πραγματική αξία τους. Παρότι δεν υπάρχει ένας καθολικά αποδεκτός τρόπος για να καθορίσει κάποιος την πραγματική αξία ενός τίτλου (ομόλογο, μετοχή), η πιο συχνή προσέγγιση είναι η ανάλυση των βασικών αρχών της εταιρείας. Οι κυνηγοί τέτοιων ευκαιριών αναζητούν μετοχές (ή εμπορεύματα ή άλλους τίτλους) τις οποίες η αγορά έχει υποτιμήσει.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Δείτε 9 ρητά που έχει πει ο Warren Buffett ανά περιόδους

  1. Αγόρασε κάτι που θα θες να κρατήσεις ακόμα κι αν η αγορά κλείσει για τα επόμενα 10 χρόνια!!! Αν δεν είσαι διατεθειμένος να κρατήσεις ένα περιουσιακό στοιχείο για δέκα χρόνια, δεν χρειάζεται καν να σκεφτείς την ιδιοκτησία του ούτε για δέκα λεπτά.
  2. Ο χρόνος είναι ο φίλος μιας υπέροχης εταιρίας και ο εχθρός των μετρίων
  3. Κανόνας Νο 1: Ποτέ μην χάνεις χρήματα!!! Κανόνας Νο 2: Μην ξεχνάς τον κανόνα Νο 1
  4. Προσπαθώ να αγοράζω μετοχές σε επιχειρήσεις που είναι τόσο υπέροχες, ώστε κι ένας ηλίθιος μπορεί να τις τρέξει, γιατί αργά ή γρήγορα, θα έρθει στη θέση αυτή ένας ηλίθιος.
  5. Να είστε φοβισμένοι όταν οι άλλοι είναι άπληστοι και άπληστοι μόνο όταν οι άλλοι φοβούνται.
  6. Είναι πολύ καλύτερα να αγοράσετε μια υπέροχη εταιρεία σε μια δίκαιη τιμή από μια δίκαιη εταιρεία σε μια υπέροχη τιμή.
  7. Το καλύτερο πράγμα που συμβαίνει σε μας είναι όταν μια μεγάλη εταιρεία μπαίνει σε προσωρινούς μπελάδες … Θέλουμε να την αγοράσουμε όταν είναι στο χειρουργικό τραπέζι.
  8. Είτε μιλάμε για κάλτσες ή για μετοχές, μου αρέσει να αγοράζω όταν οι τιμές είναι σημαντικά προς τα κάτω.
  9. Γίνομαι καλύτερος επενδυτής επειδή είμαι επιχειρηματίας, και γίνομαι καλύτερος επιχειρηματίας γιατί είμαι δεν είμαι επενδυτής.

Finance Disclaimer

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.
*Το κεφάλαιό σας βρίσκεται σε κίνδυνο* Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ενδέχεται να συνεπάγονται πρόσθετους περιορισμούς. Ανατρέξτε στους Όρους της επιχείρησης. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε τη δική σας ανάλυση πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση. Εάν χρειάζεται, θα πρέπει να αναζητήσετε προσεκτικά ανεξάρτητη επενδυτική συμβουλή από πιστοποιημένο επαγγελματία. Η ικανότητα παροχής πρόσβασης σε ένα συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό μέσο υπόκειται σε έλεγχο καταλληλότηταςn Sample Description