Youmag.gr
Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να τρώμε ψάρια. Γιατί; Επειδή λένε ότι τα ψάρια επηρεάζουν στα πάντα. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι είναι...

Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να τρώμε ψάρια. Γιατί; Επειδή λένε ότι τα ψάρια επηρεάζουν στα πάντα. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό και τι είναι το φημισμένο ωμέγα-3;

Υγιέστερη καρδιά

Το πλεονέκτημα του κρέατος των ψαριών έγκειται στο γεγονός ότι περιέχει ακόρεστα λιπαρά οξέα και όχι όπως το υπόλοιπα – κορεσμένα.

Τα κορεσμένα λίπη συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υπέρτασης και της αρτηριοσκλήρυνσης και ως αποτέλεσμα έχουμε προβλήματα με την καρδιά και άλλες σοβαρές καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα είναι με τη σειρά τους, όπλο στην καταπολέμηση αυτών των ασθενειών.

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Τα πιο πολύτιμα οξέα που υπάρχουν στα ψάρια θεωρούνται τα λίπη ωμέγα-3.

Αυτά είναι κυρίως το εικοσιπεντανοϊκό οξύ και το δοκοσαεξανοϊκό οξύ.

Η τακτική τους κατανάλωση βοηθά στη μείωση της LDL χοληστερόλης, και γενικότερα στην

μείωση της ολικής χοληστερόλης.

Αποτρέπει τη συσσώρευση της πλάκας στις αρτηρίες, εμποδίζοντας έτσι την υπέρταση,

τη θρόμβωση και την ασθένειση στην ισχαιμική καρδιακή νόσο.

Βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και μειωμένος κίνδυνος στην κατάθλιψη

Αυτά τα λιπαρά οξέα επηρεάζουν ευεργετικά στο νευρικό σύστημα – Μπορούν να θρέψουν τον εγκέφαλο και να ενισχύσουν τη συγκέντρωση. Ως εκ τούτου, κατά την περίοδο αυξημένης πνευματικής προσπάθειας (π.χ.. κατά τη διάρκεια των σχολικών εξετάσεων), καλό είναι να τρώτε 2 – 3 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια της θάλασσας.

Τα οξέα ωμέγα-3 βοηθούν επίσης στην πρόληψη της κατάθλιψης και στην μείωση της νευρικής έντασης. Αυτή τη λειτουργία υποστηρίζει επιπλέον και η παρουσία της βιταμίνης D.

Όταν βλέπουμε ότι έχουμε κακή διάθεση, μπορούμε να καταναλώσουμε άπαχα ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία θα μας δώσουν την υποστήριξη σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Όμορφο δέρμα και καλύτερη όραση

Εκτός από τη βιταμίνη D, τα λιπαρά ψάρια μας παρέχουν τις βιταμίνες Α και Ε.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα οξέα ωμέγα-3, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για ένα πολύ θετικό σε επιρροή στον οργανισμό μας κρέας στην λειτουργία της πάθησης των ματιών και του δέρματος. Οι παραπάνω βιταμίνες δρουν αντι-γηρατικά, τα ευεργετικά λίπη τρέφουν το δέρμα και τα μάτια λόγω του κέρδους σε ουσίες για την πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς και τύφλωσης την νύχτα.