Youmag.gr
Προκλήσεις και δυσκολίες στο ταξίδι: δοκιμασίες για ταξιδιώτες Προκλήσεις και δυσκολίες στο ταξίδι: δοκιμασίες για ταξιδιώτες
Όταν αρχίζετε να ταξιδεύετε για πρώτη φορά θα δείτε ότι συμβαίνουν πολλά πράγματα στον δρόμο: κάποια κακά, άλλα προκλητικά. Μερικές φορές είναι απροσδόκητα και... Προκλήσεις και δυσκολίες στο ταξίδι: δοκιμασίες για ταξιδιώτες

Όταν αρχίζετε να ταξιδεύετε για πρώτη φορά θα δείτε ότι συμβαίνουν πολλά πράγματα στον δρόμο: κάποια κακά, άλλα προκλητικά. Μερικές φορές είναι απροσδόκητα και άλλες φορές μπορείτε να τα αποφύγετε εντελώς. Αλλά όλα σας διαμορφώνουν σαν ταξιδιώτες. Το πώς αντιδράς σε αυτά τα πράγματα, και τι μαθαίνεις από αυτά – εξαρτάτε από εσένα.

Κάθε ταξιδιώτης θα αντιμετωπίσει τις ακόλουθες προκλήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο τα αντιμετωπίζετε εξαρτάται από εσάς.

Ληστείες

Μια μικρή ληστεία μπορεί να φαίνεται ασήμαντο αλλά είναι ένα μεγάλο χτύπημα για κάποιον άλλο. Χάνοντας πράγματα αξίας 500 ή 600 ευρώ πονάει. Γι’ αυτό ίσως πρέπει να έχετε ασφάλεια, ένα μάθημα που μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν σκληρά. Ίσως να μην είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε τους ληστές – ένα άλλο μάθημα που μπορεί να μάθει κάποιος με σκληρό τρόπο. Εντούτοις, πρἐπει να παρακολουθείτε πολύ προσεκτικά τα πράγματά σας.

Δείτε πως να πάτε στο supermarket, χωρίς να πάτε στο supermarket…e-Fresh.gr!

Ψεύτες και scammers

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως – είναι κάτι που συμβαίνει με τους περισσότερους ταξιδιώτες, ιδιαίτερα εκείνους που πηγαίνουν μόνοι τους. Όταν βρίσκεστε σε ένα νέο μέρος και δεν γνωρίζετε τα κόλπα, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε φίλους από εχθρούς. Η ιδέα είναι να μην την αφήσετε να σας επηρεάσουν, να το γράψετε απλώς ως εμπειρία, να γελάσετε με τον εαυτό σας, να μάθετε από αυτό και να προχωρήσετε. Το πραγματικό πρόβλημα είναι όταν αρχίζει να συμβαίνει ξανά και ξανά …

Χάνοντας / ξεχνώντας το διαβατήριό σας

Ψάχνετε τις τσέπες σας, την τσάντα σας, ελέγχετε το πάτωμα γύρω σας και συνειδητοποιείτε ότι το διαβατήριό σας δεν είναι εκεί. Οι αντιδράσεις πέφτουν σε δύο κατηγορίες: παραίτηση από την αναζήτηση ή πανικός. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εάν χάσετε το διαβατήριό σας εκτός από τα απαραίτητα βήματα – κατευθυνθείτε προς μια πρεσβεία ή ένα προξενείο και περάστε από την επίπονη διαδικασία αντικατάστασης. Αν μη τι άλλο, θα είναι μια ιστορία για τους φίλους σας.

‘Δεν έχουμε την κράτησή σας’

Αυτό είναι ένα ακόμη από αυτά τα συναισθήματα λύπης, όταν οι διακοπές που έχετε προγραμματίσει σχολαστικά σχεδόν αμέσως εκτροχιάζονται από κάποια διοικητική απροσεξία, του ξενοδοχείου ή ξενώνα ή Airbnb, που απλά δεν έχουν την κράτησή σας. Αυτό σας δείχνει από τι είστε φτιαγμένοι ως ταξιδιώτες. Συμφωνείτε με τον ρεσεψιονίστ; Βάζεις τα κλάματα; Έχει θύελλα έξω και προσπαθήτε να βρείτε κάπου αλλού να μείνετε; Πηγαίνετε στο δωρεάν Wi-Fi και αρχίζετε την αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών; Αυτό το μικρό περιστατικό θα δείξει πολλά για εσάς.

Απώλεια της πτήσης

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να χάσετε μια πτήση, και τουλάχιστον ένας από αυτούς θα συμβεί σε σας σε κάποια στιγμή. Μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση, δηλαδή να χάσετε μια πτήση σύνδεσης. Η αρχική σας πτήση μπορεί να ακυρωθεί και να βρεθείτε σε μια δύσκολη θέση. Και πάλι, η αντίδρασή σας θα δείξει πολλά για εσάς. Διαλέγετε οργή, χαμογελαστή γοητεία ή κουρασμένη αντίδραση; Δεν υπάρχει σωστή απάντηση εδώ. Αλλά θα μάθετε πολλά.

Αρρώστιες

Το να αρρωστήσετε στο σπίτι είναι χάλια, αλλά το να αρρωσταίνετε ενώ ταξιδεύετε είναι ακόμα χειρότερο. Αρχίζετε να πανικοβάλλεστε για το είδος του ιού που καταφέρατε να πάρετε από αυτόν τον ξένο τόπο. Υποφέρετε από περίεργα συμπτώματα σε περίεργο μέρος. Το να αρρωστήσετε στο εξωτερικό, ειλικρινά, είναι φοβερό και δεν υπάρχει καλός τρόπος να αντιδράσετε σε αυτό. Απλά πρέπει να παλέψετε και στη συνέχεια να το φορέσετε ως σήμα τιμής.