Youmag.gr
Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες πριν το ταξίδι. Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας, ενώ είστε ακόμα στο σπίτι, ελέγξτε πόσο χρόνο και χρήματα πρέπει να ξοδέψετε...

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες πριν το ταξίδι. Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας, ενώ είστε ακόμα στο σπίτι, ελέγξτε πόσο χρόνο και χρήματα πρέπει να ξοδέψετε για να μεταβείτε, για παράδειγμα, από το αεροδρόμιο στο κατάλυμα που έχετε επιλέξει. Ρωτήστε τον ταξιτζή πόσο θα κοστίσει το ταξίδι. Αν είναι υψηλότερο από το κόστος που βρήκατε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην είναι η ασφαλέστερη μεταφορά και επιλέξτε άλλο ταξί.

Εμπιστευτείτε τις προαισθήσεις σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για κάτι, μην το κάνετε. Είναι πιθανό να προστατεύσετε τον εαυτό σας έτσι. Αλλά αν όχι, καλύτερα ασφαλές παρά συγγνώμη.

Ελέγξτε χάρτες, διαδρομές και λίστες πριν φύγετε από το ξενοδοχείο, το τρένο, το αυτοκίνητο ή το τουριστικό σας κέντρο. Ελέγχοντάς τα σε δημόσιο χώρο, εμφανίζεστε ανοιχτά ως ένας μοναχικός, αβέβαιος τουρίστας.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Επικοινωνήστε τακτικά με κάποιον από το σπίτι. Στην καλύτερη περίπτωση, προγραμματίστε την κλήση ταυτόχρονα. Το ξενοδοχείο, ο ξενώνας ή το ξενοδοχείο όπου διαμένετε πρέπει να διαθέτει Wi-Fi. Χρησιμοποιήστε το για να πραγματοποιήσετε μια κλήση Skype ή μια βιντεοκλήση. Πείτε σε κάποιον από το σπίτι ακριβώς πού θα είστε. Θα νιώσετε πιο ασφαλείς αν πείτε σε κάποιο μέλος της οικογένειας, φίλο, γνωστό για τα σχέδιά σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Μην πεις σε κανέναν ότι ταξιδεύεις μόνος. Λίγο τρίψιμο σε αυτή την περίπτωση δεν θα βλάψει. Όταν ρωτάτε κάποιον για οδηγίες, προσθέστε ότι πρέπει να συναντήσετε έναν φίλο σε αυτό το μέρος. Επίσης, εμπιστεύσου τους πάντες και όμως κανέναν. Να είστε ανοιχτοί, μην φοβάστε να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε επαφές με το εξωτερικό. Αλλά μην είσαι αφελής. Οι απατεώνες είναι συνήθως γοητευτικοί και φαινομενικά αξιόπιστοι άνθρωποι. Ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα.

Μην παρουσιάζεστε ως τουρίστας. Κρατήστε τα αναμνηστικά και τα ρούχα που αγοράσατε σε τέτοια καταστήματα σε μια τσάντα. Τα αναμνηστικά όπως τα μπλουζάκια και τα καπέλα τραβούν μόνο αυξημένη, περιττή προσοχή.

Μην ντύνεστε πολύ εμφανώς. Αφήστε τα ωραία ρούχα και τα ακριβά κοσμήματα στο σπίτι. Δεν θέλετε να γίνετε πιθανός στόχος για κλέφτες.

Μην ετοιμάζετε πολύ μεγάλες βαλίτσες. Θα σας δείξει μόνο ως κερδοφόρο άτομο για να ληστέψετε. Ερευνήστε έγκαιρα τις προγνώσεις καιρού, διαβάστε τις συστάσεις για ρούχα στο μέρος που θα πάτε. Συσκευάστε μόνο ό,τι είναι απαραίτητο.

Μάθετε να λέτε «όχι» στην τοπική γλώσσα. Αυτό συμβαίνει περισσότερο σε ζεστές χώρες και μεγάλες αγορές με πιεστικούς πωλητές. Αυτοί οι άνθρωποι θα βρουν την ευκαιρία να πουλήσουν οτιδήποτε, ειδικά σε μπερδεμένους τουρίστες. Μάθε λοιπόν να λες «Όχι, ευχαριστώ». Στην τοπική γλώσσα.

Ξεκινήστε νωρίς. Ξυπνήστε νωρίτερα και απολαύστε τα συνήθως υπερπλήρη τουριστικά σημεία σε μια λιγότερο αγχωτική ατμόσφαιρα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε καλύτερη θέα σε μουσεία, πάρκα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος, γιατί δεν θα καλύπτονται από τέτοια τεράστια πλήθη άλλων τουριστών.

Μην κολλάτε συνεχώς σε νέες ψυχαγωγίες. Η ξεκούραση είναι επίσης απαραίτητη όταν ταξιδεύετε. Μην φοβάστε να περάσετε ένα βράδυ στο δωμάτιό σας παρακολουθώντας μια ταινία ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Εκτός κι αν το θέλετε πραγματικά, το καθήκον σας δεν είναι να διασκεδάζετε, να επισκέπτεστε νέα μέρη και να είστε συνεχώς σε κίνηση. Ανακτήστε τη δύναμή σας και ρίξτε τον εαυτό σας ξανά στις χαρές του ταξιδιού.

Τα καταστήματα γρήγορου φαγητού δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Δεν θα θεωρηθείς ανόητος αν επιλέξεις μόνος σου ένα πιο εκλεπτυσμένο εστιατόριο ή καφέ. Απολαύστε το γεύμα σας χαλαρά και μάθετε να περνάτε χρόνο μόνο με τον εαυτό σας.

Να είστε ασφαλείς, αλλά μην φοβάστε. Απολαύστε το ταξίδι μόνοι σας. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε με άλλα άτομα σχετικά με μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε, για διασκέδαση, για ελεύθερο χρόνο. Μόνο εσείς καθορίζετε τι, πού, πώς και για πόσο καιρό θα κάνετε.