Youmag.gr
Ανανεώστε το σπίτι σας με ταπετσαρίες τοίχου: 4 απλοί και οικονομικοί τρόποι Ανανεώστε το σπίτι σας με ταπετσαρίες τοίχου: 4 απλοί και οικονομικοί τρόποι
Το σπίτι μας είναι το κάστρο μας. Είναι το μέρος στο οποίο περνάμε τις περισσότερες και μάλλον και τις πιο ευχάριστες ώρες της ζωής... Ανανεώστε το σπίτι σας με ταπετσαρίες τοίχου: 4 απλοί και οικονομικοί τρόποι

Το σπίτι μας είναι το κάστρο μας. Είναι το μέρος στο οποίο περνάμε τις περισσότερες και μάλλον και τις πιο ευχάριστες ώρες της ζωής σας. Αυτό όμως σημαίνει ότι σε κάποια στιγμή, είναι λογικό πως θα το βαρεθούμε.

Η εσωτερική διακόσμηση είναι αυτό που πολλοί θέλουν να αλλάξουν στο σπίτι τους, είτε γιατί θεωρούν πως αυτή που έχουν είναι «ντεμοντέ», οπότε θα ήθελαν κάτι λίγο πιο μοντέρνο, είτε επειδή απλά την έχουν πολύ καιρό και θέλουν να κάνουν μία αλλαγή στο εσωτερικό του σπιτιού τους και να ανανεώσουν τον χώρο. Ο λόγος που δεν το κάνουν, είναι το κόστος.

Μία ανανέωση εσωτερικού χώρου ή αλλαγή διακόσμησης συνήθως περιλαμβάνει και το βάψιμο ή την αγορά νέων επίπλων και διακοσμητικών, κάνοντας το κόστος της όλης διαδικασίας δυσβάσταχτο, ιδιαίτερα τις δύσκολες αυτές εποχές.

Αυτά είναι τα κακά νέα, υπάρχουν όμως και ευχάριστα: αν έχετε λίγο χρόνο, έμπνευση και μεράκι, μπορείτε να αλλάξετε το σπίτι σας και να του δώσετε νέα πνοή, χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία. Ας δούμε μερικούς τρόπους για να το πετύχετε αυτό!

Πίνακες ζωγραφικής σε καμβά, αυτοκόλλητα πόρτας, υφασμάτινα αυτοκόλλητα ψυγείου, αυτοκόλλητες ταπετσαρίες

Πέρασμα ταπετσαρίας

Οι ταπετσαρίες τοίχου έχουν επιστρέψει για τα καλά στη μόδα και πλέον αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για τη διακόσμηση. Λόγω των σχεδίων τους και του γεγονότος ότι δεν είναι μονόχρωμες, μπορούν αμέσως να κάνουν τη διαφορά σε ένα σπίτι που μέχρι προσφάτως δεν είχε παρά βαμμένους τοίχους, ειδικά αν αυτοί ήταν μονόχρωμοι ή δεν είχαν κάποιο έντονο ή πρωτότυπο χρώμα.

Το κόστος της ταπετσαρίας, ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό, είναι αρκετά χαμηλό και δεν χρειάζεται καν να αφαιρέσετε την μπογιά ή να επισκευάσετε τυχόν κακοτεχνίες ή προβλήματα στον τοίχο που θα την τοποθετήσετε, αφού θα τα καλύψει.

Επιπλέον, δεν είναι ανάγκη να καλύψετε όλο το σπίτι σας, τοποθετήστε ταπετσαρίες τοίχου στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο σας και σίγουρα το σπίτι σας θα πάρει νέο αέρα.

Ταπετσαρία σε έναν μόνο τοίχο ή ένα σημείο

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, αλλά τοποθετώντας ταπετσαρία σε έναν μόνο χώρο ενός δωματίου, μπορείτε να του δώσετε νέα πνοή και να δημιουργήσετε και «ψευδαισθήσεις» σχετικά με το μέγεθος και τη φωτεινότητα του.

Αν έχετε ένα δωμάτιο που σας φαίνεται πολύ στενό, για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μία ταπετσαρία με έντονα ή φωτεινά χρώματα σε έναν τοίχο του και αμέσως θα σας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο χώρος «άνοιξε». Άλλο ένα δημοφιλές κόλπο είναι η τοποθέτηση ταπετσαρίας στον τοίχο που ακουμπά το προσκέφαλο ενός κρεβατιού για την δημιουργία πιο χαλαρωτικής και ρομαντικής ατμόσφαιρας αλλά και για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι το ταβάνι είναι πιο ψηλά.

Φωτοταπετσαρίες σε κενούς τοίχους

Έχετε μεγάλα κομμάτια τοίχου που δεν έχουν κάποια διακόσμηση; Μία φωτοταπετσαρία, δηλαδή μία ταπετσαρία που απεικονίζει μία μεγάλη φωτογραφία και όχι κάποιο συνεχόμενο κι επαναλαμβανόμενο μοτίβο, θα δώσει αμέσως νέα πνοή σε αυτόν τον τοίχο θα δώσει νέα πνοή σε όλο το χώρο και μάλιστα με αρκετά μικρό κόστος.

Τι θα προτιμούσατε να βλέπετε έναν άδειο τοίχο ή ένα όμορφο αστικό ή φυσικό τοπίο; Οι φωτοταπετσαρίες αποτελούν must στην διακόσμηση σπιτιού και μπορούν πραγματικά να σε μεταφέρουν σε άλλα μέρη και αποτελούν ιδανική λύση για παιδικά δωμάτια αλλά και γραφεία και ακόμη και καταστήματα.

Αυτοκόλλητα τοίχου

Τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι σίγουρα η πιο οικονομική και η πιο απλή απ’ όλες τις μεθόδους αυτού του άρθρου. Η τοποθέτηση και η αφαίρεση τους είναι κυριολεκτικά παιχνιδάκι, τόσο που μπορούν να γίνουν ακόμη και από παιδιά. Επιπλέον, υπάρχει τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε κενούς τοίχους, σε κενά που δημιουργούνται ανάμεσα στα διακοσμητικά τοίχου και γενικά σε οποιαδήποτε λεία επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων του ψυγείου και των πορτών!

Είναι ιδανικά και για τη κρεβατοκάμαρα, αφού μπορούν να δημιουργήσουν μια πιο χαλαρωτική και ρομαντική ατμόσφαιρα. Τι καλύτερο από το να ξυπνάτε κάθε πρωί και να βλέπετε μπροστά σας ένα τεράστιο «Καλημέρα» ή κάποιο μήνυμα που να σας δίνει δύναμη κι έμπνευση για τη μέρα που έρχεται;