Youmag.gr
Τι στέφανα γάμου να επιλέξετε ανάλογα με το νυφικό σας Τι στέφανα γάμου να επιλέξετε ανάλογα με το νυφικό σας
Η προετοιμασία του γάμου σίγουρα δεν είναι μια απλή διαδικασία για μία νύφη. Η εν λόγω μέρα – ή μάλλον νύχτα – θα είναι... Τι στέφανα γάμου να επιλέξετε ανάλογα με το νυφικό σας

Η προετοιμασία του γάμου σίγουρα δεν είναι μια απλή διαδικασία για μία νύφη. Η εν λόγω μέρα – ή μάλλον νύχτα – θα είναι μάλλον η πιο σημαντική μέρα στη ζωή της, αφού είναι η μέρα στην οποία θα είναι η μόνη πρωταγωνίστρια και όλα τα φώτα και η προσοχή θα είναι στραμμένα πάνω της. Η επιλογή του νυφικού είναι σίγουρα η πιο κρίσιμη, αφού αυτή είναι που στο τέλος καθορίζει και το στυλ αλλά και το χαρακτήρα όλου του γάμου. Ένα μεγάλο, πριγκιπικό νυφικό θέλει και την ανάλογη υποστήριξη όσον αφορά το look της νύφης και ακόμη και τη διακόσμηση του ναού και όχι μόνο. Αυτό που πολλές νύφες επιλέγουν να αφήσουν σε δεύτερη μοίρα όσον αφορά εκείνη την ημέρα, είναι τα στέφανα γάμου.

Η αλήθεια είναι πως τα στέφανα γάμου παρά το ότι είναι απολύτως απαραίτητα για τη τελετή του μυστηρίου – χωρίς αυτά δεν γίνεται να «στεφθεί» το ζευγάρι – αλλά και το γεγονός ότι αποτελούν ίσως και το πιο σημαντικό αναμνηστικό της μεγάλης ημέρας  – συνήθως μπαίνουν σε κάδρο σε κάποιο περίοπτο σημείο του σπιτιού – η επιλογή τους δεν γίνεται με τη προσοχή που πρέπει. Τα στέφανα θα συμπληρώσουν το νυφικό look, οπότε καλό είναι να ταιριάζουν με το υπόλοιπο νυφικό για να είναι το αποτέλεσμα όσο πιο αρμονικό και κοντά στα γούστα σας γίνεται.

Με το pigogo.gr παίρνεις λεφτά πίσω από τις online αγορές σου στα πιο γνωστά καταστήματα

Ας δούμε λοιπόν με λίγα λόγια τι επιλογή στεφάνων είναι καλό να κάνετε με βάση το νυφικό που επιλέξατε!

Πριγκιπικό νυφικό

Το λεγόμενο νυφικό της πριγκίπισσας είναι το όνειρο πολλών γυναικών, βέβαια το κόστος του είναι αρκετά μεγαλύτερο κι επίσης, η έντονη διακόσμηση του και η μεγάλη του ουρά δεν το κάνουν ιδανική επιλογή για όλες τις γυναίκες και όλες τις εκκλησίες. Αν παρόλα αυτά θέλετε να είστε μια σωστή πριγκίπισσα την ημέρα του γάμου σας, θα πρέπει το φόρεμα σας, το οποίο θα είναι και ο δεύτερος πρωταγωνιστής της βραδιάς, να λάμπει και να ξεχωρίζει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τραβήξετε τη προσοχή από πάνω του. Γι’ αυτό το λόγο, καλό θα ήταν να προτιμήσετε κάποιο πιο «ήσυχο» στεφάνι. Αποφύγετε τα χρυσά και αυτά με έντονα κρυσταλλάκια και προτιμήστε ένα απλό ασημένιο στεφάνι, χωρίς πολλά στολίδια ή όσο το δυνατόν λιγότερο στολισμένο.

Απλό νυφικό

Τα απλά νυφικά είναι πλέον η επιλογή που κάνουν οι περισσότερες νύφες. Πρόκειται για νυφικά που στην ουσία είναι «γκράντε» λευκά βραδινά φορέματα. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι παραμένουν εντυπωσιακά χωρίς να είναι υπερβολικά και δύσκολα στο περπάτημα. Αν λοιπόν επιλέξετε ένα απλό νυφικό, τότε θα πρέπει να του δώσετε λίγη παραπάνω λάμψη και πολυτέλεια. Ο πιο καλός και σωστός τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι με ένα στολισμένο στεφάνι. Μπορείτε να προτιμήσετε κίτρινο λευκό στεφάνι με κρυσταλλάκια ή ακόμη και με λουλουδάκια ή άλλα στολίδια. Όσο πιο λαμπερό, τόσο το καλύτερο!

«Ασυνήθιστο» νυφικό

Πλέον πολλά ζευγάρια έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τις παραδόσεις, ειδικά αν είναι και νεαρά σε ηλικία. Έτσι βλέπουμε όλο και πιο συχνά να γίνονται γάμοι με θέματα όπως τη δεκαετία του 1920 ή κάποια άλλη του παρελθόντος ή ακόμη και με ρουστίκ διάθεση και διακόσμηση στην εκκλησία.  Αν λοιπόν το νυφικό σας είναι ιδιαίτερο, τότε θα πρέπει και τα στέφανα γάμου σας να είναι ιδιαίτερα, έτσι ώστε να ταιριάζουν με το concept. Ένας γάμος με ρετρό ή vintage θέμα χρειάζεται και τα ανάλογα στέφανα.

Μπορείτε να επιλέξετε στεφάνια δημιουργημένα από άνθη. Αν θέλετε να κρατήσουν στο χρόνο για να τα έχετε και σαν διακοσμητικά, μπορείτε να επιλέξετε τα τεχνητά αλλά πολύ αληθοφανή άνθη. Με μία έρευνα στην αγορά είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάτι που να σας καλύψει. Αν ο γάμος σας είναι ρουστίκ, μπορείτε να επιλέξετε στέφανα κατασκευασμένα από σχοινί ή κάποιο άλλο υλικό που να παραπέμπει στην εξοχή. Σίγουρα θα βρείτε πολλές επιλογές σε ένα καλό μαγαζί με είδη γάμου!