Youmag.gr
Υλικά ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη 1 & ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη ¼ του φλιτζανιού...

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 & ¾ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • ¼ του φλιτζανιού κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • 2 αυγά
  • ¾  του φλιτζανιού σταγόνες σοκολάτας NESTLE DESSERT
  • 115γρ.  άσπρη κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια NESTLE DESSERT

Παρασκευή

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε το baking powder και το κακάο και συνεχίστε για λίγο ακόμη το χτύπημα.

Προσθέστε ένα –ένα και τα αυγά και χτυπήστε για λίγο ακόμη.

Συνεχίστε προσθέτοντας το αλεύρι και ανακατεύοντας με το χέρι να αναμειχθεί το μίγμα καλά. Τέλος προσθέστε και τα δύο είδη σοκολάτας.

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Καλύψτε τη ζύμη και βάλτε την για 10 λεπτά στο ψυγείο.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190ο C.

Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη και πλάστε την σε δύο λεπτόμακρα σχήματα.

Τοποθετήστε τα σε ταψί που έχετε στρώσει με αντοκολλητικό χαρτί και πιέστε τα ελαφρά από πάνω να γίνει επίπεδη η επιφάνειά τους.

Ψήστε για 20-25 λεπτά περίπου και για να σιγουρευτείτε ότι έχουν ψηθεί κάντε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα.

Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165ο C.

Κόψτε τα σε διαγώνιες λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις φέτες πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τα biscotti για άλλα 18 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου και από την άλλη πλευρά.

Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.

Tips:

– Μπορείτε, αφού κρυώσουν τελείως, να τα αποθηκεύσετε για ένα ολόκληρο μήνα σε αεροστεγές δοχείο.

– Ενώ σε άλλες συνταγές για biscotti αφήνουμε μόλις 10 λεπτά, προτού τα κόψουμε σε φέτες και τα ξαναψήσουμε, στη συγκεκριμένη συνταγή, εξαιτίας των κομματιών της σοκολάτας, πρέπει να κρυώσουν τελείως, αλλιώς θα διαλυθούν κατά το κόψιμο.