Youmag.gr
Μόλις έχετε δημιουργήσει τη νέα σας ιστοσελίδα και ψάχνετε για υπηρεσίες web hosting; Θέλετε να αλλάξετε πάροχο γιατί δεν είστε ευχαριστημένοι; Αυτός ο οδηγός...

Μόλις έχετε δημιουργήσει τη νέα σας ιστοσελίδα και ψάχνετε για υπηρεσίες web hosting; Θέλετε να αλλάξετε πάροχο γιατί δεν είστε ευχαριστημένοι; Αυτός ο οδηγός και οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν ώστε να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή στην επιλογή του παρόχου σας.

Αποφύγετε το δωρεάν web hosting

Οι περισσότεροι άνθρωποι αλλά και εταιρείες ψάχνουν για φθηνά πακέτα φιλοξενίας, προσπαθώντας από τα έξοδα του διαδικτύου να περιορίσουν τα γενικά έξοδα της εταιρείας. Άλλοι πάνε για δωρεάν φιλοξενία της ιστοσελίδας τους σε διάφορες δωρεάν υπηρεσίες και άλλοι επιλέγουν το πιο φθηνό πακέτο, από την πρώτη εταιρεία που θα βρούνε μπροστά τους. Θα πρέπει να σας επισημάνουμε τη προσοχή σας, ειδικά για τα πακέτα με δωρεάν web hosting. Περισσότερο κακό θα σας δημιουργήσουν παρά καλό με το να σας εξοικονομήσουν χρηματικούς πόρους.

ΤopHost από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες εταιρίες hosting στην Ελλάδα, με χιλιάδες μικρούς και μεγάλους πελάτες.

Οι δωρεάν web hosts θα φιλοξενήσουν την ιστοσελίδα σας δωρεάν αλλά παράλληλα θα τοποθετήσουν διαφημίσεις στις ιστοσελίδας σας – μια πρακτική πολύ συνήθη που θα προκαλέσει εκνευρισμό στους πελάτες σας. Επίσης, επειδή είναι δωρεάν και πρέπει να έχουν όσο το δυνατόν πιο περιορισμένα έξοδα, οι σέρβερς θα είναι παραφορτωμένοι και τα site κυριολεκτικά το ένα πάνω στο άλλο. Τέλος, επειδή όλες αυτές οι εταιρείες δεν έχουν σημαντικά έσοδα, δεν θα υπάρχει κάποια ομάδα υποστήριξης ή κάποιο τηλέφωνο support. Αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα σας μπορεί να είναι “κάτω” με τις ώρες (ή ακόμα και ημέρες) και εσείς να μην γνωρίζετε το γιατί και πότε θα φτιαχτεί.

Πάρτε το χρόνο σας

Πριν προβείτε στην αγορά του πακέτου φιλοξενίας, κάντε την δική σας έρευνα αγοράς. Δείτε όλες τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες web hosting, μιλήστε μαζί τους και δείτε όλα τα πακέτα αναλυτικά. Διαβάστε κριτικές στα διάφορα sites από ήδη υφιστάμενους πελάτες. Εαν μια εταιρεία έχει αρκετές αρνητικές κριτικές, πιθανόν δεν είναι κατάλληλη για εσάς.

Πληρώστε με το μήνα και όχι με το έτος

Σχεδόν όλες οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν εκπτώσεις όταν πληρώνετε το κόστος χρήσης με το έτος(ή την διετία) παρά μήνα-μήνα. Έτσι θα εξοικονομήστε κάποια – αρκετά – χρήματα όμως από την άλλη θα είστε δεσμευμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα με την συγκεκριμένη εταιρεία. Μπορείτε φυσικά να φύγετε για άλλη εταιρεία όμως θα χάσετε τα χρήματά σας. Για να αποφύγετε τέτοια ρίσκα, μπορείτε να πληρώσετε στην αρχή μήνα-μήνα ή έστω ένα τριμηνιαίο πακέτο και μετά να περάσετε σε ετήσιο εξοικονομώντας χρήματα.

Επιλέξτε φιλοξενία με Cpanel

Επιλέξτε μια εταιρεία που παρέχει μαζί με το web hosting πίνακα διαχείρισης cPanel. Πρόκειται για τον καλύτερο πίνακα ελέγχου με πολλά εύχρηστα και χρήσιμα εργαλεία. Μέσα από τον πίνακα θα μπορείτε να προσθέτετε domains, emails, να κάνετε εύκολα εγκατάσταση wordpress,joomla και άλλα σημαντικά CMS προγράμματα.

Να είστε προσεκτικοί με τους ακριβούς providers

Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι το ακριβό προϊόν είναι συνήθως καλύτερο ή πιο απλά “παίρνεις ό,τι πληρώνεις”. Αυτό ισχύει κατ’αποκλειστικότητα σχεδόν παντού. Ισχύει φυσικά και στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες διαδικτύου όπως το web hosting. Όμως υπάρχουν αρκετές αξιόλογες εταιρείες που παρέχουν budget λύσεις φιλοξενίας ιστού με αρκετά οικονομικά κριτήρια. Ειδικότερα παρέχουν μικρά πακέτα φιλοξενίας , για sites που τώρα ξεκινάνε τη διαδικτυακή τους ζωή, όπου με ένα κόστος 3-4€ / μήνα έχετε το site σας online!

Μια τέτοια εταιρεία με λύσεις για όλες τις ανάγκες είναι η Top Host. Διαβάστε κριτικές για την εταιρεία και κάντε την δική σας επιλογή.…