Youmag.gr
Προστατευτικά Κάγκελα Ασφαλείας vs Συναγερμοί Σπιτιών Προστατευτικά Κάγκελα Ασφαλείας vs Συναγερμοί Σπιτιών
Συναγερμοί vs Προστατευτικά κάγκελα μπαλκονόπορτας: ποια είναι η καλύτερη λύση για ασφάλεια το καλοκαίρι; Κάθε καλοκαίρι που οι πόλεις αδειάζουν, τα κρούσματα κλοπών και... Προστατευτικά Κάγκελα Ασφαλείας vs Συναγερμοί Σπιτιών

Συναγερμοί vs Προστατευτικά κάγκελα μπαλκονόπορτας: ποια είναι η καλύτερη λύση για ασφάλεια το καλοκαίρι;

Κάθε καλοκαίρι που οι πόλεις αδειάζουν, τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων αυξάνονται σε τεράστιο βαθμό. Γι’ αυτό συνήθως οφείλεται το γεγονός ότι οι κλέφτες ξέρουν ποια σπίτια είναι άδεια και προτιμούν τα πιο αφύλακτα. Η πιο συνηθισμένη δίοδος τους είναι αυτή της μπαλκονόπορτας γι’ αυτό και παρατηρείται όλο και περισσότερο το φαινόμενο της προστασίας των σπιτιών με προστατευτικά κάγκελα μπαλκονόπορτας αλλά και συστήματα συναγερμού, τα οποία όμως το καλοκαίρι δυστυχώς δεν είναι και τόσο χρήσιμα ή ασφαλή, αν δεν είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Λόγω της κρίσης λοιπόν, δεν είναι λίγοι που ενόψει των επερχόμενων διακοπών και του καλοκαιριού γενικότερα, ψάχνουν τη καλύτερη λύση για την ασφάλεια του σπιτιού τους, αλλά δεν έχουν τα χρήματα για την απόλυτα βέλτιστη που θα ήταν ένας συναγερμός σε συνδυασμό με προστατευτικά κάγκελα στις μπαλκονόπορτες. Αν λοιπόν αναγκαστικά πρέπει να διαλέξετε ένα από τα δύο, ποιο να επιλέξετε; Η απάντηση είναι σχετικά απλή. Ας τη δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Ο συναγερμός

Ένας συναγερμός δεν είναι παρά ένα αποτρεπτικό μέτρο ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι δείχνει στους υποψήφιους κλέφτες ότι ο χώρος στον οποίο σκέφτονται να μπουν φυλάσσεται και ότι θα χρειαστεί παραπάνω προσπάθεια για επιτυχημένη διάρρηξη. Δεν αρκεί απλά να σπάσουν το τζάμι και να μπουν, καθώς η φασαρία από το συναγερμό θα ειδοποιήσεις τους γείτονες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώσουν της αρχές.

Η ύπαρξη συναγερμού λοιπόν, είναι κάτι σαν ένα μέσο ψυχολογικού πολέμου στους κλέφτες και η αποτελεσματικότητα του βασίζεται στη φασαρία που κάνει και στους γείτονες. Το χειμώνα, η παρουσία ενός συναγερμού αρκεί για να αποτρέψει το 90% των κλεφτών από το να κάνει μία απόπειρα κλοπής, αυτό όμως δε συμβαίνει και το καλοκαίρι.

Οι διαρρήκτες ξέρουν ότι το καλοκαίρι οι περισσότεροι γείτονες λείπουν, ειδικά σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη των οποίων οι κάτοικοι έχουν μόνιμα εξοχικά σε κοντινές περιοχές, οπότε γίνονται πολύ πιο θρασείς.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Μόνο ένας συναγερμός που ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη, ο οποίος με τη σειρά του θα ειδοποιήσει τους γείτονες και την αστυνομία είναι ικανός να σταματήσει τους κλέφτες και να τους κρατήσει μακριά από ένα σπίτι.

prostateftika-kagkela-mpalkonoportas

Τα προστατευτικά κάγκελα μπαλκονόπορτας

Όπως είπαμε και πριν, οι κλέφτες προτιμούν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για τις εισόδους τους, κυρίως γιατί παραβιάζονται και σπάνε εύκολα. Ένας κλέφτης άλλωστε δεν σκοπεύει πλέον να μείνει για πολύ σε ένα σπίτι, συνήθως θα κάτσει όσο χρειάζεται για να κλέψει τα χρήματα που υπάρχουν μέσα, κινητά τηλέφωνα, laptops και tablets. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι κλέφτες είναι απλά κλεφτρόνια που έχουν ανάγκη από γρήγορα μετρητά, συνήθως για να πάρουν τη δόση τους.

Οι κλέφτες αυτοί δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις και ικανότητες σε ότι αφορά τις διαρρήξεις, οπότε αν βρουν την πιο εύκολη δίοδο ενός σπιτιού φραγμένη, είναι πολύ πιθανό να μην πλησιάσουν καθόλου σε αυτό. Τα προστατευτικά κάγκελα λοιπόν, όχι μόνο αποτρέπουν ψυχολογικά τους κλέφτες – όσο καλύτερα φυλάσσεται ένας χώρος, τόσο μικρότερες οι πιθανότητες κλοπής του – αλλά και φράζουν φυσικά την είσοδο τους σπίτι, κάνοντας τη διάρρηξη ακόμη πιο δύσκολη ή ακόμη και ακατόρθωτη για τους ερασιτέχνες κλέφτες. Με άλλα λόγια, μπορούν από μόνα τους να προσφέρουν ένα αρκετά ολοκληρωμένο «πακέτο» προστασίας.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ο νικητής της μονομαχίας είναι τα προστατευτικά κάγκελα μπαλκονόπορτας αν και να ξανατονίσουμε ότι η καλύτερη λύση είναι η συνύπαρξη ενός συναγερμού και τον κάγκελων. Αν όμως πρέπει να επιλέξετε ένα από αυτά τα μέτρα ασφαλείας, επιλέξτε τα κάγκελα!