Youmag.gr
Θα εξοικονομήστε χρήματα εαν κλείνετε νωρίς αεροπορικά εισιτήρια; Θα εξοικονομήστε χρήματα εαν κλείνετε νωρίς αεροπορικά εισιτήρια;
Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ακριβά, οπότε είναι φυσικό να θέλετε να κλείσετε τη καλύτερη δυνατή τιμή! Το τελευταίο καιρό – τα τελευταία χρόνια για... Θα εξοικονομήστε χρήματα εαν κλείνετε νωρίς αεροπορικά εισιτήρια;

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ακριβά, οπότε είναι φυσικό να θέλετε να κλείσετε τη καλύτερη δυνατή τιμή! Το τελευταίο καιρό – τα τελευταία χρόνια για την ακρίβεια – έχει γίνει συνήθης πρακτική για τις αεροπορικές εταιρείες να ανακοινώνουν ειδικές τιμές και μεγάλες εκπτώσεις για δρομολόγια που αφορούν οχτώ και δέκα μήνες μετά τη κράτηση! Έτσι, ενώ οι προσφορές ισχύουν για πολύ λίγες ημέρες, οι κρατήσεις που αφορούν και έχουν μεγάλη έκπτωση είναι για ταξίδια μετά από αρκετούς μήνες. Αλλά σας βοηθάει τελικά αυτός ο τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα στα αεροπορικά εισητήρια; Ή απλά πληρώνετε τσάμπα αρκετά χρήματα, μήνες πριν;

Μην αγνοείτε τα ψιλά γράμματα

Ενώ υπάρχουν πολλές προσφορές και εκπτώσεις που διαφημίζονται ανά καιρούς, μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή ιδέα να επιλέξετε τη χαμηλότερη τιμή στα αεροπορικά, δεδομένου ότι αρκετές φορές υπάρχουν περιορισμοί. Κατ’αρχήν, οι περισσότερες προσφορές και τα αεροπορικά εισιτήρια που αγοράζετε με έκπτωση, τις περισσότερες φορές δεν ακυρώνονται και δεν μπορούν να αλλάξουν. Μια μικρή-ξαφνική- αλλαγή στα σχέδιά σας μετά από 8 και 10 μήνες, θα σας υποχρεώσει να ακυρώσετε τα εισιτήρια και να εκδόσετε νέα αεροπορικά με άλλη, μεγαλύτερη τιμή. Επίσης επιβαρύνεστε και με το τέλος κράτησης!

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια δεν αλλάζουν τόσο πολύ!

Η διαφορά στα αεροπορικά εισιτήρια 8 μήνες πριν την αναχώρηση και 2 μήνες πριν, είναι πολύ μικρή – σχεδόν αμελητέα. Ειδικά εαν το ταξίδι σας δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μπορείτε να βρείτε και χαμηλότερα αεροπορικά, 2 μήνες πριν την αναχώρηση!

Μια άλλη λεπτομέρεια που λίγοι διαβάζουν, είναι ότι τα αεροπορικά εισητήρια που εκδίδονται μέσα από προσφορές και εκπτώσεις δεν επιστρέφονται ή επιστρέφονται μόνο οι φόροι αεροδρομίου ή/και οι κυβερνητικοί φόροι. Επίσης τα εισιτήρια με προσφορά είναι συνήθως περιορισμένα και τις περισσότερες φορές 5-10 θέσεις ανά πτήση πωλούνται με έκπτωση μόνο!

Πτήσεις εσωτερικού

Τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού είναι φθηνότερα όταν γίνονται κράτηση 1 μήνα -και περισσότερο – πριν την αναχώρηση παρά όταν έρχεται η τελευταία στιγμή και ο κόσμος κάνει τη κράτηση μερικές ημέρες πριν. Επίσης, ένα βασικό των εκπτώσεων είναι ότι η έκπτωση υπάγεται μόνο στη τιμή του εισιτηρίου και όχι σε όλη τη τιμή. Το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής περιλαμβάνει τους φόρους, επιβαρύνσεις,κτλ. Οπότε και πάλι η έκπτωση είναι σχετικά μικρή.

Η κράτηση για αεροπορικά εισητήρια από νωρίς μπορεί να αποτύχει

Ο κατάλληλος συγχρονισμός για τη δημιουργία του ταξιδιού σας, είναι ζωτικής σημασίας όταν πρόκειται για την κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων. Πρέπει να πετύχετε το σωστό timing όταν κάνετε κράτηση – ούτε πολύ νωρίς ούτε τελευταία στιγμή. Καθώς στη μια περίπτωση δε μπορείτε να κάνετε σωστό προγραμματισμό καθώς μπορεί να προκύψει κάποια αλλαγή και στη δεύτερη περίπτωση δε θα βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και επίσης θα δυσκολευτείτε να βρείτε όλα τα υπόλοιπα όπως ενοικίαση αυτοκινήτου, κράτηση ξενοδοχείου,κ.ο.κ.

Εαν δεν έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα και αλλάζει συνεχώς, τότε θα οδηγηθείτε να πληρώσετε πολύ περισσότερα τις αλλαγές και τις ακυρώσεις στα αεροπορικά εισητήρια. Επίσης, ένας ακόμα κίνδυνος με το να κλείνετε νωρίς αεροπορικά είναι ότι μπορεί να προκύψουν αλλαγές, ακυρώσεις ή ανασχεδιασμός στη πτήση που κλείσατε. Φανταστείτε να έχετε κλείσει πτήση με ανταπόκριση και να αλλάξει το δεύτερο αεροπλάνο. Θα σας καταστρέψει όλο το ταξίδι!

Πως να κλείσετε φθηνά αεροπορικά εισητήρια

Προσπαθήστε να κάνετε τη κράτησή σας εντός 50 εως 30 ημερών από την αναχώρησή σας. Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που μπορείτε να κάνετε σύγκριση αεροπορικών και επίσης να βρείτε τα πιο οικονομικά εισιτήρια. Τo petas.gr για τα εγχώρια αεροπορικά εισιτήρια, μπορούν να σας διευκολύνουν στο να βρείτε τα κατάλληλα εισιτήρια για εσάς και το ταξίδι σας, στις ημερομηνίες που επιθυμείτε.

Εαν συγκρίνετε το κόστος των αεροπορικών με αυτό του τρένου, σκεφτείτε πως το κόστος είναι ακριβώς το ίδιο εαν κάνετε κράτηση το διάστημα που σας αναφέραμε. Όσο περνάνε οι ημέρες, τόσο το κόστος θα αυξάνεται για το αεροπλάνο.

Πως θα βρείτε ισορροπία

Το να βρείτε ισορροπία μεταξύ του διαστήματος της κράτησης και των οικονομικότερων διαθέσιμων ναύλων, είναι το σημαντικότερο κατά τη διαδικασία της οργάνωσης του ταξιδίου. Για να δείτε πόσο σημαντική είναι η ισορροπία, μπορεί να κλείσετε ένα αεροπορικό 10 μήνες πριν και να έχει ακριβώς το ίδιο κόστος εαν το δείτε μετά από 8 μήνες – δηλαδή 2 μήνες πριν την αναχώρησή σας!

Εαν κάνετε αναζήτηση στα διάφορα sites σύγκρισης αεροπορικών, μπορείτε να βάλετε μια διαδρομή για μετά από π.χ. 5-6 μήνες και να παρακολουθείτε καθημερινά τη πορεία της. Θα δείτε πως θα περάσουν οι μήνες και η τιμή θα είναι κατά μεγάλο ποσοστό η ίδια! Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση οι τιμές να είναι αρκετά διαφορετικές όμως αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια και σε λίγες περιπτώσεις. Για την ακόμα μεγαλύτερη ευκολία σας, οι ιστοσελίδες προσφέρουν καθημερινό alert για τη πτήση ή διαδρομή που θέλετε. Έτσι κάθε ημέρα θα σας έρχεται email με τη νέα τιμή είτε αυτή αυξήθηκε, είτε μειώθηκε είτε έμεινε η ίδια! Επίσης έχετε κατά νου ότι οι τιμές πέφτουν σχεδόν πάντα δυο με τρεις μήνες πριν την αναχώρηση εαν το αεροπλάνο είναι ακόμα άδειο και η αεροπορική εταιρεία θέλει να γεμίσει οπωσδήποτε τη πτήση της!

Τι να κάνετε τελικά

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παρακολουθείτε καθημερινά τις τιμές. Αρχίστε την αναζήτηση 5 μήνες πριν εαν ο προορισμός σας είναι πολύ μεγάλος ή 3 μήνες πριν εαν ο προορισμός είναι κοντινός. Όταν δείτε μια πολύ καλή τιμή, κάντε κράτηση στα αεροπορικά εισιτήρια άμεσα και μη περιμένετε να μειωθεί κι άλλο καθώς υπάρχει σημαντική περίπτωση να ανέβει τελικά!…