Youmag.gr
Γιατί η δημιουργία ιστοσελίδων έχει τόσο μεγάλη σημασία Γιατί η δημιουργία ιστοσελίδων έχει τόσο μεγάλη σημασία
Η δημιουργία site για το web είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της. Η επιχειρηματικότητα στις μέρες μας έχει αλλάξει σχεδόν... Γιατί η δημιουργία ιστοσελίδων έχει τόσο μεγάλη σημασία

Η δημιουργία site για το web είναι απαραίτητη για κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της. Η επιχειρηματικότητα στις μέρες μας έχει αλλάξει σχεδόν τελείως και πλέον το internet κυριαρχεί σχεδόν ολοκληρωτικά στις πωλήσεις και την παροχή υπηρεσιών.

Με απλά λόγια, ο κόσμος πλέον γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί να βρει ό,τι χρειάζεται στην οθόνη του υπολογιστή του, χωρίς καν να χρειαστεί να βγάλει τις πιτζάμες του. Ποιος ο λόγος να τρέχει στα «παραδοσιακά και φυσικά» καταστήματα, τα οποία συνήθως είναι και πιο ακριβά από τα εικονικά;

Η αλήθεια πλέον είναι ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, γιατί ενδεχομένως να είμαστε και λίγο πιο παραδοσιακοί, παλιομοδίτες ή απλά να μην καταλαβαίνουμε την τεχνολογία και τις δυνατότητες της, αν μία επιχείρηση δεν έχει μία κάποια παρουσία στο internet, έστω και υποτυπώδη, είναι σαν να μην υπάρχει. Ειδικά σε μεγάλες αγορές όπως αυτή της Αθήνας, η οποία και προσφέρει στους καταναλωτές κυριολεκτικά χιλιάδες επιλογές, είναι πολύ εύκολο να χαθεί τελείως μία επιχείρηση που να μην είναι online.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Κατασκευή ιστοσελίδων και ανταγωνισμός

Αρκεί όμως μία απλή ιστοσελίδα ή κάποια προφίλ στα sites κοινωνικής δικτύωσης για να αποκτήσει κάποιος περισσότερες πωλήσεις ή να ξεπεράσει τους ανταγωνιστές τους;

Η απάντηση είναι μόνο αν αυτοί δεν έχουν παρουσία στο internet. Αν οι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις του κλάδου διατηρούν ιστοσελίδες και μάλιστα καλές, θα πρέπει κανείς να φροντίσει ώστε η δική του να ξεχωρίσει. Σκεφτείτε πως στην ουσία η ιστοσελίδα σας είναι η βιτρίνα του καταστήματος σας: δεν τοποθετείτε απλά κάποια προϊόντα σας σε αυτήν, αλλά τοποθετείτε αυτά που θα σας βοηθήσουν να πείσετε τους πελάτες σας να προτιμήσουν εσάς και όχι τους ανταγωνιστές σας.

Οι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν μία ιστοσελίδα να ξεχωρίσει είναι σίγουρα πολλοί, υπάρχουν ωστόσο κάποιοι που σίγουρα ξεχωρίζουν. Ένας από τους πιο σημαντικούς, είναι το design της ίδιας της ιστοσελίδας. Τι σημαίνει αυτό; Όσο πιο επαγγελματικά ή εντυπωσιακά σχεδιασμένη είναι μία ιστοσελίδα, τόσο πιο πιθανό είναι να τραβήξει τη προσοχή του πελάτη και να τον κάνει να μπει σε αυτήν και να την «ξεκοκκαλίσει». Για άλλη μια φορά, απλά σκεφτείτε ότι είναι σαν να έχετε μία πρωτότυπη βιτρίνα σχεδιασμένη από κάποιον επαγγελματία designer. Δεν θα τραβούσε περισσότερους πελάτες;

Παράγοντας SEO

Ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας, είναι το λεγόμενο SEO όπου πρόκειται για μία διαδικασία που κάνει μία ιστοσελίδα πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης, έτσι ώστε να πετυχαίνει υψηλότερες κατατάξεις στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς οι μηχανές αναζήτησης είναι αυτές που στην ουσία καθορίζουν το πώς «βλέπουμε» το διαδίκτυο και η θέση κατάταξης ενός site στις σελίδες αποτελεσμάτων για αναζητήσεις σχετικές αυτό, είναι και αυτή που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επισκεψιμότητα του.

Με απλά λόγια, όσο πιο υψηλή είναι η θέση στις εν λόγω σελίδες, τόσο περισσότεροι θα είναι και οι υποψήφιοι πελάτες που θα επισκέπτονται την ιστοσελίδα. Το SEO είναι πολύ πολύπλοκο και υπάρχουν πολλές αξιόλογες και με βραβεία εταιρείες digital marketing στο ιντερνετ που επιβάλλεται να βρείτε και να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την επιχείρηση σας στο διαδίκτυο. Το Search Engine Optimization είναι από τα πιο πιστά και δυνατά κανάλια που θα σας φέρουν πελάτες 24 ώρες την ημέρα.

Αθήνα και internet

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο σε μεγάλες αγορές όπως αυτή της Αθηνάς και ειδικά για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά ή κυρίως σε αυτήν. Όπως είναι αυτές που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών ή καταστήματα που δεν εξυπηρετούν όλη τη Χώρα ή πελάτες του εξωτερικού. Εννοείται πως μία σωστή ιστοσελίδα θα ωφελήσει ακόμη κι επιχειρήσεις που βασίζονται στην επίσκεψη των πελατών τους στη έδρα τους, όπως ας πούμε τα εστιατόρια.

Με λίγα λόγια, αν έχετε οποιαδήποτε επιχείρηση στην Αθήνα, το να μην έχετε ιστοσελίδα σε συνδυασμό με παρουσία στα social media κλπ, είναι κάτι παραπάνω από εγκληματική αμέλεια και στην ουσία περιορίζει σημαντικά τις δυνατότητες της επιχείρησης σας και φυσικά τα κέρδη σας.