Youmag.gr
Σας ακούγεται παράλογο; Είναι αδύνατον να μπορέσει κάποιος να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα, ιδιαίτερα εν μέσω μιας διαρκώς δυσχεραίνουσας οικονομικής κρίσης; Ευτυχώς, υπάρχει πάντοτε η...

Σας ακούγεται παράλογο; Είναι αδύνατον να μπορέσει κάποιος να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα, ιδιαίτερα εν μέσω μιας διαρκώς δυσχεραίνουσας οικονομικής κρίσης;

Ευτυχώς, υπάρχει πάντοτε η ελπίδα να διεκδικήσει ο εργαζόμενος αυτά που του αναλογούν. Σίγουρα και μία τέτοια συζήτηση με τον εργοδότη θα πρέπει να είναι ήπια και σαφώς θα πρέπει να υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού. Ωστόσο, με την κατάλληλη προετοιμασία, οι πιθανότητες είναι με το μέρος σας!!!

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα παίξουν ρόλο στη διαπραγμάτευση του μισθού σας είναι φυσικά η αναγνώριση της αξίας σας επαγγελματικά. Όσο περισσότερες οι αρμοδιότητές σας, τόσο μεγαλύτερες και οι πιθανότητές σας να διεκδικήσετε υψηλότερες χρηματικές απολαβές. Ωστόσο, πρώτα απ’ όλους θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να πιστέψετε στην αξία σας επαγγελματικά και να το επικοινωνήσετε και στους υπολοίπους.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να έχετε κάνει την έρευνά σας πριν τη συζήτηση για υψηλότερο μισθό. Με άλλα λόγια, είναι πολύ χρήσιμο να έχετε κάνει μια ενδελεχή έρευνα αγοράς εκ των προτέρων και να γνωρίζετε τα πάντα στον τομέα σας. Ποιος είναι ο μέσος όρος στις μισθολογικές απολαβές ατόμων, που ασχολούνται με το ίδιο επαγγελματικό αντικείμενο με εσάς; Με βάση αυτό τον συνδυασμό γνώσεων, λοιπόν, θα έχετε τη δυνατότητα να επιμείνετε ως προς την αύξηση μισθού.

Έπειτα, είναι πολύ καίριας σημασίας η ανεύρεση του σωστού χρονικού σημείου για να μπορέσετε να αναφέρετε την αύξηση μισθού. Για παράδειγμα, όταν μόλις έχει χαθεί ένας από τους βασικότερους πελάτες, καλό είναι να συγκρατηθείτε. Αν διεκδικήσετε αύξηση με τόσο άσχημο τάιμινγκ, τότε είναι πολύ πιθανό να εκπυρσοκροτήσει η προσπάθειά σας και τα αποτελέσματα να μην είναι τα αναμενόμενα.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως η διεκδίκηση αύξησης μισθού την ημέρα Πέμπτη πάντοτε έχει υψηλότερες πιθανότητες να στεφθεί με επιτυχία από άλλες ημέρες. Γι’ αυτό και αν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, ας μην το αγνοήσετε ως στατιστικό παράγοντα.

Αντί να επικεντρώνεστε στο παρελθόν, γιατί δε δίνετε έμφαση στο μέλλον; Σίγουρα θα έχετε αρκετά σχέδια για το μέλλον. Είτε πρόκειται για το εγγύς μέλλον είτε για πιο μακροπρόθεσμα σχέδια, δείχνει πως είστε γεμάτοι με αυτοπεποίθηση και πως δε θεωρείτε την εργασία σας ως κάτι ασήμαντο ή περαστικό. Η επένδυση σε σχέδια για το μέλλον πάντοτε θεωρείται θετικό βήμα και συνεκτιμάται στα προσόντα ενός επαγγελματία.

Αξίζει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας το γεγονός ότι η θετική σκέψη και η ακόμη πιο θετική αντιμετώπιση προδιαθέτουν τον εργοδότη με τον κατάλληλο τρόπο που επιθυμείτε. Πιο συγκεκριμένα, αν παρουσιάζεστε μεμψίμοιρος και μίζερος, τότε ο εργοδότης αμέσως εκλαμβάνει την προσπάθειά σας για αύξηση ως ικεσία. Αντιθέτως, θα πρέπει να την εκλαμβάνει ως κάτι απολύτως φυσιολογικό και ολοκληρωτικά δικαιολογημένο.

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν, τέλος, πως καλύτερα θα ήταν να ζητούσατε περισσότερα χρήματα από όσα έχετε στο μυαλό σας να πάρετε. Αυτός ο βασικός κανόνας της Ψυχολογίας πολύ πιθανόν να σας βοηθήσει να κερδίσετε το ποσό που θέλατε εξ αρχής, ακόμη κι αν ο εργοδότης σας έχει στο μυαλό του ότι κατάφερε να σας μειώσει αυτό το ποσό.

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετά μυστικά που ενδεχομένως μπορέσουν να σας αποκομίσουν την πολυπόθητη αύξηση και υψηλότερο μισθό. Διεκδικήστε την πάντα, ώστε να την αποκτήσετε!