Youmag.gr
Σχετικά με την εταιρεία Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) είναι μια κορυφαία, παγκόσμιου βεληνεκούς εταιρεία τεχνολογίας, κατασκευαστής διακομιστών, υπερυπολογιστών, συστημάτων αποθήκευσης και δικτύων, καθώς...

Σχετικά με την εταιρεία

Η Hewlett Packard Enterprise (HPE) είναι μια κορυφαία, παγκόσμιου βεληνεκούς εταιρεία τεχνολογίας, κατασκευαστής διακομιστών, υπερυπολογιστών, συστημάτων αποθήκευσης και δικτύων, καθώς και εξοπλισμού δικτύωσης και υποδομής cloud. Η Hewlett Packard Enterprise ιδρύθηκε το 2015 ως αποτέλεσμα της διάσπασης της Hewlett-Packard σε δύο εταιρείες. Έχει την έδρα της στο Ντέλαγουερ των ΗΠΑ.

Ποια είναι η ιδέα;

 • Η βιομηχανία υπερυπολογιστών Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) αναμένεται να αναπτυχθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 22% το 2023–2028 για να φτάσει τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της περιόδου πρόβλεψης.
 • Η Hewlett Packard Enterprise έλαβε αριθμό-ρεκόρ παραγγελιών για τους υπερυπολογιστές της «Cray XD» το δεύτερο εξάμηνο του 2024.
 • Η εταιρεία αναπτύσσει συνεργασία με τη Nvidia και δραστηριοποιείται επίσης στην αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών με τέσσερις εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν το 2023.
 • Η Hewlett Packard Enterprise υλοποιεί πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που αντιστοιχεί στο 4,62% της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας και καταβάλλει μερίσματα με ετήσια απόδοση 3,14%.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Γιατί μας αρέσει η HEWLETT PACKARD ENTERPRISE CO;

1ος λόγος. Υψηλή διαφοροποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

Η Hewlett Packard Enterprise είναι ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά υπολογιστών με ευρεία διαφοροποίηση στις τεχνολογίες ανάλυσης, επεξεργασίας και αποθήκευσης δεδομένων, γεγονός που παρέχει στην εταιρεία ισχυρή ζήτηση ενόψει τυχόν μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων.

Τα επιχειρηματικά τμήματα της εταιρείας. Πηγή: στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον συντάκτη

1. Το τμήμα Compute εστιάζει σε διακομιστές υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούνται για ταχέως αυξανόμενο φόρτο εργασίας σε τομείς όπως εικονικοί χώροι εργασίας, διαχείριση δεδομένων, οπτικοποίηση και άλλοι. Το τμήμα περιλαμβάνει επίσης την πλατφόρμα Edge-to-cloud HPE GreenLake, η οποία παρέχει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους μέσω ενός μοντέλου Software as a Service (SaaS).

2. Το τμήμα HPC και AI παράγει ολοκληρωμένα συστήματα που αποτελούνται από λογισμικό και υλικό σχεδιασμένο για Υπολογιστές Υψηλής Απόδοσης (HPC), υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης (AI), ανάλυση δεδομένων και επεξεργασία συναλλαγών για κυβερνητικούς και εμπορικούς πελάτες παγκοσμίως. (Περισσότερα για αυτό το τμήμα παρακάτω).

3. Το τμήμα Storage προσφέρει μια σειρά λύσεων αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων μέσω των υπηρεσιών cloud της εταιρείας. Το τμήμα Storage προσφέρει μια σειρά λύσεων αποθήκευσης και επεξεργασίας δεδομένων μέσω των υπηρεσιών cloud της εταιρείας.

4. Το τμήμα Intelligent Edge παράγει μια συλλογή προϊόντων υλικού με την επωνυμία Aruba που έχουν σχεδιαστεί για την ψηφιοποίηση επιχειρήσεων μέσω του Διαδικτύου των πραγμάτων και των δυνατοτήτων υπολογιστών αιχμής.

5. Το τμήμα Financial Services διευκολύνει την πρόσβαση των πελατών στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης και άλλων μοντέλων χρηματοδότησης.

6. Το τμήμα Corporate Investments and Other παράγει έσοδα παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και πωλήσεις λογισμικού και συναφείς υπηρεσίες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Οι εγκαταστάσεις της Hewlett Packard Enterprise εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο, με παρουσία στις ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο, την Τσεχία, το Μεξικό, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη, επιτρέποντας στην εταιρεία να μειώσει το κόστος εφοδιαστικής και τους κινδύνους χώρας.

Τα έσοδα της Hewlett Packard Enterprise διαφοροποιούνται ανά γεωγραφικά τμήματα: η Βόρεια Αμερική και η Λατινική Αμερική αντιπροσωπεύουν λίγο λιγότερο από το 40% των εσόδων της εταιρείας. Η δεύτερη πιο σημαντική περιοχή είναι η EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), η οποία εξασφαλίζει το 36,1% των συνολικών εσόδων. Ακολουθούν η Ασία-Ειρηνικός και η Ιαπωνία, που αντιπροσωπεύουν το 23,9% των εσόδων.

Διαφοροποίηση εσόδων ανά περιοχή. Πηγή: στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον συντάκτη

Έτσι, οι ταμειακές ροές της Hewlett Packard Enterprise είναι σημαντικά διαφοροποιημένες, γεγονός που επιτρέπει στην εταιρεία να επωφεληθεί από μια ολόκληρη σειρά παγκόσμιων τάσεων στον τομέα της ψηφιοποίησης της παραγωγής και της ανάλυσης δεδομένων. Ένας από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για την εταιρεία μπορεί να είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες υπερυπολογιστών της, οι οποίες αποτελούν μέρος του τμήματος HPC και AI.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

2ος λόγος. Ανάπτυξη της αγοράς υπερυπολογιστών AI

Το τρέχον στάδιο της παγκόσμιας τεχνολογικής ανάπτυξης χαρακτηρίζεται από μια συνεχώς αυξανόμενη ποσότητα πληροφοριών. Σύμφωνα με τη Statista, ο όγκος των δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία ετησίως έχει αυξηθεί κατά 10 φορές μέσα στα τελευταία 20 χρόνια και τώρα υπολογίζεται σε εκατοντάδες zettabyte.

Όγκος δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία ετησίως. Πηγή: Statista

Σύμφωνα με την HUAWEI TECH, στο εγγύς μέλλον, τα προγράμματα των οποίων η λειτουργία σχετίζεται με την ανάλυση δεδομένων θα παράγουν ολοένα αυξανόμενο όγκο πληροφοριών. Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, οι γενετικές δοκιμές και η έρευνα του εγκεφάλου παράγουν ήδη πληροφορίες σε κλίμακα petabyte (1 petabyte = 1,05 εκατομμύρια gigabyte).

Με τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων, η ανθρωπότητα χρειάζεται τεχνολογίες που μπορούν να τα επεξεργαστούν γρήγορα. Ένα από αυτά είναι ο Υπερυπολογιστής που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτοί οι υπολογιστές συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ισχυρούς επεξεργαστές και μεγάλη ποσότητα μνήμης. Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των υπολογιστικών διαδικασιών και της ερμηνείας δεδομένων, τα οποία μπορούν να απλοποιήσουν και να μετασχηματίσουν την ανάλυση δεδομένων, αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων.

Η βιομηχανία υπερυπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης αναπτύσσεται επί του παρόντος με τεράστιους ρυθμούς, με πολλές εταιρείες τεχνολογίας να ανακοινώνουν συνεχώς νέες συνεργασίες για την κατασκευή των πιο ισχυρών πρωτοτύπων. Σύμφωνα με το Cision PR Newswire, η αγορά υπερυπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να αναπτυχθεί με CAGR 22,0% το 2023–2028 για να φτάσει τα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος της περιόδου πρόβλεψης.

Η ζήτηση για αυτήν την τεχνολογία καθοδηγείται από στόχους εφαρμογών: οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες cloud (SaaS, PaaS) χρειάζονται την πιο αποτελεσματική και ταχύτερη επεξεργασία δεδομένων για να επιτύχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Σύμφωνα με την Επιθεώρηση Σύγχρονης Τεχνολογίας του 2023 της McKinsey, όσο περισσότερη υπολογιστική ισχύ έχει ένας υπολογιστής, τόσο λιγότερο κόστος απαιτείται για την παραγωγή και τη λειτουργία του ανά μονάδα πληροφορίας που υποβάλλεται σε επεξεργασία.

Η Hewlett Packard Enterprise είναι ένας από τους βασικούς παίκτες σε αυτήν την αγορά. Η εταιρεία παράγει υπολογιστικό εξοπλισμό υψηλής απόδοσης, παρέχει λύσεις για την επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων, καθώς και εργαλεία αποθήκευσης πληροφοριών. Ταυτόχρονα, η ζήτηση για συστήματα αποθήκευσης παρέμεινε σταθερή και παρουσίασε ανάπτυξη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο το 4ο τρίμηνο του 2023, όπως δήλωσε η διοίκηση της εταιρείας.

Οι υπερυπολογιστές της Hewlett Packard Enterprise απολαμβάνουν σημαντική δημοτικότητα στην αγορά. Συγκαταλέγονται σταθερά στη μηνιαία κατάταξη των 10 κορυφαίων υπολογιστών με υψηλές επιδόσεις. Η ηγετική θέση της εταιρείας στην αγορά της τεχνητής νοημοσύνης της παρέχει υψηλή ζήτηση και μια σταθερά διευρυνόμενη πελατειακή βάση.

Έτσι, το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας πρόσφατα μεταπήδησε προς τους υπερυπολογιστές HPE Cray XD προκειμένου να αναπτύξει ένα πολυγλωσσικό εργαλείο επικοινωνίας βασισμένο σε AI για επεξεργασία, μετάφραση και ερμηνεία κειμένου και εικόνων σε 17 γλώσσες.

Με την ισχυρή της θέση στην αγορά, η Hewlett Packard Enterprise προσελκύει σημαντικές επενδύσεις, ιδίως από εταιρείες του δημόσιου τομέα. Τον Νοέμβριο του 2023, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επένδυσε 225 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της χώρας με τη βοήθεια της Hewlett Packard Enterprise και του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, καταγράφεται σημαντική αύξηση στις παραγγελίες για τους υπερυπολογιστές Cray XD καθώς και τους επεξεργαστές APU (που συνδυάζουν την κεντρική μονάδα επεξεργασίας με κάρτα γραφικών) το 2023. Το τέταρτο τρίμηνο, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 41,2%, από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αύξηση των παραγγελιών για τους υπερυπολογιστές της εταιρείας. Πηγή: company presentation

Το τμήμα HPC και AI της Hewlett Packard Enterprise, που παράγει υπερυπολογιστές, παρουσίασε τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία της εταιρείας για το 4ο τρίμηνο του 2023.

Τριμηνιαία έσοδα του τμήματος HPC και AI. Πηγή: company presentation

Έτσι, δεδομένου του συνεχώς αυξανόμενου όγκου πληροφοριών, ο κλάδος των υπολογιστών υψηλής απόδοσης γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Καθώς η Hewlett Packard Enterprise είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στην αγορά, οι τρέχουσες τάσεις μπορεί να γίνουν βασικός μοχλός για την επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας.

3ος λόγος. Συνεργασίες και εξαγορές

Παρόλο που η αγορά τεχνολογίας είναι αρκετά ανταγωνιστική, πολλές εταιρείες του κλάδου προχωρούν σε συμπράξεις για να μοιραστούν την τεχνογνωσία και να φέρουν πιο αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά.

Βασικός συνεργάτης της Hewlett Packard Enterprise είναι η Nvidia, ένας άλλος σημαντικός παίκτης στην αγορά υπερυπολογιστών. Έτσι, η Hewlett Packard Enterprise και η Nvidia συνεργάστηκαν πρόσφατα για να εισαγάγουν μια τεχνολογία για την απλοποίηση της διαδικασίας συντονισμού και εκπαίδευσης γενετικής τεχνητής νοημοσύνης. Όπως σημείωσαν εκπρόσωποι της διοίκησης της Hewlett Packard Enterprise κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για επενδυτές για το 4ο τρίμηνο του 2023, η συνεργασία με τη Nvidia δεν πρόκειται να στερήσει από τα προϊόντα της εταιρείας την τεχνολογική τους μοναδικότητα, αντιθέτως θα τη συμπληρώσει.

Επιπλέον, η Hewlett Packard Enterprise συνεργάστηκε πρόσφατα με την Dark Bite, έναν πάροχο κέντρων δεδομένων πράσινου cloud υψηλής απόδοσης. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, η Hewlett Packard Enterprise εξαγόρασε έναν ακόμη πελάτη για να προμηθεύει τους υπερυπολογιστές της «HPE Cray».

Εκτός από τη δημιουργία συνεργασιών, η Hewlett Packard Enterprise συμμετέχει ενεργά σε συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών. Για παράδειγμα, το 2023, η εταιρεία πραγματοποίησε τέσσερις σημαντικές εξαγορές.

Τον Ιανουάριο του 2023, η Hewlett Packard Enterprise εξαγόρασε την Pachyderm, επεκτείνοντας τις αρμοδιότητές της στην αγορά μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Μια άλλη εξαγορά, του παρόχου λύσεων 4G και 5G, της Athonet, κόστισε στην Hewlett Packard Enterprise 490 εκατομμύρια δολάρια και της έδωσε πρόσβαση στην πελατειακή βάση της Athonet στην αγορά επικοινωνιών, την οποία η HPE βλέπει ως μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία επέκτασης.

Εξάλλου, η Hewlett Packard Enterprise έχει ενισχύσει τη θέση της στην αγορά ασφάλειας cloud με την εξαγορά της Axis Security ύψους 412 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πλατφόρμα Security Services Edge (SSE) της Axis Security ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών να βελτιώσουν την απόδοση της εφαρμογής και την ασφάλεια του δικτύου, καθώς περισσότεροι απομακρυσμένοι χρήστες και επιχειρήσεις μεταπηδούν στο cloud.

Η τελευταία συμφωνία σε μια σειρά συγχωνεύσεων και εξαγορών το 2023 ήταν η εξαγορά έναντι 307 εκατομμυρίων δολαρίων του εξειδικευμένου οργανισμού διαχείρισης λειτουργιών πληροφορικής OpsRamp. Η πλατφόρμα της εταιρείας παρακολουθεί και διαχειρίζεται υποδομές πληροφορικής, πόρους cloud, φόρτους εργασίας και εφαρμογές για υβριδικά και multi-cloud συστήματα. Αυτή η εξαγορά επεκτείνει τη λειτουργικότητα της υπάρχουσας πλατφόρμας της Hewlett Packard Enterprise, HPE GreenLake, σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και τη μεταφορά τους στο cloud.

Πριν από το 2023, η Hewlett Packard Enterprise δεν είχε πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή συγχωνεύσεων και εξαγορών από το 2021. Αυτή η τάση τονίζει ότι η εταιρεία εισέρχεται ενεργά σε νέες αγορές και αναζητά νέες θέσεις για επιχειρηματική ανάπτυξη. Δεδομένων των συνεργασιών της Hewlett Packard Enterprise με σημαντικούς παίκτες στον κλάδο των υπολογιστών, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας μέσα στα επόμενα τρίμηνα.

4ος λόγος. Πρόγραμμα επαναγοράς και μερίσματα

Σύμφωνα με την πρόσφατα δημοσιευμένη τριμηνιαία ανακοίνωση κερδών της εταιρείας, αναμένει να επιστρέψει το 65%–75% των διαθέσιμων ταμειακών ροών της στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων και επαναγορών μετοχών εντός του 2024.

Η Hewlett Packard Enterprise ξεκίνησε το πρόγραμμα επαναγοράς της το 2015 με εγκεκριμένο ποσό 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τα όρια να έχουν αυξηθεί αρκετές φορές από τότε. Το 2023, η εταιρεία αγόρασε μετοχές αξίας 0,42 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μέχρι το τέλος του έτους, το εγκεκριμένο ποσό του προγράμματος ανερχόταν σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ή στο 4,62% της κεφαλαιοποίησης της εταιρείας.

Επιπλέον, η Hewlett Packard Enterprise καταβάλλει μέρισμα που θα έχει ετήσια απόδοση 3,14% ξεκινώντας από το 1ο τρίμηνο του 2024, καθώς η εταιρεία αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της από 0,12 $ σε 0,13 $ ανά μετοχή στο τέλος του τέταρτου τριμήνου.

Οικονομικές επιδόσεις

Το οικονομικό έτος της Hewlett Packard Enterprise λήγει τον Οκτώβριο. Τα αποτελέσματα της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2023 μπορούν να συνοψιστούν ως εξής:

 • Τα έσοδα ανήλθαν σε 29,14 δισεκατομμύρια, αυξημένα κατά 2,24% σε σχέση με το 2022.
 • Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν από 0,78 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,09 δισεκατομμύρια δολάρια. Το λειτουργικό περιθώριο αυξήθηκε από 2,74% σε 7,17%.
 • Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 2,03 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 0,87 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του προηγούμενου έτους. Το καθαρό περιθώριο αυξήθηκε από 3,05% σε 6,95%.

Τα έσοδα και τα κέρδη αυξήθηκαν χάρη στην αύξηση των εσόδων σε όλα τα τμήματα, γεγονός που βοήθησε την εταιρεία να επιτύχει οικονομικά αποτελέσματα-ρεκόρ. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί η σημαντική βελτιστοποίηση του κόστους παραγωγής, η οποία οδήγησε σε αύξηση των λειτουργικών περιθωρίων και του καθαρού κέρδους.

Δυναμική των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας. Πηγή: στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον συντάκτη

 • Κατά το οικονομικό έτος 2023, οι λειτουργικές ταμειακές ροές μειώθηκαν ελαφρά στα 4,43 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 4,59 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2022.
 • Οι διαθέσιμες ταμειακές ροές αυξήθηκαν από 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,24 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές μειώθηκαν κυρίως λόγω της μείωσης του κεφαλαίου κίνησης, ενώ η αύξηση των διαθέσιμων ταμειακών ροών οφείλεται στη μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών κατά τη χρήση 2023.

Ταμειακές ροές της εταιρείας. Πηγή: στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον συντάκτη

Η Hewlett Packard Enterprise διατηρεί υγιή ισολογισμό:

 • Το συνολικό χρέος είναι 12,35 δισεκατομμύρια δολάρια.
 • Τα ταμειακά ισοδύναμα ανήλθαν σε 4,27 δισεκατομμύρια δολάρια.
 • Ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA LTM είναι 1,7x.
 • Ο δείκτης κάλυψης εξόδων τόκων είναι 13,4x.

Αυτό το επίπεδο φόρτου χρέους υποδηλώνει τη σταθερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Η Hewlett Packard Enterprise προβλέπει θετικές οικονομικές επιδόσεις για το πρώτο τρίμηνο και το πλήρες οικονομικό έτος 2024:

Πρόβλεψη των εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων Hewlett Packard Enterprise. Πηγή: company presentation

Έτσι, η οικονομική ευρωστία της εταιρείας και οι προβλέψεις της διοίκησης ενισχύουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αξία της μετοχής.

Αποτίμηση της μετοχής

Η Hewlett Packard Enterprise συναλλάσσεται στον μέσο όρο του κλάδου στο πολλαπλάσιο P/FCF, ήτοι στα 13,00x και με έκπτωση στα εξής πολλαπλάσια: EV/Πωλήσεις 0,70x, EV/EBITDA 6,04x, P/E 10,53x και Fwd P/E 7,61x.

Συγκρίσιμη εκτίμηση. Πηγή: στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον συντάκτη, Finviz, Yahoo

Ο μέσος στόχος τιμής από τις οκτώ κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες της Wall Street είναι στα 18 $ ανά μετοχή. Σύμφωνα με τη συναίνεσή μας, η εταιρεία είναι υποτιμημένη σε σχέση με τον μέσο όρο του κλάδου και τα ιστορικά πολλαπλάσια, ενώ η εύλογη αγοραία αξία της μετοχής είναι 20,6 $ ανά μετοχή, κάτι που συνεπάγεται μια πιθανή ανοδική πορεία της τάξης του 24,1%.

Στόχοι τιμών των επενδυτικών τραπεζών. Πηγή: στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τον συντάκτη

Βασικοί κίνδυνοι

Πιθανό τεχνολογικό κενό. Εάν η Hewlett Packard Enterprise δεν είναι σε θέση να επιτύχει υψηλότερη απόδοση των λύσεών της στο μέλλον, αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση για τον εξοπλισμό της εταιρείας.

Η Hewlett Packard Enterprise συμμετέχει ενεργά σε συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών. Εάν τα νέα εγχειρήματα αποτύχουν να ενσωματωθούν με επιτυχία στην τρέχουσα βασική επιχείρηση, αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη στάση των επενδυτών προς την εταιρεία.

Η Hewlett Packard Enterprise παρέχει υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud) και επομένως εκτίθεται στους κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων και παραβιάσεων δεδομένων. Η έλευση ενός τέτοιου σεναρίου θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση της εταιρείας με τους πελάτες της.

Finance Disclaimer

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Αυτό το υλικό παρέχεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί ανεξάρτητη επενδυτική έρευνα. Τίποτα σε αυτό το περιεχόμενο δεν περιέχει ή δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι περιέχει επενδυτική συμβουλή ή επενδυτική σύσταση ή πρόσκληση με σκοπό την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε χρηματοοικονομικού μέσου. Όλες οι παρεχόμενες πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές και κάθε πληροφορία που περιέχει ένδειξη προηγούμενων επιδόσεων δεν αποτελεί εγγύηση ή αξιόπιστο δείκτη μελλοντικής απόδοσης. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από οποιαδήποτε επένδυση που έγινε με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται στην παρούσα ανακοίνωση. Αυτή η επικοινωνία δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να διανεμηθεί περαιτέρω χωρίς την προηγούμενη γραπτή μας άδεια.
*Το κεφάλαιό σας βρίσκεται σε κίνδυνο* Οι συναλλαγές με χρηματοοικονομικά μέσα ενδέχεται να συνεπάγονται πρόσθετους περιορισμούς. Ανατρέξτε στους Όρους της επιχείρησης. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες επιδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι σημαντικό να κάνετε τη δική σας ανάλυση πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση. Εάν χρειάζεται, θα πρέπει να αναζητήσετε προσεκτικά ανεξάρτητη επενδυτική συμβουλή από πιστοποιημένο επαγγελματία. Η ικανότητα παροχής πρόσβασης σε ένα συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό μέσο υπόκειται σε έλεγχο καταλληλότηταςn Sample Description