Youmag.gr
Πως να βρίσκετε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου Πως να βρίσκετε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου
Η αναζήτηση για φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορεί να σας οδηγήσει αρκετές φορές στα άκρα! Αναζητάτε πάντα την καλύτερη προσφορά, αλλά σε συνάρτηση με την... Πως να βρίσκετε φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου

Η αναζήτηση για φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου, μπορεί να σας οδηγήσει αρκετές φορές στα άκρα!

Αναζητάτε πάντα την καλύτερη προσφορά, αλλά σε συνάρτηση με την επιλογή μιας καλής ασφαλιστικής εταιρείας, ώστε να είναι εκεί και να σας αποζημιώσει σε μια ατυχής στιγμή.

Όσο περισσότερο αναζητάτε, τόσο ζαλίζεστε από τις πολλές προσφορές των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τελικά ποια ασφαλιστική είναι η καλύτερη και ποια είναι η καλύτερη δυνατή προσφορά που μπορείτε να κλείσετε;

Εύρεση ασφαλιστικής εταιρείας μέσα από σύγκριση τιμών

Οι συγκρίσεις όλων των ασφαλιστικών σε μια ιστοσελίδα, είναι κάτι που γίνεται ιδιαίτερη μόδα τα τελευταία χρόνια.

Έτσι, μετά την Insurance Market στο παιχνίδι της online ασφάλειας αυτοκινήτου έχει μπει και η Cosmote Insurance.

Η Cosmote Insurance προσφέρει ασφάλεια αυτοκινήτου αφού πρώτα συγκρίνει τιμές από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τόσο στην Insurance Market όσο και στην Cosmote, εσείς απλά εισάγετε βασικά στοιχεία ασφάλισης όπως αριθμό πινακίδας, ιδιοκτήτη οχήματος, διεύθυνση άδειας, κτλ και αμέσως τα συστήματα των δυο εταιρειών σας επιστρέφουν την καλύτερή τους προσφορά πάνω στην φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου.

Οι 2 αυτές ιστοσελίδες έχουν άδεια ασφαλιστικού πράκτορα και το συμβόλαιο εκδίδεται απευθείας από αυτούς – είναι δηλαδή όπως ο παλιός ασφαλιστικός σας πράκτορας, αλλά online!

Το πλεονέκτημα είναι ότι άμεσα μπορείτε να συγκρίνετε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα προγράμματα που έχουν να σας προσφέρουν, ανάλογα τις καλύψεις που επιθυμείτε.

Αν για παράδειγμα θέλετε μόνο βασική αστική ευθύνη τότε μπορεί να σας συμφέρει να ασφαλιστείτε με την Anytime, όμως αν θέλετε και ασφάλεια κλοπής, τότε η ασφάλιση μέσω της Ιντερσαλόνικα μπορεί να είναι πιο συμφέρουσα!

Αν δεν είχατε την επιλογή να δείτε online όλες τις εταιρείες, τότε αυτό ίσως δε θα το γνωρίζατε και θα καταλήγατε να πληρώνατε περισσότερα χρήματα για την ασφάλιση των οχημάτων σας.

Το insurancemarket.gr είναι η μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλειών από την Νο1 εταιρεία online διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Τύποι ασφάλισης για οχήματα

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι τύποι ασφάλειας που μπορείτε να κάνετε στο αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας.

Ενώ μέχρι πριν μερικά χρόνια μπορούσατε να ασφαλιστείτε μόνο για 6 ή 12 μήνες, πλέον τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ξεκινάνε από 1 μόλις μήνα!

Αυτό συμβαίνει για να εξυπηρετήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες κάποιες παροδικές ανάγκες, όπως όταν κάποιος έχει ακινητοποιημένο ένα όχημα αλλά πρέπει να μετακινηθεί για σέρβις ή ΚΤΕΟ.

Έτσι μπορεί ένας οδηγός να βγάλει μια προσωρινή άδεια κυκλοφορίας(εφόσον έχει καταθέσει τις πινακίδες) και με αυτήν να βγάλει μια μηνιαία ή τρίμηνη ασφάλεια αυτοκινήτου.

Άλλος τύπος ασφάλισης ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τα χρόνια της κρίσης, είναι η ασφάλεια με το χιλιόμετρο.

Αυτή η φθηνή ασφάλεια αυτοκινήτου ασφάλιζε οχήματα ανάλογα τα χιλιόμετρα που ήταν να διανύσουν μέσα σε ένα χρονικό διάστημα.

Αυτός ο τύπος ασφάλισης είχε ιδιαίτερη εποχικότητα, καθώς οι κάτοχοι οχημάτων είτε μεγάλων τζιπ που τα κινούσαν το χειμώνα είτε καμπριολέ που κινούταν τους καλοκαιρινούς μήνες εκμεταλλευόταν αυτήν την ασφάλιση και ασφάλιζαν τα οχήματα, μόνο όταν τα κυκλοφορούσαν, χωρίς να πληρώνουν ασφάλεια τους μήνες που ήταν ακινητοποιημένα!

Extra Bonus: Tips για περισσότερη έκπτωση στα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Όλοι οι παραπάνω τρόποι σίγουρα θα σας εξοικονομήσουν χρήματα στις ασφάλειες αυτοκινήτων και μηχανών.

Όμως υπάρχουν ακόμα μερικά tips που άμα τα ακολουθήσετε, θα σας γεμίσουν την τσέπη με μερικά περισσευούμενα ευρώ από την ασφάλεια!

Για να πετύχετε μια καλή τιμή, προτιμήστε τα ετήσια συμβόλαια. Αυτά έχουν σίγουρα χαμηλότερη τιμή περίπου 40% από τα μηνιαία συμβόλαια και 10-15% από τα εξάμηνα.

Σκεφθείτε λοιπόν πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε!

Ένας άλλος καλός τρόπος για να γλυτώσετε μερικά χρήματα, είναι να πληρώσετε «όπως επιθυμεί ο κάθε πράκτορας».

Άλλοι πράκτορες κάνουν έκπτωση με πληρωμή μετρητών ή μέσω κατάθεσης ενώ άλλοι κάνουν έως και 10% έκπτωση για πληρωμή μέσω κάρτας online!

Δείτε αναλυτικά την κάθε ιστοσελίδα πριν κάνετε κράτηση, καθώς σίγουρα θα σας προσφερθεί ένας τρόπος πληρωμής με εξτρά έκπτωση στο τέλος της διαδικασίας.

Τέλος, όσα περισσότερα οχήματα έχετε στην ίδια ασφαλιστική και μέσα από τον ίδιο ασφαλιστικό πράκτορα, τότε τόσο πιθανότερο είναι να έχετε μια μεγάλη έκπτωση.

Αν ασφαλίζετε παραπάνω από 2 οχήματα, τότε μπορείτε να έχετε έως και 15% έκπτωση στα συνολικά ασφάλιστρά σας!

Μελετήστε προσεκτικά κάθε σας κίνηση και επιλέξτε την ασφάλιση αυτοκινήτου με γνώμονα το κέρδος της τσέπης σας αλλά και της επιλογής μιας αξιόπιστης εταιρείας που θα είναι δίπλα σας σε μια ατυχής στιγμή.