Youmag.gr
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους έμπειρους ταξιδιώτες – ίσως να είστε κι εσείς ένας απ’αυτούς! Αλλά αυτό είναι δύσκολο να αξιολογηθεί και να...

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους έμπειρους ταξιδιώτες – ίσως να είστε κι εσείς ένας απ’αυτούς! Αλλά αυτό είναι δύσκολο να αξιολογηθεί και να μετρηθεί – δηλαδή το πόσο έμπειρος ταξιδιώτης είστε ή τι κάνει έναν ταξιδιώτη έμπειρο.

Η εμπειρία σε έναν ταξιδιώτη είναι η ώρα που περνάει στον αέρα και στα αεροδρόμια, η όλη διαδικασία το να βρει τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για τον προορισμό του, ο αριθμός των χωρών που επισκέπτεται, η επιλογή των ξενοδοχείων, κ.α.

Βρες τώρα τον επόμενο προορισμό σου για το αξέχαστο ταξίδι σου – Aktina Travel Now

Πως να είσαι ή να γίνεις όμως ένας έμπειρος ταξιδιώτης;

Δεν παίρνει ούτε πολύ χρόνο ούτε έχει δύσκολα πράγματα για να πετύχετε να είστε ένας έμπειρος ταξιδιώτης. Εδώ μαζέψαμε τα κυριότερα πράγματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας μέσα από μικρές και έξυπνες κινήσεις, που θα σας κάνουν πραγματικά να φέρεστε σαν ένας έμπειρος ταξιδιώτης!

Μην κάνετε πότε check in στα αεροδρόμια 

Υπάρχει μια μεγάλη μάζα ανθρώπων που κάνουν check in στο αεροδρόμιο. Είτε δε γνωρίζουν άλλον τρόπο είτε γιατί κανείς δε τους μίλησε για άλλους τρόπους! Εαν κάνετε checkin στο αεροδρόμιο κινδυνεύετε και να πληρώσετε περισσότερα χρήματα (ποινή αεροδρομίου) αλλά και να πρέπει να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο αρκετή ώρα πιο πριν! Κάνοντας ηλεκτρονικό checkin από το σπίτι σας, εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα! Η διαδικασία είναι πολύ εύκολα καθώς όταν εκδίδεται αεροπορικά εισιτήρια online, τότε αυτόματα σας έρχεται στο email σας ο αριθμός του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο αριθμός κράτησης. Με αυτά τα στοιχεία και τα δικά σας προσωπικά στοιχεία πραγματοποιείτε το checkin στην ιστοσελίδα της κάθε εταιρείας!

Αγαπήστε μια αεροπορική εταιρεία!

Η πίστη και αφοσίωση σε μια αεροπορική εταιρεία και η μη διασπορά της, μπορεί να σας αποφέρει σημαντικά οφέλη όπως καλύτερες τιμές, μάζεμα μιλίων και εξαργύρωση σε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια, καλύτερη ανάγνωση των υπηρεσιών της εταιρείας, κ.α. Επίσης, εαν μπορείτε να βγάλετε μια κάρτα μέλους της εταιρείας που προτιμάτε, τότε θα έχετε ακόμα καλύτερη αντιμετώπιση και γιατί όχι και πρόσβαση στα business lounge και στα executive areas!

Προσοχή στα πράγματά σας 

Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στα προσωπικά σας αντικείμενα. Εαν την πατήσετε μια φορά και χάσετε τη βαλίτσα σας ή τα πράγματά σας, τότε θα μάθετε να τα εκτιμάτε λίγο παραπάνω! Ασφαλίστε καλά τα αντικείμενά σας και προσέχετέ τα ιδιαίτερα καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Μια χαμένη βαλίτσα ή ένα χαμένο κινητό, σίγουρα θα σας χαλάσει τη διάθεσή σας για όλο το ταξίδι.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Περάστε γρήγορα τον έλεγχο ασφαλείας

Περάστε τον έλεγχο ασφαλείας στις πύλες, σαν ένας έμπειρος ταξιδιώτης! Μη χαλάτε ώρα και καθυστερείτε την ουρά με κέρματα, κινητά, ζώνες και τσαντάκια. Έχετε όλα σας τα πράγματα σε ένα τσαντάκι, βγάλτε το και περάστε ανενόχλητος την πύλη ασφαλείας. Έτσι και χρόνο θα κερδίσετε και δε θα αγχωθείτε!

Επιβιβαστείτε το συντομότερο δυνατόν στο αεροπλάνο 

Μπορεί να έχετε κλείσει τα αεροπορικά σας εισιτήρια καιρό πριν, όμως εαν αργήσετε να επιβιβαστείτε τότε πολύ πιθανόν να μην βρίσκετε χώρο για την χειραποσκευή σας και να αναγκαστείτε να την αφήσετε αρκετές θέσεις πίσω ή να την τοποθετήσετε ανάμεσα στα πόδια σας, στον ελάχιστο ήδη χώρο που έχετε! Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που δεν έχετε αποσκευές μαζί σας και έχετε επιλέξει κάποια θέση διαδρόμου. Τότε μπορείτε να επιβιβαστείτε από τους τελευταίους και να απολαύσετε να απλώνετε τα πόδια σας στον διάδρομο! Σ’αυτήν την επιλογή μπορείτε να έχετε έναν απολαυστικό ύπνο αλλά θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα καροτσάκια του φαγητού και του service, ώστε να μην χτυπήσετε!

Ταξιδεύετε με τα πράγματα του ναυαγοσώστη! 

Τι είναι τα στοιχεία ναυαγοσώστη; Ένα μπουκάλι νερό, ένα μικρό σνακ – ίσως μια μπάρα δημητριακών, μια μάσκα ύπνου με ωτοασπίδες, αντάπτορας ρεύματος και ένα powerbank για μεγάλες πτήσεις. Εαν ταξιδεύετε σε μεγάλες αποστάσεις, η ενυδάτωση είναι σημαντική και μερικές φορές το νερό στο αεροπλάνο είναι αρκετά ακριβό.

Απαλλαγή από το jetlag

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να «φύγει» το jet lag από πάνω σας – οι περισσότεροι εμπειρικοί καθώς κανένας δεν έχει αποδειχθεί. Άλλοι προτείνουν να περπατήσετε ξυπόλυτοι στο έδαφος, άλλοι να μην φάτε τίποτα στο αεροπλάνο και το πρώτο σας γεύμα να είναι μόλις προσγειωθείτε και άλλα συναφή. Άλλοι πάλι το ρίχνουν στο ποτό και προσπαθούν μέσω αυτού να ξεπεράσουν το φαινόμενο του jetlag και της αλλαγής ζώνης ώρας.

Αυτές ήταν μερικές συμβουλές για το πως να ταξιδεύετε ως έμπειρος ταξιδιώτης. Το βασικότερο, ειδικά όταν οργανώνετε το ταξίδι σας είναι να βρείτε τα κατάλληλα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια στη καλύτερη δυνατή τιμή. Μέσα από το AirShop.gr μπορείτε να βρείτε αεροπορικά απ’όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες καθώς και τα μεγαλύτερα γραφεία εισιτηρίων στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Ειδικά για τα αεροπορικά εισιτήρια της airshop, μπορείτε να βρείτε εκπληκτικές τιμές.

Η διαδικασία κράτησης είναι πολύ εύκολη και συνήθως ολοκληρώνεται εντός 5 λεπτών. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στο χρόνο που θα κάνετε την αναζήτηση και θα ολοκληρώσετε την κράτηση, καθώς μπορεί στο ενδιάμεσο να έχει ανέβει η τιμή ή να έχουν τελειώσει οι διαθέσιμες θέσεις. Οπότε, όταν βρίσκετε μια καλή τιμή στα αεροπορικά εισιτήρια, καλό είναι αμέσως να προβαίνετε σε κράτηση θέσης.

Ακολουθήστε όλες τις παραπάνω συμβουλές, βρείτε τα καλύτερα και φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια, οργανώστε το τέλειο ταξίδι και θα γίνετε ένας έμπειρος ταξιδιώτης μέσα από λίγα μόλις ταξίδια!…