Youmag.gr
Εαν ανοίγετε ένα κατάστημα fast food – αναψυκτήριο ή σκέφτεστε να το ανοίξετε στο άμεσο μέλλον, τότε αυτός ο οδηγός θα σας λύσει τα...

Εαν ανοίγετε ένα κατάστημα fast food – αναψυκτήριο ή σκέφτεστε να το ανοίξετε στο άμεσο μέλλον, τότε αυτός ο οδηγός θα σας λύσει τα χεριά πάνω στον εξοπλισμό εστίασης που θα χρειαστείτε!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Ως fast food – αναψυκτήριο, θα χρειαστείτε ειδική άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτή, ανάλογα την περιοχή, διαφέρει ως προς τις προυποθέσεις που ζητάει ο εκάστοτε δήμος. Καλύτερα είναι να απευθυνθείτε σε έναν μηχανικό όπου θα σας δώσει οδηγίες αυτός τόσο για την κατασκευή του καταστήματος όσο και για τα απαραίτητα που χρειάζεται για την άδεια όπως πυροσβεστικές φωλιές, πλακάκια στη κουζίνα, προϋποθέσεις τουαλέτας,κτλ.

Αφού περάσετε το στάδιο για την άδεια και το κατασκευαστικό κομμάτι, θα πρέπει να αρχίσετε την έρευνα για τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε, ανάλογα τις ανάγκες σας και τα προϊόντα που θέλετε να προσφέρετε.

Αν πάρουμε ως παράδειγμα ένα all around κατάστημα εστίασης που θα προσφέρει καφέδες, σνακς, μικρογεύματα και ροφήματα, τότε ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα χρειαστεί, δεν θα ξεφύγει ιδιαίτερα στο budget. Έτσι θα έχετε ένα πλήρες κατάστημα, με αρκετά προσφερόμενα προϊόντα προς τους πελάτες, με ιδιαίτερα ελκυστικό κόστος κατασκευής.

allazorevma.gr – το μοναδικό site σύγκρισης τιμών ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα

Εξοπλισμός fast food – αναψυκτηρίου

Τα fast food, για να προσφέρουν τα τηγανητά τους σνακς, χρειάζονται οπωσδήποτε μια γρήγορη και αξιόπιστη φριτέζα. Φριτέζες υπάρχουν αρκετές και σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα την χωρητικότητα που μπορούν να εξυπηρετήσουν, την παραγωγή καθώς και την ταχύτητα τηγανίσματος. Οι φριτέζες διατίθονται σε μονή και διπλή έκδοση. Ανάλογα τις απαιτήσεις που θα έχετε από την φριτέζα και πόσα τηγανητά τρόφιμα θα παρασκευάζεται, θα επιλέξετε και το μοντέλο που αρμόζει στις δικές σας ανάγκες.

Τοστιέρες

Οι τοστιέρες είναι βασικό εργαλείο σε όλα τα αναψυκτήρια,εστιατόρια,fast food,κ.ο.κ. Στις τοστιέρες δεν ψήνονται μόνο τα τοστ, αλλά ο καταστηματάρχης μπορεί να ζεστάνει τα κατεψυγμένα μπιφτέκια (ειδικά σε τοστιέρες με λείες πλάκες ή κεραμικές), να ζεστάνει τα ψωμάκια, να “πατήσει” τα κρύα σάντουιτς εαν το επιθυμεί ο πελάτης καθώς και γενικότερα να ζεστάνει το οτιδήποτε κρύο σνακ υπάρχει στο κατάστημα και ο πελάτης το θέλει ζεστό. Οι τοστιέρες είναι διαθέσιμες σε διάφορες εκδόσεις όπως με πλάκες grill(ραβδωτές), με λείες πλάκες, με κεραμικές,κτλ. Αρκετές φορές υπάρχει και συνδυασμός αυτών πάνω-κάτω – π.χ. λεία πλάκα κάτω και ραβδωτή επάνω. Επίσης οι τοστιέρες διαφοροποιούνται ανάλογα το μέγεθός τους καθώς και εαν θα είναι μονές, διπλές ή τριπλές.

Παραγωγή καφέ και ροφημάτων

Σίγουρα ένα αναψυκτήριο θα προσφέρει καφέδες και ροφήματα. Έτσι χρειάζεται μια μηχανή καφέ για την παραγωγή των ροφημάτων, φραπιέρες καθώς και περιφερειακά εξαρτήματα για τον εξοπλισμό του καφέ όπως grinder-μύλοι άλεσης για τους κόκκους espresso, μηχανή για την παραγωγή Ελληνικού καφέ, βραστήρες για το νερό,κ.α.

Εαν θα προσφέρετε κρύα ροφήματα στους πελάτες σας και θα ποντάρετε αρκετά σ’αυτά(καφέδες,χυμοί,κτλ) τότε θα χρειαστείτε αρκετά παγάκια. Επειδή η διαθεσιμότητα σε παγάκια είναι δύσκολη, τότε φροντίστε να έχετε αγοράσει μια παγομηχανή. Οι παγομηχανές προσφέρονται σε διάφορα μοντέλα, ανάλογα την παραγωγή τους, εαν έχουν κάδο συντήρησης για τα παγάκια(αποθήκη) καθώς και σε πόση ώρα φτιάχνουν τα παγάκια. Μια σωστή καφετέρια που δουλεύει συνέχεια παγάκια, θα πρέπει να προμηθευτεί μια παγομηχανή. Έτσι δεν εξαρτάται από τον κάθε έμπορο πάγου, έχει πάγο όποτε το επιθυμεί και σαφώς χαμηλότερο κοστολόγιο. Συνήθως τα παγάκια είναι ένα κοστολόγιο που δε το λογαριάζουν τα καταστήματα, όμως είναι ιδιαίτερα υψηλό! Οι παγομηχανές με ένα αρχικό κόστος αγοράς, μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα μια για πάντα!

Γενικά πριν την κατασκευή του καταστήματός σας αρχίστε την έρευνα γύρω από τον εξοπλισμό εστίασης που θα χρειαστείτε. Ψάξτε στο ίντερνετ,α ναζητήστε καταστήματα και κάντε την επιλογή συνειδητά. Μην έχετε σαν κριτήριο μόνο τη χαμηλή τιμή αλλά τη τιμή σε συνάρτηση με την εξυπηρέτηση, το after sales services καθώς και την ποιότητα του εξοπλισμού.…