Youmag.gr
Ένας τύπος καταστήματος που είναι πολύ δημοφιλής στις μέρες μας είναι τα εστιατόριο. Σ’αυτά περιλαμβάνουμε όλους τους διάφορους τύπους όπως μεζεδοπωλεία, τσιπουράδικο, παραδοσιακά καφενεία,κτλ...

Ένας τύπος καταστήματος που είναι πολύ δημοφιλής στις μέρες μας είναι τα εστιατόριο. Σ’αυτά περιλαμβάνουμε όλους τους διάφορους τύπους όπως μεζεδοπωλεία, τσιπουράδικο, παραδοσιακά καφενεία,κτλ που ανοίγουν κατά δεκάδες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος.

Εαν έχετε ξεκινήσει τον σχεδιασμό της επιχείρησής σας, τότε θα γνωρίζετε ήδη τον εξοπλισμό εστίασης που θα χρειαστείτε για να κάνετε πετυχημένη τη σκέψη σας. Προφανώς και οι ανάγκες σε εξοπλισμό είναι αντιπροσωπευτικές του τύπου του εστιατορίου που φτιάχνεται αλλά και του μενού που θα σερβίρεται. Μερικά από τα κύρια κομμάτια του εξοπλισμού εστίασης που θα χρειαστείτε είναι:

Επαγγελματικά ψυγεία: Ότι τύπο καταστήματος εστίασης και να κάνετε, τα επαγγελματικά ψυγεία είναι αναγκαία. Τα προϊόντα που θα τοποθετηθούν εδώ ποικίλουν. Κρασιά, αναψυκτικά, ροφήματα έτοιμα. Επίσης τα επαγγελματικά ψυγεία χρησιμοποιούνται και για την τοποθέτηση των υλικών και των μιγμάτων προετοιμασίας.

Επαγγελματικοί φούρνοι: Τα εστιατόρια και γενικά τα φαγάδικα χρειάζονται γρήγορους επαγγελματικούς φούρνους όπου η παραγωγή θα βγαίνει άμεσα με την μικρότερη δυνατή κατανάλωση ρεύματος. Ανάλογα με τον τύπο του καταστήματος θα αγοράσετε και τον αντίστοιχο φούρνο. Υπάρχουν διάφοροι φούρνοι όπως κυκλοθερμικοί, με αέρα, μικροκυμάτων, ειδικοί φούρνοι πίτσας,κτλ.
Φροντίστε να έχετε ένα καλό σύστημα εξαερισμού για τις ανάγκες του καταστήματός σας.

Αγορές με επιστροφή χρημάτων σε πάνω από 440 e-shops μέσω του Pigogo.gr.

Εξοπλισμός μπαρ: Ο εξοπλισμός εστίασης για ένα εστιατόριο που θα λειτουργεί και ως μπαρ και άρα θα φιλοξενεί όλα τα στάδια της διασκέδασης, πρέπει να μελετηθεί εξ’αρχής. Το μπαρ θα πρέπει να είναι η φυσική συνέχεια του εστιατορίου και της κουζίνας. Θα πρέπει να κυμαίνεται στους ίδιους τόνους μεν, με το δικό του ύφος όμως. Φροντίστε για καινοτόμα και ωραία δοχεία, ποτήρια, κτλ.

Παγομηχανές: Σίγουρα θα έχετε μεγάλη κατανάλωση σε παγάκια τόσο στο εστιατόριο όσο και στο κομμάτι του μπαρ εαν τελικά το επιχειρήσετε μαζί. Η παγομηχανή σας συμφέρει πολύ περισσότερο από το να αγοράζετε έτοιμο πάγο από τους διανομείς. Έχοντας το δικό σας πάγο κανονίζετε την παραγωγή ανάλογα με την ζήτηση. Οι παγομηχανές βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη – θα κάνετε την αγορά σας ανάλογα με την παραγωγή που επιθυμείτε.

Πλυντήριο πιάτων και ποτηριών: Τα επαγγελματικά πλυντήρια είναι απαραίτητα καθώς είναι κατάλληλα ώστε να πλένουν μια μεγάλη βάσκα με άπλυτα πιάτα και ποτήρια σε λιγότερο από 2 λεπτά. Έτσι η λάντζα έχει αισθητά λιγότερη δουλειά και μπορεί να αφοσιωθεί σε άλλες εργασίες. Τόσο τα κοινά ποτήρια όσο και τα πιάτα μπορούν να τοποθετηθούν στο πλυντήριο. Τα μεγάλα δοχεία ασφαλώς και θα πρέπει να πλυθούν στο χέρι.

Παγωτομηχανές: Οι παγωτομηχανές είναι το must για όλα τα καταστήματα εστίασης. Είναι ένα εύκολο προϊόν με τεράστιο περιθώριο κέρδους. Μπορείτε να πουλάτε παγωτό τόσο στους πελάτες σας όσο και στους περαστικούς. Ειδικά δε εαν έχετε ένα καλό κεντρικό σημείο μη το σκέφτεστε καθόλου.

Αυτός είναι επιγραμματικά και πολύ περιληπτικά ο εξοπλισμό εστίασης για ένα μπαρ – εστιατόριο όσον αφορά τα “χοντρά” – μεγάλα – μηχανήματα. Το καλύτερο για εσάς θα ήταν να συνεργαστείτε με μια εταιρεία που έχει εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο ώστε να σας κατευθύνει καλύτερα ανάλογα τις ανάγκες σας και το διαθέσιμο χώρο αλλά και budget.