Youmag.gr
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα έχουν διαδραματιστεί διαδοχικά τα τελευταία χρόνια (κρίσεις, πανδημία και οι εγκλεισμοί της, πόλεμος, ενεργειακή κρίση, κ.ο.κ), σίγουρα δε θα μπορούσαμε...

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα όσα έχουν διαδραματιστεί διαδοχικά τα τελευταία χρόνια (κρίσεις, πανδημία και οι εγκλεισμοί της, πόλεμος, ενεργειακή κρίση, κ.ο.κ), σίγουρα δε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για οικονομική σταθερότητα και ένα ξεκάθαρο επενδυτικό τοπίο. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνεται από διάφορους εξειδικευμένους οικονομολόγους και διαχειριστές κεφαλαίων, ο επενδυτικός χάρτης για τη συνέχεια του έτους, παρουσιάζει ιδιαίτερη και ευκόλως μεταβαλλόμενη διαμόρφωση.

Οι ρωγμές που προβλέπονται τόσο στο χρηματοπιστωτικό τομέα όσο και στην πραγματική οικονομία, αυξάνουν την ήδη μεγάλη ανάγκη για οικονομική σταθερότητα, και μέσα εξασφάλισης ευημερίας, μέσα στις αντίξοες συνθήκες.

Στη συνέχεια, θα αναλυθούν επιγραμματικά οι προβλέψεις της αγοράς (ανοδικές ή καθοδικές) για τρία πολύ βασικά στοιχεία της οικονομίας, με επενδυτικό χαρακτήρα.

  1. Χρυσός

Ο χρυσός σε κάθε του μορφή (ράβδοι, νομίσματα, κοσμήματα) χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν ως μέσο διαφύλαξης αξίας ενός χαρτοφυλακίου, με την τιμή να παρουσιάζει πολύ μικρότερες διακυμάνσεις συγκριτικά με άλλα επενδυτικά στοιχεία, προερχόμενες κατά κύριο λόγο από τη σχέση προσφοράς – ζήτησης της αγοράς, καταφέρνοντας να μείνει αναλλοίωτος από τις ισχυρές αναταράξεις.

Έτσι, καθώς μελετάμε μια περίοδο αναταράξεων, μέρος των οποίων απρόβλεπτες, αγορά χρυσού από τη Fasma Hellas, μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά σας για οικονομική σταθερότητα.
Προβλέπεται μάλιστα άνοδος της τιμής του ανά ουγγιά, με αντίστοιχα περιθώρια να μένουν ανοιχτά για το ασήμι και την πλατίνα.

  1. Ακίνητα

Η αύξηση των εποχιακών επισκεπτών στη χώρα μας, μαζί με το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον των ξένων πολιτών να γευτούν τον ελληνικό τρόπο ζωής απολαμβάνοντας το χαρακτηριστικό ήλιο και την έντονη διασκέδαση, αγγίζουν πλέον το σημείο όπου εγείρεται το ερώτημα κατά πόσο και μέχρι πότε, μπορεί να ανταπεξέλθει (επαρκώς) η Ελλάδα στη φιλοξενία και απορρόφησή τους. Βασικός παράγοντας του ερωτήματος, αποτελεί η δυνατότητα στέγασης τους, με βάση το τρέχον τοπίο ακινήτων και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθεί η μαζική ανέγερση νέων, συμπεριλαμβανόμενου των μετακινήσεων των εθνικών και αστικών πληθυσμών. 

Οι τιμές πώλησης αυξάνονται και φαίνεται πως θα συνεχίσουν να αυξάνονται εκθετικά, καθιστώντας αυτή την καλύτερη δυνατή στιγμή να καταστρώσετε τα σχέδια για την πώληση ενός ανεκμετάλλευτου ακινήτου σας.

  1. Μετοχές

Το σύμπαν του χρηματιστηρίου είναι από μόνο του αρκετά σύνθετο και απρόβλεπτο, και απαιτεί ανελλιπή μελέτη τόσο κατά τη διάρκεια όσο και πριν την έναρξη της δραστηριοποίησης σε αυτό, για αυτό και συνήθως για τους απλούς πολίτες είναι ωφελιμότερη η συνεργασία με έναν εξειδικευμένο επενδυτή. 

Αυτό όμως δεν πρέπει να αναιρεί την ικανότητά του να αυξήσει ραγδαία τις τραπεζικές μας καταθέσεις, σε ένα βάθος χρόνο, με υπομονή και χωρίς παρορμητικές κινήσεις.

Σίγουρα με βάση τις επικρατούσες συνθήκες, η επένδυση σε μετοχές τραπεζών, δεν είναι ιδιαίτερα ασφαλής. Προτιμήστε εταιρείες παροχής υπηρεσιών, εκμεταλλευτείτε κλάδους που αποδείχτηκαν ανθεκτικοί σε περιόδους ύφεσης, και εμπιστευτείτε αναδυόμενες οικονομίες όμως η Ινδία και η Βραζιλία. Τέλος, δεδομένης της τεχνολογικής επανάστασης, μην παραλείψετε να συμπεριλάβετε στο χαρτοφυλάκιό σας, μετοχές εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης.