Youmag.gr
Χρησμός» Μακρόν για 10ετή πόλεμο στην Παλαιστίνη Χρησμός» Μακρόν για 10ετή πόλεμο στην Παλαιστίνη
Εκτιμήσεις με απαισιόδοξο πρόσημο και αιχμές κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή έκανε σήμερα, στο περιθώριο της COP28, ο Γάλλος πρόεδρος... Χρησμός» Μακρόν για 10ετή πόλεμο στην Παλαιστίνη

Εκτιμήσεις με απαισιόδοξο πρόσημο και αιχμές κατά του Ισραήλ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή έκανε σήμερα, στο περιθώριο της COP28, ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.

Ο Μακρόν δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ντουμπάι ότι… «ανησυχεί έντονα» για την επανάληψη της βίας στη Γάζα και είπε ότι ο ίδιος μεταβαίνει στο Κατάρ για να συνδράμει στις συνομιλίες με στόχο μια νέα εκεχειρία στη Γάζα.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και δη τον βασικότερο: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε ο Μακρόν.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων…Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος και κάλεσε το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του αναφορικά με τη Χαμάς.

Όπως είπε η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Στο μεταξύ, σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν σήμερα οι ειρηνευτικές συνομιλίες εν μέσω αλλεπάλληλων βομβαρδισμών στη Γάζα και εκατόμβης νεκρών στη Γάζα.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως μια ομάδα από την μυστική υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ του Ισραήλ βρισκόταν στο Κατάρ μαζί με διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε πιθανή απελευθέρωση νέων ομήρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Όμως, οι ελπίδες για νέα συμφωνία εκεχειρίας «έσβησαν» γρήγορα καθώς, λίγα λεπτά αργότερα, το Ισραήλ απέσυρε τη διαπραγματευτική ομάδα από το Κατάρ, διακόπτοντας κακήν κακώς τις συνομιλίες. 

Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται πάντως για την κατάρρευση των συνομιλιών.