Youmag.gr
Προσφέρετε ψηφιακά προϊόντα; 5 λόγοι για πώληση μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος Δεν είναι κάτι χθεσινό ή νέο αλλά εδώ και χρόνια ηλεκτρονικά βιβλία, ηχητικά βιβλία,...

Προσφέρετε ψηφιακά προϊόντα; 5 λόγοι για πώληση μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος

Δεν είναι κάτι χθεσινό ή νέο αλλά εδώ και χρόνια ηλεκτρονικά βιβλία, ηχητικά βιβλία, μουσική και διάφορα έγγραφα πωλούνται στο Διαδίκτυο μέσω διαδικτυακών καταστημάτων όπως το eBay, το Amazon και άλλα. Στο App Store και στο Google Play βρίσκουμε πολλές εξειδικευμένες εφαρμογές για τη λήψη ηχητικών βιβλίων και μουσικής, και μόνο στην πρώτη αναζήτηση στο Google μπορούμε να βρούμε έναν αριθμό ιστότοπων με ένα μεγάλο σύνολο τίτλων e-book.

Εάν σκέφτεστε να γίνετε δημιουργός ή / και λιανοπωλητής ψηφιακών προϊόντων που διανέμονται με τη μορφή αρχείων σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για μικρές επιχειρήσεις τότε σκεφτείτε την επιλογή δημιουργίας του δικού σας καταστήματος εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Χρειάζομαι ηλεκτρονικό κατάστημα;

Η δημιουργία του δικού σας  ηλεκτρονικού καταστήματος έχει ορισμένα πλεονεκτήματα που δεν μπορείτε να επωφεληθείτε εάν βασίζεστε για τις πωλήσεις σας σε μια ξένη πλατφόρμα. Πιθανώς αυτή τη στιγμή σκέφτεστε, “Χρειάζομαι όντως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα;” Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από την επιθυμία σας για ανάπτυξη και τις ανάγκες της επιχείρησης σας, οι οποίες με τη σειρά τους σχετίζονται με την ποικιλία και τον όγκο των προϊόντων που πουλάτε. Εδώ θα σας βοηθήσουμε με μερικές ερωτήσεις που αν ή απάντηση που θα δώσετε είναι «ναι» τότε είστε έτοιμοι για την δημιουργία του δικού σας e-shop σε πλατφόρμες για online πωλήσεις:

  • θέλετε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας και να ασχοληθείτε με την πώληση ψηφιακών προϊόντων;
  • προσφέρετε ή σχεδιάζετε να προσφέρετε ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών προϊόντων;
  • έχετε μια καινοτόμα ιδέα που θέλετε να πραγματοποιήσετε;
  • θέλετε να είστε ανεξάρτητοι οικονομικά;
  • θέλετε να προσελκύσετε περισσότερους και πιστούς πελάτες;
  • θέλετε τα προϊόντα και τα δεδομένα πελατών σας να προστατεύονται;

Ποια πλεονεκτήματα θα έχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα;

1. Το όνομα σας, την εικόνα σας και την εγγύηση της ποιότητας

Τα περισσότερα διαδικτυακά καταστήματα όπως πχ το ebay, amazon και άλλα που καλωσορίζουν ανεξάρτητους λιανοπωλητές είναι σαν ένα σούπερ μάρκετ, ο καθένας μπορεί να μπει και να πουλήσει τα πάντα, από ρούχα έως ψηφιακά προϊόντα. Έτσι είναι πρακτικά αδύνατο να ξεχωρίσεις ως έμπορος

Εάν είστε έτοιμοι για την ανεξαρτησία σας και θέλετε να εργαστείτε σκληρά για να «διαπεράσετε» την αγορά ψηφιακών προϊόντων, τότε η δημιουργία του δικού σας καταστήματος είναι το σωστό βήμα για εσάς.

Με αυτόν τον τρόπο θα βγείτε από τη σκιάκαι την αφάνεια και θα δημιουργήσετε τη δική σας εικόνα που μιλάει από μόνη της. Όταν πουλάτε μέσω κάποιας ξένης πλατφόρμας αγορών όπως η Amazon, στην πραγματικότητα παραμένετε ανώνυμοι, ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστοι γίνεστε μεταξύ των καταναλωτών. Δεν θα λάβετε καλές κριτικές και δεν θα σας προτείνουν εύκολα οι ικανοποιημένοι σας πελάτες διότι γνωρίζουν ότι αγοράζουν από την Amazon και όχι από εσάς.

Στο δικό σας κατάστημα ορίζετε ΕΣΕΙΣ τους κανόνες, δημιουργείτε μια σχέση με τους καταναλωτές. Οι πιστοί πελάτες και οι προσωπικές προτάσεις είναι δικές σας. Η επιτυχία σας είναι στα χέρια σας και οι εξωτερικοί παράγοντες αποτυχίας είναι περιορισμένοι.

2. Περισσότερη ασφάλεια

Η πώληση ψηφιακών προϊόντων δεν είναι εύκολη υπόθεση – πρέπει να συμμορφωθούμε με τα πνευματικά δικαιώματα, τη διανομή, την πειρατεία, τη λογοκλοπή κ.λπ. Μόλις συνδεθείτε στο διαδίκτυο, δεν έχετε καμία εγγύηση ότι το αρχείο σας δεν θα χρησιμοποιηθεί σωστά.

Όταν είστε ιδιοκτήτης, μπορείτε να λάβετε ορισμένα μέτρα για να προστατευτείτε. Ένας κατάλληλος πάροχος υπηρεσιών διαδικτυακού καταστήματος μπορεί να σας προστατεύσει σε μεγάλο βαθμό και εσάς και τα δεδομένα και τα αρχεία σας από κλοπή, επιθέσεις παραβίασης και άλλα. αυτό συμβαίνει χάρη στην παρακολούθηση 24/7 και σε διάφορα επίπεδα ασφάλειας που δεν επιτρέπουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Για την προστασία από εχθρικούς χρήστες και μελλοντική κατάχρηση, έχει αναπτυχθεί η μαύρη λίστα για τους πελάτες.

3. Εξατομίκευση

Όταν έχετε το δικό σας ψηφιακό κατάστημα, μπορείτε να προσαρμόσετε τα πάντα ώστε να ταιριάζουν σε εσάς και την επιχείρησή σας. Σχεδιασμός, διαχείριση, κατάλογοι, μηχανές αναζήτησης και ότι άλλο σκεφτείτε είναι στο χέρι σας.

4. Μάρκετινγκ

Όταν έχετε τον δικό σας προσωπικό χώρο στο διαδίκτυο, θα απολαύσετε μια τεράστια γκάμα εργαλείων μάρκετινγκ που θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε την επιχείρησή σας. Με αυτά τα εργαλεία που είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, μόλις ρυθμιστούν, θα κάνετε λιγότερη δουλειά για την προώθηση των προϊόντων σας, επειδή οι πελάτες σας θα σας βρίσκουν πανεύκολα.

5. Ευκαιρίες ανάπτυξης

Όταν δημιουργείτε ένα ψηφιακό κατάστημα, έχετε ήδη γίνει ιδιοκτήτης επιχείρησης. Αυτό σας δίνει απεριόριστες ευκαιρίες για ανάπτυξη και εδραίωση. Το μόνο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε, γιατί το κατάστημά σας θα λειτουργεί γρήγορα, ομαλά και αυτόματα με αυξημένη επισκεψιμότητατων χρηστών και αυξανόμενο κατάλογο προϊόντων.