Youmag.gr
Διακοπές στην Πρέβεζα Διακοπές στην Πρέβεζα
Η Πρέβεζα είναι μια πόλη που μοιάζει με νησί. Έχει τον θαλασσινό αέρα και προσφέρει απλόχερα ιστορίες των εποχών που πέρασαν. Αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο... Διακοπές στην Πρέβεζα

Η Πρέβεζα είναι μια πόλη που μοιάζει με νησί. Έχει τον θαλασσινό αέρα και προσφέρει απλόχερα ιστορίες των εποχών που πέρασαν. Αποτελεί ένα αξιοθαύμαστο τουριστικό προορισμό, χωρίς να υπάρχει πολυκοσμία. Σου δίνει την ικανοποίηση της απόλαυσης σε όποιο δρομάκι και να περπατήσεις.

Η πρόσβαση είναι απλή, είτε μέσα από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου είτε από τη θάλασσα. Έχει θέα το Ιόνιο πέλαγος και τον Αμβρακικό κόλπο, ένα μέρος που αποτελεί υγρότοπο σπάνιας ομορφιάς. Με την συνθήκη RAMSAR ο διεθνούς φήμης αυτός υγρότοπος έχει προστατευτεί. Και ο λόγος προστασίας του είναι τα 280 περίπου είδη πτηνών που ζουν εκεί.

Διαθέτει μαρίνα, η οποία κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από ιστιοπλοϊκά σκάφη. Επιπλέον, τα εστιατόρια και τα μεζεδοπωλεία της στους πεζόδρομους περιμένουν τον επισκέπτη. Σκοπός τους είναι να τον φιλέψουν με το φημισμένο αυγοτάραχο της περιοχής, την ψητή τους σαρδέλα, τις γαρίδες και όλες τις γαστρονομικές απολαύσεις. Και το αξέχαστο γλυκό καρπούζι.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Τουρισμό και ιστορία στην Πρέβεζα

Η Πρέβεζα έχει την δυνατότητα να προσφέρει θαλάσσιο τουρισμό. Επίσης μπορεί να φιλοξενήσει και επισκέπτες που αγαπούν την ιστορία, μιας και λίγο έξω από την πόλη υπάρχει η αρχαία Νικόπολη. Η πόλη χρονολογείται από το 31 π.χ. και έχει ως ιδρυτή της τον Οκταβιανό Αύγουστο, ο οποίος την έφτιαξε ως ανάμνηση της νίκης του επί του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στη γνωστή σε όλους ναυμαχία του Ακτίου.

Πρόκειται για μια πόλη κατακτημένη και πολιορκημένη. Με το αρχαιολογικό της Μουσείο, το ηλιακό ρολόι πάνω στον ενετικό πύργο. Την εκκλησία του Αγίου Χαράλαμπου με το ξυλόγλυπτο τέμπλο, του Αγίου Αθανασίου με τις αγιογραφίες που χρονολογούνται από το 1780. Το κάστρο της με το εκκλησάκι του Παντοκράτορα που κτίστηκε το 1807 από τον Αλή Πασά. Και εκεί κανείς μπορεί να περπατήσει κατά μήκος της θάλασσας στον πεζόδρομο και να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα.

Και φυσικά ποιος δεν θα ήθελε να απολαύσει τα χιλιόμετρα από παραλίες που απλώνονται στα πόδια του; Ακρογιαλιές με κρυστάλλινα νερά. Βουνά πλούσια σε βλάστηση. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα, μιας και μπορεί να απολαύσει κανείς την απομόνωση ή τα πολυσύχναστα μπαρ της.

Η πόλη του Κώστα Καρυωτάκη

Η Πρέβεζα είναι η πόλη του Κώστα Καρυωτάκη. Εκεί ο ποιητής έδωσε τέλος στη ζωή του το 1928. Και στη μνήμη του υπάρχει η προτομή του στην ομώνυμη πλατεία. Όπως και το σπίτι του, το οποίο σώζεται στην οδό Δαρδανελλίων.

Είναι μια πόλη με πολλούς κρυμμένους θησαυρούς. Σε αυτήν υπάρχουν εναλλακτικές δραστηριότητες από ομάδες ανθρώπων. Οι δραστηριότητες αυτές είναι αθλητικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Αν και επιβάλλεται η επίσκεψη το καλοκαίρι, δεν παύει να διαθέτει μια γλυκιά μελαγχολία τον χειμώνα. Μια νοσταλγία το φθινόπωρο και μια μαγεία την άνοιξη.

Αν λοιπόν δεν έχετε αποφασίσει σε ποιον προορισμό θα καταλήξετε για διακοπές φέτος, τότε η Πρέβεζα δύναται να είναι αυτός ο προορισμός. Μια «Ιθάκη» που σίγουρα θα μαγέψει εσάς και τους οικείους σας, αφού όχι μόνο το ταξίδι αλλά και ο προορισμός αξίζουν για τον ταξιδιώτη.

Όποια εποχή κι αν θελήσει κάποιος να την επισκεφθεί, η Πρέβεζα τον ανταμείβει. Το καλοκαίρι μοιάζει σαν νησί, ενώ την άνοιξη ανθίζουν οι ελαιώνες. Το φθινόπωρο χαρίζει τα πιο μαγευτικά χρώματα στον ουρανό της και ο χειμώνας ολοκληρώνει το παζλ με το τοπίο στα λευκά.