Youmag.gr
Πως να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές ενώ ταξιδεύετε Πως να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές ενώ ταξιδεύετε
Πέρυσι, η Αυστραλιανή Ομοσπονδία ταξιδιωτικών πρακτόρων ανέφερε ότι πάνω από 2,6 εκατομμύρια Αυστραλοί ταξίδευαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεδομένου ότι τόσα πολλά άτομα... Πως να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές ενώ ταξιδεύετε

Πέρυσι, η Αυστραλιανή Ομοσπονδία ταξιδιωτικών πρακτόρων ανέφερε ότι πάνω από 2,6 εκατομμύρια Αυστραλοί ταξίδευαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δεδομένου ότι τόσα πολλά άτομα ταξιδεύουν πάνω από 16.000 χιλιόμετρα και αφήνουν τα σπίτια τους κενά για 2-4 εβδομάδες κάθε φορά, υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούμε να πάρουμε για να βεβαιωθούμε ότι τα πιο πολύτιμα αντικείμενά μας παραμένουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα.

Η Ring, μια εταιρία έξυπνης εγχώριας ασφάλειας της Αυστραλίας, έχει επιμεληθεί μια εύκολη λίστα ελέγχου για το σπίτι σας – δίνοντάς σας την ελευθερία να συγκεντρωθείτε πλήρως σε όλα τα υπέροχα μέρη που θα επισκεφθείτε για τις διακοπές σας.

Πυκνοί θάμνοι και ψηλά φυτά είναι εξαιρετικοί τρόποι για να παρέχουν κάποια επιπλέον προστασία της ιδιωτικής ζωής για εσάς και το σπίτι σας, αλλά παρέχουν επίσης ειδική προστασία αφού κρύβουν τυχόν τρύπες για τους διαρρήκτες που ίσως να κρύβονται στην αυλή σας. Βεβαιωθείτε ότι η αυλή σας είναι πάντα πλήρως ορατή από το δρόμο και ότι φωτίζονται τυχόν σκοτεινά σημεία με προβολείς ή ότι καλύπτονται από κάμερες ασφαλείας.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Ορίστε έξυπνους χρονοδιακόπτες – σε αντίθεση με τους κανονικούς χρονομετρητές, οι έξυπνοι χρονομετρητές σάς επιτρέπουν να ρυθμίζετε τα φώτα σας σε εναλλασσόμενα, τυχαία χρονοδιαγράμματα, δίνοντας την εντύπωση ότι έχετε ένα γεμάτο και πολυσύχναστο σπίτι και δεν είναι προφανές ότι δεν είστε σπίτι.

Οργανώστε την αλληλογραφία σας – όταν υπάρχει πολλή αλληλογραφία που συσσωρεύεται στο κατώφλι σας ή στο γραμματοκιβώτιό σας, είναι προφανές ότι είστε μακριά. Ζητώντας από τους γείτονες και τους φίλους σας να παρακολουθούν και να συλλέγουν την αλληλογραφία θα εξασφαλίσουν ότι το σπίτι σας δεν φαίνεται κενό.

Παρακαλέστε τον γείτονα σας να σταθμεύει στο χώρο στάθμευσης σας – αυτό το βήμα εξασφαλίζει ότι πάντα μοιάζει πως έχει κάποιον το σπίτι, αποτρέποντας κάθε πειρασμό σε διαρρήκτες.

Οργανώστε ένα άτομο να προσέχει το σπίτι – εάν δεν έχετε έναν φίλο που μπορεί να ελέγχει το σπίτι σας ενώ λείπετε, υπάρχουν ανάλογες εταιρείες που παρέχουν βολικές υπηρεσίες προστασίας σπιτιών.

Μην καυχηθείτε στα κοινωνικά δίκτυα – η προβολή των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα μπορούσε να αφήσει το σπίτι σας ευάλωτο σε διάρρηξη – οι εικόνες του προορισμού σας είναι ιδανικές για τους κλέφτες με ψηφιακές δεξιότητες για να δουν ότι δεν είστε σπίτι. Περιμένετε έως ότου επιστρέψετε στην πατρίδα σας πριν μιλήσετε για αυτά στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και αν θέλετε να μοιραστείτε τα σχέδιά σας, κάντε το με μια ιδιωτική ομάδα ανθρώπων που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Επενδύστε στην έξυπνη ασφάλεια – η νέα τεχνολογία διευκολύνει την παρακολούθηση των σπιτιών κατά τη διάρκεια των διακοπών – παρέχοντας ειδοποιήσεις κίνησης από οποιονδήποτε κρύβεται γύρω ή από πακέτα που παραλαμβάνονται ενώ βρίσκεστε μακριά. Έτσι μπορείτε μέσω εφαρμογών στο κινητό να παρακολουθείτε ζωντανά τι γίνεται στο σπίτι σας, ενώ λαμβάνετε ειδοποιήσεις εάν παραβιαστεί κάποια πόρτα ή παράθυρο, κάτι που είναι εξαιρετικά χρήσιμο σε περιπτώσεις απουσίας από το σπίτι.