Youmag.gr

Από το pc σε mac

Tech 7 Απριλίου, 2020 admin

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, όμως. Η Apple έχει ακούσει για τους πελάτες της και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες τους. Η μετάβαση από ένα PC...

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, όμως. Η Apple έχει ακούσει για τους πελάτες της και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες τους. Η μετάβαση από ένα PC σε Mac δεν είναι ένα άλμα στο σκοτάδι, είναι μια ομαλή μετάβαση σε ένα διαδραστικό και ισχυρό υπολογιστή.

Τα βασικα

Ένας Mac είναι απλό στη χρήση, γιατί η Apple έχει σχεδιάσει τις εφαρμογές της να λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Μόλις εξοικειωθείτε με το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, πάντα πέφτει στη θέση του.

Μετακίνηση των αρχείων σας

Ίσως η πιο κρίσιμη πτυχή της αλλαγής σε κάθε νέο υπολογιστή είναι η μετανάστευση των αρχείων σας από το ένα στο άλλο. Αυτά τα αρχεία μπορεί να περιλαμβάνουν έγγραφα, μουσική και φωτογραφίες, αλλά δεν πειράζει πραγματικά αυτό που είναι: το Mac σας θα αναγνωρίσει αυτόματα σχεδόν όλοι τους.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Έχετε μια σειρά από τρόπους για να μεταφέρετε τα αρχεία σας. Μπορείς

αντιγράψετε τα πάντα στον υπολογιστή σας σε ένα USB ή FireWire σκληρό δίσκο, συνδέστε τον σκληρό δίσκο στο Mac, και να κατεβάσετε
χρησιμοποιήσετε το τοπικό σας δίκτυο για να μεταφέρετε τα αρχεία
κάψει τα αρχεία σε ένα CD ή DVD στον υπολογιστή, τοποθετήστε το στο Mac σας και να κατεβάσετε, στείλετε τα αρχεία στο Mac σας μέσω του λογαριασμού email σας

Όταν έχετε οργανώσει τα πάντα στον σκληρό δίσκο του Mac, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows (δείτε παρακάτω) και να χρησιμοποιήσετε τα αρχεία σας, όπως θα κάνατε στον υπολογιστή σας. Εάν δεν θέλετε να φορτώσετε τα Windows, θα χρειαστείτε το Mac εκδόσεις του κατάλληλου λογισμικού, όπως το Microsoft Office (βλέπε παρακάτω).

Παράθυρα

Αφού αποφάσισε να κάνει την κίνηση από το PC σε Mac, μπορεί να νιώθετε πιο άνετα, αν εξακολουθείτε να έχετε τα Windows στο χέρι. Ευτυχώς, είστε σε θέση να φορτώσετε τα Windows XP Home Edition ή Professional (με τουλάχιστον το Service Pack 2), ή οποιαδήποτε έκδοση των Windows Vista, χρησιμοποιώντας το Boot Camp. Αυτό είναι ένα κομμάτι του λογισμικού που διατίθεται στάνταρ με κάθε νέο Mac. (Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν μπορείτε να φορτώσετε οποιοδήποτε λογισμικό Windows εκτός από εκείνες που αναφέρονται εδώ.)

Μόλις τα Windows είναι στο Mac σας, να το χρησιμοποιήσετε σαν να είστε λειτουργία ενός υπολογιστή. Αν θέλετε την ευελιξία που έχουν τα Windows και Mac OS X διατίθεται ταυτόχρονα χωρίς επανεκκίνηση του υπολογιστή, εγκαταστήστε είτε Parallels Desktop ή VMware Fusion.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Δίκτυα των Windows

Αν είστε μέρος ενός δικτύου των Windows σε ένα γραφείο ή στο σπίτι και όλοι οι άλλοι είναι χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, μπορείτε να μεταβείτε σε έναν υπολογιστή Mac χωρίς να διαταραχθεί τίποτα. Με έναν υπολογιστή Mac, δεν υπάρχει τίποτα να σας εμποδίσει να μοιράζονται αρχεία μέσω του δικτύου, να σερφάρετε στο Internet ή αποστολή και λήψη e-mail.

Microsoft Office

Αν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Microsoft Office 2008, απλά εγκαταστήστε την έκδοση του Macintosh. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του ισοδύναμου των Windows συμπεριλαμβανομένων των Word, Excel και PowerPoint. Μπορείτε επίσης να εργαστούν σε έγγραφα του Office που δημιουργήθηκε σε έναν υπολογιστή, και να μεταφέρει το Mac-δημιουργήθηκε το έργο του Office σε έναν υπολογιστή.

Συσκευές PC

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε νέα περιφερειακά όταν αλλάζετε από ένα PC σε Mac. Mac σας έχει προεγκατεστημένα οδηγοί για τις εκατοντάδες των συσκευών, πράγμα που σημαίνει ότι αναγνωρίζει την συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακά όπως εκτυπωτές, σκληρούς δίσκους, κάμερες και χειριστήρια. Απλά εγκαταστήστε τη συσκευή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB, FireWire, Bluetooth ή συνδέσεις ήχου και είστε οργανωθεί και να λειτουργήσει. Εάν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή σας με το Mac σας.

E-mail

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπάρχουσα υπηρεσία e-mail σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το Mac σας χωρίς κανένα πρόβλημα σε όλα. Βάλτε το email στοιχεία του λογαριασμού σας σε εφαρμογή Mail του Mac και ότι είναι: έχετε γίνει η επιτυχής μετάβαση. Μπορείτε, επίσης, να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο web-based με το Safari πρόγραμμα περιήγησης στο Web Mac σας.

Μπορεί, βέβαια, να έχει ένα απόθεμα των φακέλων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πάει πίσω για κάποιο χρονικό διάστημα. Η μετάβαση από ένα PC σε Mac είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνει κάποια υπηρεσία καθαριότητας e-mail, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχετε να χάσετε κάποια από αρχειοθετημένα μηνύματα σας. Αντ ‘αυτού, εάν έχετε ένα σχετικά μικρό ποσό των e-mail, μπορείτε να το διαβιβάσει στο Mac σας. Εάν έχετε μια μεγαλύτερη ποσότητα του ταχυδρομείου στον υπολογιστή σας και να έχετε μια σειρά από λογαριασμούς, μπορείτε να μεταφέρετε τα πάντα χρησιμοποιώντας τον ISP (Internet Service Provider) και IMAP (Internet μηνύματος πρωτόκολλο πρόσβασης).

Άμεσο μήνυμα

Αν έχετε συνηθίσει να άμεσων μηνυμάτων στο PC σας, θα είστε ευχαριστημένοι με το Macintosh σας. Έχει ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό που ονομάζεται το iChat για την αποστολή μηνυμάτων κειμένου και βίντεο κλήσεις.

Wi-Fi

Macs είναι ασύρματα και συμβατά με τους περισσότερους δρομολογητές. Τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα στην περιοχή σας εγγραφείτε αυτόματα στην οθόνη σας. Δεν χρειάζεται να χάσετε κάποια από τις ασύρματες δυνατότητες του υπολογιστή σας, και επιλέγοντας έναν υπολογιστή Mac σας μπορεί στην πραγματικότητα να ανακαλύψουν έχετε αναβαθμιστεί δυνατότητα Wi-Fi σας.

Προγράμματα περιήγησης στο Web

Mac σας έχει το γρηγορότερο πρόγραμμα περιήγησης στο Web γύρω από: Safari. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Mac εκδόσεις άλλων browsers, αλλά η ταχύτητα και εύκολο στη χρήση χαρακτηριστικά του Safari θα έχετε γαντζώθηκε σύντομα.

Λογισμικό και παιχνίδια

Δεν θα χάσουν σε μια επιλογή από λογισμικό και παιχνίδια όταν αλλάζετε σε έναν υπολογιστή Macintosh. Σχεδόν όλα έχουν μια έκδοση Mac, καθώς θα επωφεληθούν από συγκεκριμένα στοιχεία Mac, όπως iWorks.

Ασφάλεια

Όταν μεταβείτε σε έναν υπολογιστή Mac, θα θέλετε να ξέρετε τα δεδομένα σας είναι ασφαλή. Τα καλά νέα είναι ότι οι υπολογιστές Mac έχουν ενσωματωμένη ασφάλεια με την τακτική δωρεάν ενημερώσεις. Η Apple κατασκευάζει επίσης κάθε Macintosh με το δικό του υλικό και το λογισμικό του. Το αποτέλεσμα είναι ένας υπολογιστής που αντιστέκεται ιούς και spyware πολύ καλύτερα από το μέσο όρο PC.

Αξιοπιστία

Macs είναι σταθερά αξιόπιστη. Τρέχουν πολύ καλά και δεν πάσχουν από τα προβλήματα που τόσο συχνά συνδέονται με υπολογιστές – κατεψυγμένα οθόνες και το σύστημα κολλάει. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε λιγότερα προβλήματα που προκαλούνται από καθυστερήσεις και απώλεια δεδομένων.