Youmag.gr
Πως να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια Πως να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια
Η κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να γίνει ένα από τα πιο στρεσογόνα κομμάτια ενός ταξιδιού! Αναζητάτε πάντα την πιο φθηνή τιμή κι αυτό μερικές φορές σας αναγκάζει... Πως να βρίσκετε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Η κράτηση για αεροπορικά εισιτήρια μπορεί να γίνει ένα από τα πιο στρεσογόνα κομμάτια ενός ταξιδιού! Αναζητάτε πάντα την πιο φθηνή τιμή κι αυτό μερικές φορές σας αναγκάζει να χάνετε την χαμηλότερη προσφορά – γιατί περιμένετε ότι θα βρείτε πιο χαμηλή – και αναγκάζεστε να κλείνετε σε υψηλότερη τιμή! Τα αεροπορικα εισιτηρια είναι και με την διακύμανση των τιμών, συχνά τα πληρώνετε παραπάνω απ’οτι μπορούσατε να τα βρείτε. “Εαν περιμένω λίγο ακόμα ίσως οι τιμές μειωθούν” σκέφτονται οι περισσότεροι.

Θα χρειαστεί να περάσετε πολλές ώρες ψάχνοντας για αεροπορικά εισητήρια, μέχρι να βρείτε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να βρίσκετε αεροπορικά στη τιμή που τα θέλετε(σε λογικά πλαίσια). Δυστυχώς τις περισσότερες φορές, όσο περιμένετε να πέσουν οι τιμές, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο. 99 στις 100 φορές οι τιμές δεν θα πέσουν όσο περνούν οι μέρες ενώ μπορεί και να αυξηθούν! Σε ένα πρόσφατο ταξίδι μου από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, 6 ημέρες πριν το εισιτήριο ήταν 87€ ενώ 3 ημέρες πριν την αναχώρηση, ήταν στα 69€! Την επόμενη ημέρα η τιμή εκτοξεύτηκε στα 119€!

Δεν μπορείτε να προβλέψετε τις τιμές! Οι τιμές στα αεροπορικα εισιτηρια αλλάζουν συνεχώς και πάνω από 5-6 φορές την ημέρα. Αυτό γίνετε βάση ζήτησης, δρομολογίων, εποχής και άλλων παραγόντων. Η καλύτερη ημέρα για να κάνετε κράτηση είναι..σήμερα!

Ως άτομο που ψάχνω σχεδόν καθημερινά για τις τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια, μπορώ να σας πω οτι δεν προβλέπονται οι τιμές στους ναύλους. Εαν η τιμή που είδατε σας ικανοποιεί, ακόμα κι αν είναι στα όρια του budget σας, τότε κάντε άμεσα την κράτηση.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Σήμερα θέλω να σας δείξω πως κάνω τις κρατήσεις μου και να σας βοηθήσω να καταλάβετε τον τρόπο που θα εντοπίζετε τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και να τα κλείνετε άμεσα. Για τους σκοπούς του άρθρου, ας δούμε μια πτήση Αθήνα-Παρίσι.

– Πρώτο βήμα

Αρχικά θα κοιτάξουμε τις ιστοσελίδες που προσφέρουν αεροπορικά εισιτήρια απ’ολες τις εταιρείες, για να δούμε εαν υπάρχει το συγκεκριμένο δρομολόγιο που επιθυμούμε, τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Αυτό μπορούμε να το δούμε και στην ιστοσελίδα του ITA MATRIX – ένα καταπληκτικό εργαλείο που προσφέρει μια τεράστια βάση δεδομένων από διαθέσιμες πτήσεις καθώς και όλες τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες (Δεν συμπεριλαμβάνονται οι low cost εταιρείες). Στο Ita Matrix μπορείτε να δείτε τις τιμές μέσα στο μήνα, σε ένα αναλυτικό ημερολόγιο. Έτσι εαν είστε ελεύθεροι σχετικά με τις ημερομηνίες σας, μπορείτε να πετύχετε μια καταπληκτική τιμή στα αεροπορικά σας!

Στο παράδειγμά μας(Αθήνα – Παρίσι) η φθηνότερη πτήση είναι σε 12 ημέρες από τώρα ενώ η ακριβότερη 3 ημέρες πριν την αναχώρηση(θεωρητική αναχώρηση σε 30 ημέρες από την αναζήτηση).

– Δεύτερο βήμα

Στο δεύτερο βήμα και αφού έχετε δει τις τιμές από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες(lufthansa, aegean, olympic air, alitalia,air france,κ.ο.κ.) θα αναζητήσουμε τιμές από low cost εταιρείες όπως easyjet, ryanair, κ.α. Τα αεροπορικά εισητήρια που θα βρείτε σ’αυτές τις ιστοσελίδες, περιλαμβάνουν όλες τις εταιρείες – τόσο τις μεγάλες εμπορικές όσο και τις low cost.
Κάνοντας αναζήτηση και στις δυο ιστοσελίδες, βρήκαμε αρκετά φθηνότερα αεροπορικα εισιτηρια απ’οτι στο ITA MATRIX, μέσω low cost εταιρειών. Έτσι το δρομολόγιο Αθήνα-Παρίσι (με επιστροφή) κοστίζει μόλις 69€ ενώ από το skyscanner στα 79€ για την ίδια πτήση! Αυτός είναι ένας καλός λόγος να ελέγχετε τα εισιτήριά σας σε αρκετές ιστοσελίδες, πριν την κράτησή σας.

– Τρίτο βήμα

Στο τρίτο βήμα και αφού έχουμε ήδη υπόψιν μας 2 τιμές εισιτηρίων, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε τη πτήση μας σε 2 διαφορετικά κομμάτια. Έτσι το Αθήνα-Παρίσι μπορεί να γίνει Αθήνα-Φρανκφούρτη-Παρίσι. Μερικές φορές τα 2 διαφορετικά εισιτήρια, σε 2 διαφορετικές εταιρείες(ή στην ίδια αν είναι low cost) μπορεί να σας σώσει αρκετές δεκάδες ευρώ! Έτσι εαν επιλέξουμε μια πτήση Αθήνα-Φρανκφούρτη, το κόστος για το αεροδρόμιο του Hann είναι 29€ . Στη συνέχεια η πτήση Φρανκφούρτη – Παρίσι κοστίζει μόλις 19€ ! Άρα σας συμφέρει αρκετά να κλείσετε δυο διαφορετικά εισιτήρια, με ενδιάμεσο προορισμό, για το ταξίδι σας!

Αυτό αξίζει εαν οι πτήσεις είναι κοντινές, δεν περιμένετε αρκετή ώρα και φυσικά εαν η διαφορά στη τιμή είναι αρκετά μεγάλη!

– Τέταρτο βήμα

Κάντε τη κράτηση για τα αεροπορικά σας εισιτήρια άμεσα και μη χάνετε χρόνο. Οι τιμές θα αλλάξουν(προς τα πάνω) πολύ σύντομα. Αφού κάνετε τη κράτηση, μπορείτε να την ακυρώσετε μέσα σε 24 ώρες στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Έτσι, μετά τη κράτησή σας, σβήστε όλα τα cookies και το ιστορικό σας από τον browser σας και επισκεφθείτε κάποιο site που αναζητά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, όπως το Travelo.gr που είπαμε πιο πάνω. Κάντε την ίδια αναζήτηση. Εαν βρείτε φθηνότερους ναύλους αυτή τη φορά, κάντε τη κράτησή σας ξανά και ακυρώστε τη προηγούμενη!

Ακολουθόντας αυτούς τους απλούς και γρήγορους κανόνες, θα μπορέσετε να βρίσκετε αρκετά φθηνά αεροπορικα εισιτηρια για όλους τους προορισμούς που σας ενδιαφέρει. Η κράτηση για αεροπορικά δεν είναι επιστήμη, απαιτεί μόνο πιστή ακολουθία των κανόνων και άμεση προσαρμογή στο περιβάλλον(τις νέες τιμές).

Μην ξεχνάτε να βλέπετε οδηγούς, για τις πόλεις που πρόκειται να επισκεφθείτε! Από τους καλύτερους οδηγούς στο youtube, είναι αυτοί της Expedia!