Youmag.gr
Γίνε ο ήρωας του YouTube Γίνε ο ήρωας του YouTube
Ασχολείσαι με extreme sports και… δεν το ξέρει κανείς; Σου λέμε πως να μοιραστείς τα κατορθώματά σου με όλο τον κόσμο με μια action... Γίνε ο ήρωας του YouTube

Ασχολείσαι με extreme sports και… δεν το ξέρει κανείς; Σου λέμε πως να μοιραστείς τα κατορθώματά σου με όλο τον κόσμο με μια action cam!

Οι action cams (δες την πλήρη γκάμα με τα μοντέλα που διαθέτουν τα καταστήματα Public εδώ) είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και γενικά με τις εξωτερικές δραστηριότητες.
Ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό να… πηδάς από πλαγιές με αλεξίπτωτα, ή να πέφτεις από φαράγγια για να εκτιμήσεις τις λειτουργίες μιας action cam. Αρκεί να έχεις κάτι να μοιραστείς με τους φίλους σου. Μια action cam είναι καλύτερη από το κινητό σου τηλέφωνο για πολλούς λόγους. Ας δούμε τους τέσσερις κυριότερους:

1. Δεν φοβάται το νερό και τις κακουχίες
Κατ’ αρχήν είναι αδιάβροχη (είτε από μόνη της, είτε με τη χρήση ειδικής θήκης) και δεν φοβάται την κακομεταχείριση. Έχει κατασκευαστεί ειδικά για αυτό το σκοπό και δεν παθαίνει τίποτα. Δεν την πειράζει η σκόνη, η ταχύτητα, οι κραδασμοί, η υγρασία, ή οι βουτιές στη θάλασσα.

2. Την αφήνεις να γράφει μόνη της
Δεν χρειάζεται να την κρατάς όλη την ώρα στο χέρι, αφού στερεώνεται επάνω σου, σε κράνος, στο ποδήλατο, ή σε μια ειδική λαβή.
Μάλιστα, κάποια μοντέλα συνοδεύονται από ειδικό τηλεχειριστήριο που φοράς στον καρπό σαν ρολόι και μπορείς να την ελέγχεις από εκεί.

3. Time-lapse και slow-mo
Μια action cam έχει καλύτερο φακό από το κινητό σου τηλέφωνο και μάλιστα υπερευρυγώνιο για να «πιάνει» όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πεδίο. Επίσης, τραβά πολύ καλής ποιότητας βίντεο (με τα κορυφαία μοντέλα να υποστηρίζουν και 4Κ) και φωτογραφίες, ενώ έχει και κάποια πολύ χρήσιμα «καλούδια» όπως time-lapse ή slow motion. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια θα χρειαστείς τρίποδο και λίγη υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει!

4. Άπειρα αξεσουάρ
Οι κάμερες GoPro (δες τα καινούρια μοντέλα της εταιρείας στο άρθρο μας εδώ) έχουν θέσει τα δικά τους standards σε ότι αφορά τα αξεσουάρ. Αυτό σημαίνει ότι αρκετά άλλα μοντέλα υποστηρίζουν τις δέστρες, τις βάσεις και τα λουράκια της GoPro.
Ωστόσο, κάθε κατασκευαστής εφοδιάζει τη δική του action cam με πλήθος αξεσουάρ για να την τοποθετήσεις όπου σου αρέσει, από τη σανίδα του surf, μέχρι το τιμόνι του ποδηλάτου σου, ενώ μην ξεχνάς ότι μια αδιάβροχη θήκη είναι must. Εκτός του ότι κάνει την κάμερά σου υποβρύχια, την προστατεύει και από τις πτώσεις.

Ανέβασε το υλικό σου στο YouTube και το Facebook
Στα πιο απλά μοντέλα, μπορείς να συνδέσεις τη συσκευή στον υπολογιστή, να αντιγράψεις το αρχείο βίντεο και να το ανεβάσεις στο λογαριασμό σου. Στα πιο εξελιγμένα όμως, έχεις κι άλλες επιλογές: Για παράδειγμα υπάρχουν action cams που μπορούν να επικοινωνούν με το κινητό σου μέσω Wi-Fi.
Έτσι, με τη βοήθεια του συνοδευτικού app, μπορείς να ελέγχεις τη λήψη, να βλέπεις στην οθόνη του κινητού σου ζωντανή εικόνα, αλλά και τί έχεις τραβήξει (διότι όπως ίσως έχεις καταλάβει οι action cams δεν έχουν οθόνες, εκτός από τις πολύ ακριβές συσκευές). Επίσης, με τον τρόπο αυτό, μπορείς να ανεβάζεις πανεύκολα τα βίντεο και τις εικόνες απευθείας στα κοινωνικά δίκτυα της αρεσκείας σου.

Ποια κάμερα να διαλέξω;
Με τη μεγάλη κάμα action cams που κυκλοφορούν εκεί έξω, το δίλημμα είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει.
Όλα τα γνωστά μοντέλα βρίσκονται συγκεντρωμένα στην ειδική σελίδα των Public  με όνομα «action cameras για extreme λήψεις».

No comments so far.

Be first to leave comment below.