Youmag.gr
Είναι η μοναδική φορά που αποφασίζουμε να αναλάβουμε μερικούς ακόμη κινδύνους. Αλλά υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που μας κάνουν να φαινόμαστε χαζοί. Όταν πρόκειται...

Είναι η μοναδική φορά που αποφασίζουμε να αναλάβουμε μερικούς ακόμη κινδύνους. Αλλά υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που μας κάνουν να φαινόμαστε χαζοί. Όταν πρόκειται για ταξίδια, τείνουμε να παίρνουμε μερικούς πρόσθετους κινδύνους. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πιθανώς δεν πρέπει να κάνετε όταν ταξιδεύετε.

Δείχνοντας τα προσωπικά σας αντικείμενα

Οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά πεπειραμένοι να ξεχωρίζουν τους ευάλωτους τουρίστες και να αρπάζουν τιμαλφή όπως κάμερες, τηλέφωνα και πορτοφόλια. Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε αυτά τα αντικείμενα κρυμμένα σε καλά σημεία για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο κλοπής – είναι, δυστυχώς, πιο συνηθισμένο από ότι αναμένετε. Όσοι διαμένουν σε ξενώνες και παρόμοια καταλύματα, κρύβουν τα προσωπικά τους αντικείμενα σε ασφαλές σημεία. Χρησιμοποιείστε ντουλάπια με λουκέτα, και μην τα εμφανίζετε όλα μαζί.

Οδηγώντας χωρίς άδεια

Αυτό είναι πιθανότερο να συμβεί αν ταξιδεύετε στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά ισχύει σε όλο τον κόσμο – μην μπείτε στον πειρασμό να ανεβείτε σε μοτοσικλέτα εάν δεν έχετε άδεια οδήγησης. Οι δρόμοι θα είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από ό, τι είναι γνωρίζεται, και αν συνδυάσετε αυτό με την έλλειψη γνώσης για το πώς να οδηγείτε, είναι καταλύτης για καταστροφή. Οι δρόμοι της Ταϊλάνδης είναι από τους πιο επικίνδυνους στον κόσμο, ενώ 478 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ανά εβδομάδα, σύμφωνα με το BBC News. Και αυτό χωρίς να αναφέρουμε το ιατρικό κόστος που ακολουθεί ένα τροχαίο ατύχημα – πρέπει να πληρώσετε περίπου $5.500 στην Μπανγκόκ αν τραυματιστείτε ενώ οδηγείτε ένα ποδήλατο.

Aegean Airlines – Ο μεγαλύτερος ελληνικός αερομεταφορέας σας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με μοναδικές προσφορές!

Ανύπαρκτος προϋπολογισμός

Είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη των τουριστών. Αντιμετωπίστε τον κίνδυνο να αδειάσει η τσέπη σας πολύ νωρίς, δημιουργώντας έναν ημερήσιο προϋπολογισμό που θα σας επιτρέψει να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας, καθώς και κάποιο περιθώριο για τον εαυτό σας. Είναι επίσης σημαντικό να διαθέτουμε κάποια επιπλέον χρήματα σε περίπτωση τυχόν απροσδόκητων δαπανών, όπως τέλη αποσκευών, καταλύματα έκτακτης ανάγκης και οι προαναφερόμενοι ιατρικοί λόγοι.

Να αγνοήσετε τον τοπικό πολιτισμό

Μην κάνετε κανένα λάθος να αγνοήσετε τον πολιτιστικό υπόβαθρο ενώ κάνετε διακοπές. Η προσβολή των ντόπιων με την παραβίαση των προτύπων τους πιθανότατα να μην πάει καλά, οπότε διαβάστε λίγο για την ιστορία και τις τρέχουσες πρακτικές όπου κι αν κατευθυνθείτε, ώστε να αποφύγετε τυχόν ατυχίες. Μπορεί να υπάρχουν περίεργα πράγματα για να προσέξετε, όπως η μέθοδος της Ιαπωνίας για να χαιρετήσετε άλλους – πράγμα που είναι πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι μπορεί να σκεφτείτε.

Τόλμη για δοκιμή της τοπικής κουζίνας

Σίγουρα, θα θελήσετε να δοκιμάσετε όλα τα πιάτα που προσφέρονται όταν ταξιδεύετε. Τα τοπικά φαγητά σε ολόκληρο τον κόσμο είναι τόσο συναρπαστικά και ποικίλα, και παρόλο που είναι καλή ιδέα να γνωρίσετε τους πολιτισμούς μέσα από το φαγητό, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μην βιαστείτε να φάτε ένα άγριο πικάντικο γεύμα, επειδή ίσως να σας κάνει να νιώσετε αρκετά άρρωστοι. Δοκιμάστε τα απλά, λιγότερο περιπετειώδη τρόφιμα στην αρχή για να αφήσετε το σώμα σας να συνηθίσει την κουζίνα.

Βάζοντας πολλά στο πρόγραμμα

Πάρτε το χρόνο σας. Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι τουρίστες είναι να προσπαθούν να κάνουν πάρα πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι δεν συμπυκνώνετε τα πάντα σε ένα τόσο μικρό διάστημα που θα κουραστείτε έντονα. Δώστε στον εαυτό σας χώρο για να αναπνεύσετε και να εξερευνήστε σε ένα χαλαρό ρυθμό – είναι εγγυημένο ότι θα βρείτε πολλά πράγματα να κάνετε που δεν είχατε αναμένει από την αρχή, έτσι μια αυστηρή διαδρομή δεν είναι ακριβώς μια καλή ιδέα.