Youmag.gr
Μοναδική Ιαπωνία Μοναδική Ιαπωνία
Γεωγραφικά, η Ιαπωνία είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από μια σειρά νησιών που βρίσκονται στο ανατολικό άκρο της Ασίας. Η Ιαπωνία έχει τέσσερα κύρια... Μοναδική Ιαπωνία

Γεωγραφικά, η Ιαπωνία είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από μια σειρά νησιών που βρίσκονται στο ανατολικό άκρο της Ασίας. Η Ιαπωνία έχει τέσσερα κύρια νησιά: Χοκάιντο, Χονσού, Σικόκου και Κιουσού. Όμως, παρά αυτά τα τέσσερα μεγάλα νησιά, υπάρχουν περίπου 400 μικρότερα νησιά. Ο πλησιέστερος γείτονας της ηπείρου είναι η περιοχή της Σιβηρίας της Ρωσίας, της Κορέας και της Κίνας.

Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κυβερνάται από αυτοκράτορα. Στην πραγματικότητα, ο αυτοκράτορας δεν έχει πραγματική δύναμη, αλλά είναι σαν ένα σύμβολο της χώρας, που ενώνει τις παραδόσεις. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος κατέστρεψε την οικονομία της Ιαπωνίας, αλλά η σκληρή δουλειά και η έξυπνη καινοτομία των ανθρώπων την επανέφεραν στην προηγούμενη κατάστασή της, καθιστώντας τη χώρα το δεύτερο ισχυρότερο οικονομικό σύστημα.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Η βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας και η διαδικτυακή πίστωση της Ιαπωνίας δημιουργούν μερικά από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά προϊόντα στον κόσμο.

Οι Ιάπωνες φημίζονται για τη σκληρή δουλειά και την επιθυμία τους για επιτεύγματα. Από μικρή ηλικία τα παιδιά διδάσκονται να σέβονται τους άλλους, ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους και τους ανωτέρους τους. Μαθαίνουν να κάνουν ό,τι είναι καλό για όλη την οικογένεια ή την παρέα, βάζοντας τις επιθυμίες τους λίγο πιο χαμηλά.

Σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα της Ιαπωνίας καλύπτονται από οροσειρές. Οι Ιαπωνικές Άλπεις βρίσκονται στο μεγαλύτερο νησί του κέντρου, το Χονσού. Η ψηλότερη κορυφή είναι το όρος Φούτζι, ένα ηφαίστειο σε σχήμα κώνου που θεωρείται ιερός τόπος από πολλούς ντόπιους.

Η Ιαπωνία είναι ένα επικίνδυνο μέρος όσον αφορά τη συχνότητα των σεισμών και την ηφαιστειακή δραστηριότητα. Η εγγύτητα και η κίνηση τριών τεκτονικών πλακών προκαλεί σεισμούς. Περισσότεροι από χίλιοι σεισμοί καταγράφονται στην Ιαπωνία κάθε χρόνο. Από τα περίπου 200 ηφαίστεια της Ιαπωνίας, τα 60 θεωρούνται ενεργά, τα οποία είναι επίσης απειλητικά για τη ζωή.

Το ιαπωνικό φαγητό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι διαφορετικό σε σύγκριση με το δυτικό φαγητό. Οι Ιάπωνες τρώνε πολλά προϊόντα με βάση το ρύζι, ψάρια και λαχανικά, αλλά τρώνε πολύ λίγο κρέας. Δεν καταναλώνουν προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ειδικά γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Οι Ιάπωνες ζουν κατά μέσο όρο περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, ακριβώς λόγω αυτής της δίαιτας.

Οι κάτοικοι της Ιαπωνίας τρέφουν βαθιά αγάπη για τα όμορφα τοπία, έτσι τα δημιουργούν γύρω τους. Η αρχαία σιντοϊστική θρησκεία λέει ότι όλα τα φυσικά στοιχεία, όπως βουνά, καταρράκτες, δάση, έχουν ψυχές και πνεύματα ζουν μέσα τους. Η ποσότητα της ρύπανσης ελέγχεται πολύ αυστηρά στη χώρα, καθώς η οδοποιία και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν καταστρέψει τους φυσικούς οικοτόπους. 136 είδη θεωρούνται απειλούμενα στη χώρα.

Είναι γνωστό ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Ιαπωνίας δημιούργησαν τους κατοικήσιμους οικισμούς τους πριν από περίπου 30.000 χρόνια. Εκείνη την εποχή, η Ιαπωνία συνδεόταν με χερσαίες γέφυρες με την Κορέα, το credit на карту και τη Σιβηρία και τα σύνορα μπορούσαν να περάσουν με τα πόδια. Οι πρώτοι λαοί που κατοίκησαν την περιοχή αυτή ήταν οι Αίνοι. Ήταν κυνηγοί και ψαράδες.

Οι Ευρωπαίοι ήρθαν για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1543, φέρνοντας δύο ισχυρά όπλα: τη θρησκεία του Χριστιανισμού και τα πυροβόλα όπλα. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η Ιαπωνία προσπάθησε να κατακτήσει μέρος της επικράτειας των ΗΠΑ, αλλά όλες οι προσπάθειες απέτυχαν, με αποτέλεσμα να ρίξουν ατομικές βόμβες πάνω από την Ιαπωνία. Σε έναν αγώνα εξουσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία έχασε μεγάλο μέρος των στρατευμάτων της. Περίπου 115 χιλιάδες κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των ατομικών βομβών.