Youmag.gr
Η Μεγκαλάγια έχει μερικά από τα πιο πυκνά δάση στη χώρα της Ινδιάς και αποτελεί, συνεπώς, ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα οικοτουρισμού στην...

Η Μεγκαλάγια έχει μερικά από τα πιο πυκνά δάση στη χώρα της Ινδιάς και αποτελεί, συνεπώς, ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα οικοτουρισμού στην Ινδία. Στην Μεγκαλάγια υπάρχουν υποτροπικά δάση που υποστηρίζουν μια μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.

Η Μεγκαλάγια έχει 2 Εθνικά Πάρκα και 3 Καταφύγια Άγριας Ζωής, γήπεδα γκολφ και ένα από τα παλαιότερα γήπεδα γκολφ της Ινδίας. Η Μεγκαλάγια προσφέρει επίσης πολλές ευκαιρίες τουρισμού με πολύ περιπέτεια, με ορειβασία, αναρριχήσεις, πεζοπορία και ορειβασία, θαλάσσια σπορ κλπ. Προσφέρονται πολλές διαδρομές πεζοπορίας, μερικές από τα οποίες παρέχουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσετε σπάνια ζώα όπως αργή Loris, διάφορα ελάφια και αρκούδες.
Η λίμνη Umiam έχει θαλάσσια σπορ, συγκρότημα με εγκαταστάσεις από βάρκες, paddleboats, ιστιοπλοϊκά, κρουαζιέρα και ταχύπλοα. Η Μεγκαλάγια έχει μια εκτιμώμενη πηγή με φυσικό ασβεστόλιθο και ψαμμίτη, οι σπηλιές έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη την πολιτεία συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις μεγαλύτερες και την πιο βαθιά σπήλαια στην ήπειρο.

Η μεγαλύτερη σπηλιά είναι η Krem Liat Prah, και το βαθύτερο σπήλαιο το Synrang Pamiang. Σπηλαιολόγοι από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Αυστρία, την Ιρλανδία και από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επισκεφτεί την Μεγκαλάγια για πάνω από μια δεκαετία για την εξερεύνηση αυτών των σπηλαίων. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς.

Στην βορειοανατολική Ινδία υπάρχουν «γέφυρες από ρίζες», από μια μορφή δένδρου διαμόρφωσης, οι οποίες είναι απλές κρεμαστές γέφυρες από ρίζες δέντρων. Αυτές οι ρίζες αναπτύσσονται κατά μήκος των κενών διαστημάτων έως ότου ριζώσει στην άλλη πλευρά. Υπάρχουν παραδείγματα όπου μία ρίζα αναπτύσσεται πάνω 30 μέτρα. Όπως είναι φυσικό, η αυτο-ανανέωση και η αυτο-ενδυνάμωση των ριζών τις κάνει πιο χοντρές και μερικοί πιστεύεται ότι είναι πάνω από 500 ετών.

No comments so far.

Be first to leave comment below.