Youmag.gr
Αντώνης Μάστορας και Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος και άλμα επί κοντώ, αντίστοιχα, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Πράγας. Ο Ελληνας...

Αντώνης Μάστορας και Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος και άλμα επί κοντώ, αντίστοιχα, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Πράγας.

Ο Ελληνας αθλητής με άλμα στα 2,31μ. πήρε τη δεύτερη θέση την οποία μοιράστηκε με τον Ιταλό Σιλβάνο Τσεζάνι. Νικητής του αγωνίσματος αναδείχθηκε ο Ρώσος Ντανιίλ Τσιμπλάκοφ με άλμα επίσης στα 2,31 μ.

Το 2,31 μ. με αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του. Ο 24χρονος ξεκίνησε με άκυρο άλμα στα 2,19 μ., συνέχισε με έγκυρη προσπάθεια στα 2,24 μ., έκανε δύο άκυρα στα 2,28 μ. κι έπειτα νίκησε με την δεύτερη φορά τα 2,31 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι βελτίωσε το 2,30 μ., που είχε σημειώσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κάνοντας έξυπνο άγωνα κατάφερε να φτάσει έως εκεί που την έπαιρναν οι δυνάμεις της: στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Παράλληλα έδειξε πως είναι αθλήτρια αγώνων και πως διαθέτει την ικανότητα να κυριαρχήσει στο παγκόσμιο στερέωμα για πολλά ακόμη χρόνια. Η «ασημένια» το καλοκαίρι στη Ζυρίχη, ξεπέρασε τα 4,75 μ., έδειξε σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια στις περσινές της εμφανίσεις.

Η αθλήτρια του Νικ Χάισονγκ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,40 μ., με επιτυχημένο άλμα, άφησε τα 4,50 μ., ξεπέρασε με την δεύτερη τα 4,60 μ. και στη συνέχεια με την πρώτη τα 4,70 μέτρα. Ο πήχης έπειτα ανέβηκε στα 4,75 μ., ύψος στο οποίο η αθλήτρια πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια.

Η Στεφανίδη επέλεξε στη συνέχεια να μην δοκιμάσει στα 4,80 μ., αφού δεν είχε να χάσει τίποτα, από τη στιγμή που η Αντζέλικα Σιντόροβα το είχε ξεπεράσει και είχε καλύτερες προσπάθειες στα χαμηλότερα ύψη.
Καμία από τις δύο αθλήτριες δεν ταν κατάφερε στα 4,85 μ. κι έτσι το χρυσό μετάλλιο όπως και το καλοκαίρι πήγε στην Ρωσίδα και το ασημένιο στην Ελληνίδα. Τρίτη με νέο εθνικό ρεκόρ ήταν η Αντζέλικα Μπένγκτστον (Σουηδία) με 4,70 μέτρα.

Απογοήτευση για Κυριακοπούλου

Φανερά απογοητευμένη με τον αγώνα της ήταν η Νικόλ Κυριακοπούλου που έμεινε στην 5η θέση στο επί κοντώ με 4,50μ. Η κάτοχος της κορυφαίας επίδοσης στην Ευρώπη με 4,80μ. βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση όπως είδαμε στον προκριματικό. Δυστυχώς όμως τα πράγματα στον τελικό δεν είχαν θετική κατάληξη για την ίδια και το ελληνικό κοινό που ήθελε να δει ξανά δύο Ελληνίδες σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης.

Πικρό φινάλε για τον Ιωάννου

Πραγματικά άτυχος στάθιηκε ο Κυριάκος Ιωάννου στον τελικό του ύψους. Ο σπουδαίος Κύπριος άλτης που έχει ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του δεύτερου άλματος στα 2,24μ. και αποχώρησε με φορείο από τον στίβο.

No comments so far.

Be first to leave comment below.