Youmag.gr
Πολυβιταμίνες Εάν μπορείτε να έχετε μόνο ένα συμπλήρωμα, θα πρότεινα να πάρετε μια πολυβιταμίνη. Καλύπτει όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα...

Πολυβιταμίνες

Εάν μπορείτε να έχετε μόνο ένα συμπλήρωμα, θα πρότεινα να πάρετε μια πολυβιταμίνη. Καλύπτει όλα τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας. Βοηθούν να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα επάνω και να αποφύγετε τη διατροφική ανεπάρκεια. 

Ιχθυέλαιο

Σύμφωνα με την American Heart Association (AHA), οι κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι το ωμέγα 3 είναι αποτελεσματικό στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Το ιχθυέλαιο είναι μια μεγάλη πηγή ωμέγα 3. Μειώνει επίσης το επίπεδο της LDL (κακή χοληστερόλη) και αυξάνει το επίπεδο της HDL (καλή χοληστερόλη). Παίρνουμε το ιχθυέλαιο για τη συνολική υγεία της καρδιάς, αλλά τρώμε επίσης μια αξιοπρεπή ποσότητα ψαριού.

Θέλεις να μειώσεις τον λογαριασμό του ρεύματός σου; Είναι απλό!

Πρωτεΐνη

Παίρνουμε πρωτεΐνη ορού γάλακτος μετά την προπόνηση για γρήγορη απορρόφηση και καθαρότητα (τα προϊόντα απομόνωσης περιέχουν 90% ή περισσότερες πρωτεΐνες και πολύ λίγα έως λιπαρά και λακτόζη). Ένας άλλος τύπος πρωτεΐνης που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η καζεΐνη.

Πρόκειται για μια πρωτεΐνη αργής πέψης που χρειάζεται αρκετές ώρες για να χωνέψει. Η καζεΐνη είναι μια εξαιρετική επιλογή για κουνουπιές αντικατάστασης γεύματος ή αμέσως πριν από τον ύπνο, όταν το σώμα σας πρόκειται να πάει 7-8 ώρες χωρίς γεύμα.

BCAA

Τα αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας μπορεί να συμβάλουν στην αύξηση του μήκους των προπονήσεών σας και στη μείωση της κόπωσης των μυών που προκαλείται από την άσκηση. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ομάδες δίαιτας που συμπληρώνουν με την αύξηση της μυϊκής μάζας του BCAA και μεγιστοποιούν την απώλεια λίπους αποτελεσματικότερα από τις μη συμπληρωμένες ομάδες.

Γλουταμίνη

Κατά τη διάρκεια έντονης προπόνησης, τα επίπεδα γλουταμίνης του σώματός σας εξαντλούνται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αντοχή, αντοχή και ανάκτηση. Η συμπλήρωση με γλουταμίνη μπορεί να βοηθήσει στη μεταβολισμό του σωματικού λίπους ενώ υποστηρίζει την ανάπτυξη νέων μυών.

B Complex

Μια λέξη – ενέργεια. Βιταμίνες Β, βοηθούν το σώμα σας να τραβήξει την ενέργεια από τα θρεπτικά συστατικά που τρώτε και να βοηθήσουμε να πάρουμε οξυγόνο στον μυϊκό ιστό Παίρνω το B Complex 100 επειδή παρέχει 100 mg βιταμινών Β. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε μια τόνωση ενέργειας.

—Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις—

Θερμογεννετικά

Η θερμογένεση λειτουργεί με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και του μεταβολισμού, με αποτέλεσμα την αύξηση του ενεργειακού επιπέδου, την εστιασμένη συγκέντρωση και συχνά το αυξημένο επίπεδο διάθεσης. Λειτουργεί επίσης ως κατασταλτικό της όρεξης. Θα πρέπει να υπάρχουν – όχι περισσότερο από 6 εβδομάδες συνεχούς χρήσης, ώστε να μην καίτε τα επινεφρίδια σας.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Εάν είστε νέοι στη θερμογένεση, δεν θα τους πάρω με άδειο στομάχι την πρώτη φορά και ΔΕΝ καταναλώνετε πρόσθετα διεγερτικά ή καφεΐνη, ενώ το θερμογόνο είναι ακόμα στο σύστημά σας. Συνήθως παίρνουμε θερμογόνο στις μέρες που ξέρουμε ότι έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε και τα επίπεδα ενέργειας είναι χαμηλά.

Προ-προπονητικά συμπληρώματα

Τις μέρες πριν μια ιδιαίτερα σκληρή προπόνηση, θα πάρουμε ένα συμπλήρωμα προ-προπονητικό για να μας δώσει αυτή την πρόσθετη ώθηση για να με βοηθήσει να τελειώσει ισχυρή και να μείνει εστιασμένη . Υπάρχουν τόσα πολλά pre-workout συμπληρώματα στην αγορά σήμερα. Οι διαφορετικές προ-ασκήσεις χρησιμοποιούν διαφορετικά κύρια συστατικά. Τα ακόλουθα δύο είναι τα αγαπημένα προ-προπόνηση κύρια συστατικά. 

Beta-Αλανίνη

Αυξάνει την ποσότητα εργασίας που μπορείτε να εκτελέσετε σε υψηλές εντάσεις. Βοηθά τους μυς σας να συστέλλονται με περισσότερη δύναμη. Μπορεί να αισθάνεστε ένα ελαφρύ τσίμπημα στο λαιμό ή στα χέρια σας ή ελαφρά κάψιμο, κνησμό και ερυθρότητα στο τριχωτό της κεφαλής ή τα αυτιά σας – για μένα, είναι συνήθως το μέτωπό μου και το στήθος μου. Αυτό ονομάζεται «οξεία παραισθησία».

Μην φωνάζετε έξω, αυτό είναι μια φυσιολογική παρενέργεια που κάποιοι άνθρωποι παίρνουν. Δεν έχουν παρατηρηθεί μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από αυτή την παρενέργεια. Διαρκεί συνήθως περίπου 60-90 λεπτά. Εάν αυτό είναι ένα ζήτημα, απλά μειώστε τη δοσολογία σας. Και πάλι, πρώτος χρόνος, μην το πάρετε με άδειο στομάχι. Αυτό θα σας κάνει πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε τις παρενέργειες.

Κρεατίνη

Βελτιώστε την ικανότητα κατάρτισης υψηλής έντασης, αυξήστε τα επίπεδα ενέργειας, το επίπεδο αντοχής, την αντοχή, τη δύναμη των μυών και επιταχύνετε το ρυθμό με τον οποίο ανακάμπτει το σώμα σας.

Τα συμπληρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε έναν ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής. Αλλά μην περιμένετε να διορθώσουν ένα ανθυγιεινό. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για υγιεινή διατροφή και άσκηση. Πάντα να θυμάστε…Τα συμπληρώματα σας δεν μπορούν να λειτουργήσουν εκτός αν το κάνετε εσείς!