Youmag.gr
Ως γνωστόν, για πολλά χρόνια οι Έλληνες χρειαζόταν να βγάλουν Βίζα για ένα ταξίδι στην Αμερική ακόμη και αν αυτό ήταν πάρα πολύ σύντομο....

Ως γνωστόν, για πολλά χρόνια οι Έλληνες χρειαζόταν να βγάλουν Βίζα για ένα ταξίδι στην Αμερική ακόμη και αν αυτό ήταν πάρα πολύ σύντομο. Η διαδικασία έκδοσης Βίζα για Αμερική ήταν ανέκαθεν γνωστή τόσο για το κόστος της όσο και για το γεγονός ότι είναι πολύ χρονοβόρα αλλά και πολύπλοκη. Για πολλούς, η διαδικασία αυτή αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο για ένα ταξίδι τους στις ΗΠΑ, ειδικά αν δεν είχαν συγγενείς εκεί ή κάποιο συγκεκριμένο λόγο γι’ αυτό τους το ταξίδι.

Εδώ και μερικά χρόνια όμως το καθεστώς που διέπει τα ταξίδια στις ΗΠΑ για τους Έλληνες έχει αλλάξει. Πλέον για να αποκτήσει κανείς άδεια εισόδου για ταξίδι στις ΗΠΑ θα πρέπει να ακολουθήσει μια σχετικά απλή και γρήγορη ηλεκτρονική διαδικασία γνωστή ως ESTA. Η ESTA έχει απλοποιήσει αρκετά τα ταξίδια στην Αμερική, ωστόσο πολλοί δεν γνωρίζουν τι είναι και πως μπορεί να τους βοηθήσει. Ας δούμε λοιπόν τις συχνότερες απορίες σχετικά με την ESTA αλλά και τη Βίζα στις μέρες μας.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Τι Είναι Η ESTA Με Απλά Λόγια;

Ορισμένες χώρες εξαιρούνται από τη διαδικασία έκδοσης VISA για τουριστικά ταξίδια στην Αμερική. Εδώ και μερικά χρόνια η Ελλάδα είναι μία από αυτές τις χώρες! Αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι Ελληνικού Διαβατηρίου (θα μιλήσουμε γι’ αυτό και αργότερα) αν θέλουν να επισκεφτούν σαν τουρίστες την Αμερική, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία της ESTA. ESTA σημαίνει Electronic System for Travel Authorization και στην ουσία είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή η οποία απλοποιεί τελείως την απόκτηση άδειας εισόδου στις ΗΠΑ.

Πώς Μπορώ Να Κάνω Την Αίτηση Αυτή;

Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή. Στην ουσία πρόκειται για μία ηλεκτρονική αίτηση σαν αυτές που συμπληρώνουμε σχεδόν κάθε μέρα στο διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε λοιπόν, είναι να πάτε στην σχετική διεύθυνση (βγαίνει κατευθείαν με μία έρευνα στο Google) και να ακολουθήσετε τη διαδικασία. Εννοείται ότι η αίτηση μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε υπολογιστή και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Τι Θα Χρειαστώ Για Την ESTA;

USA travel - Visa

Το βασικό είναι να έχετε Ελληνικό Διαβατήριο το οποίο να είναι καινούργιου – ηλεκτρονικού – τύπου, δηλαδή να έχει εκδοθεί μετά την 26η Αυγούστου 2006. Επίσης, θα χρειαστεί να έχετε μία ενεργή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να πληρώσετε το τέλος της αίτησης το οποίο ανέρχεται περίπου στα 14 Ευρώ.

Για Πόσο Ισχύει Η ESTA;

Η ESTA έχει ισχύ ενός χρόνου από την ημερομηνία έκδοσης της, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι ανάγκη να την βγάλετε μερικές μέρες πριν ξεκινήσετε. Όπως και να έχει όμως, θα πρέπει να ξέρετε ότι για να σας επιτραπεί η είσοδος στη χώρα θα πρέπει να έχει εκδοθεί το πολύ 72 ώρες πριν από το ταξίδι σας.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Υπάρχουν Εξαιρέσεις;

Δυτσυχώς ή ευτυχώς, σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο χαρακτήρας της ESTA είναι καθαρά τουριστικός, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εκδοθεί μόνο αν η διαμονή σας στις ΗΠΑ δεν θα ξεπερνά τις 90 ημέρες.

Αν θέλετε να πάτε στη χώρα για σπουδές ή εργασία, θα πρέπει να βγάλετε την σχετική βίζα από την Αμερικάνικη πρεσβεία. ESTA επίσης δεν μπορούν να βγάλουν όσοι έχουν επισκεφτεί το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και το Σουδάν ή έχουν υπηκοότητα από αυτές τις χώρες. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει πάλι να βγει κανονική Βίζα, ακόμη και αν πρόκειται για τουριστικό ταξίδι. Τέλος, οι κάτοχοι Βίζα που είναι ακόμη σε ισχύ δεν χρειάζονται να κάνουν αίτηση ESTA.

Η Έγκριση Της ESTA Μου Εγγυάται Και Είσοδο Στην Αμερική;

Η ESTA από μόνη της ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ την είσοδο στις ΗΠΑ, καθώς ο τελικός έλεγχος και η άδεια εισόδου δίνεται από τις Αρχές στο αεροδρόμιο προορισμού σας. Γι’ αυτό λοιπόν όταν ταξιδεύετε θα πρέπει να έχετε μαζί την εκτύπωση της έγκρισης της άδειας ESTA ή τον αριθμό έγκρισης της καθώς και το εισιτήριο της πτήσης επιστροφής σας, η ημερομηνία της οποίας, όπως είπαμε και πριν, δεν θα μπορεί να απέχει παραπάνω από 90 ημέρες από την ημερομηνία άφιξης σας.