Youmag.gr
Βιώνουμε την εποχή τής απόλυτης ιατρικής εξειδίκευσης, όπου συνεχώς δημιουργούνται ειδικότητες για κατ΄αποκοπήν τμήματα και όργανα τού ανθρωπίνου σώματος (αυχένας – οσφύς – ώμος...

Βιώνουμε την εποχή τής απόλυτης ιατρικής εξειδίκευσης, όπου συνεχώς δημιουργούνται ειδικότητες για κατ΄αποκοπήν τμήματα και όργανα τού ανθρωπίνου σώματος (αυχένας – οσφύς – ώμος – άκρα χείρα – ισχίο – γόνατο – μάτια – αυτιά – γεννητικά όργανα κ.λ.π. ) και όπου καθημερινά ανακαλύπτονται “νέες” ασθένειες, αλλά συγχρόνως και “νέα” φάρμακα που, υποτίθεται, θα τις θεραπεύσουν, πολεμώντας τα συμπτώματά τους κι αδιαφορώντας για τις αιτίες που τις προκάλεσαν καθώς και τις παρενέργειες που, ασφαλώς, άμεσα ή έμμεσα, θα παρουσιάσουν.

Η σημερινή συμβατική ιατρική, με τις αναρίθμητες εξειδικεύσεις, μοιάζει μ ΄ ένα πάζλ, στο οποίο κάθε τετραγωνάκι αγνοεί την ύπαρξη του διπλανού του, όπως επίσης αγνοεί ότι, μαζί με τα υπόλοιπα τετραγωνάκια, αποτελεί μέρος ενός συνόλου.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Η χειρουργική αγνοεί την παθολογία, η οφθαλμολογία αγνοεί τη γαστρεντερολογία, η ορθοπεδική αγνοεί την ενδοκρινολογία, η ψυχιατρική αγνοεί την ιατρική των οργάνων του σώματος και ούτω καθεξής.

Μέσα απ΄αυτήν τη μυωπική αντίληψη καταλήγουμε σε μία εκπληκτική πολυπλοκότητα, απόλυτα τεχνητή, της ίδιας της Ιατρικής. Πολυπλοκότητα του αριθμού των ασθενειών, πολυπλοκότητα του αριθμού των φαρμάκων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πολλαπλών διαγνώσεων και πολλαπλών φαρμακευτικών αγωγών, πολλές φορές αντίθετων μεταξύ των.

Από τη στιγμή που δεχόμαστε ότι ο άνθρωπος αποτελεί μία ψυχοσωματική ολότητα, ένα σύνολο ενέργειας και ύλης, όπου τίποτα δεν υπάρχει το μεμονωμένο και όλα τα όργανα έχουν αλληλεξάρτηση και αλληλεπίδραση, αλλά συγχρόνως επηρεάζονται και από το σύμπαν και τους νόμους που το διέπουν, η οποιαδήποτε παραβίαση, συνειδητή ή όχι, τών νόμων τής φύσης και των ηθικών αρχών που διέπουν τις ανθρώπινες σχέσεις, θα έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση τής αρρώστιας, υπό μορφήν σωματικής ή ψυχοδιανοητικής βλάβης.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Η συμβατική ιατρική κατονομάζει τις διάφορες ασθένειες βάσει των συμπτωμάτων που εκδηλώνονται στο σώμα και στη συμπεριφορά του πάσχοντος, ενώ η ολιστική βιοενεργειακή θεραπευτική υποστηρίζει ότι η αρρώστια είναι μόνο μία. Αυτή που οφείλεται στη διαταραχή της ομοιόστασης, λόγω αλλοίωσης τής χημείας του σώματος ή ανισορροπίας τού ενεργειακού εδάφους (ή και τών δύο μαζί) και εν τέλει στην εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όταν η διαταραχή της ομοιόστασης, λόγω συσσώρευσης τοξινών ή απώλειας ενέργειας, συμβαίνει για αρκετό χρονικό διάστημα, είναι θέμα, πλέον, γενετικού κώδικα τού κάθε ατόμου, υπό ποίαν μορφήν (καρκίνος – έμφραγμα – εγκεφαλικό – αρθρίτιδα – αλλεργία κ.λ.π.) και σε ποιο σημείο (συκώτι – καρδιά – πνεύμονες – δέρμα κ.λ.π.) θα εκδηλωθεί το πρόβλημα.

Τα συμπτώματα (πόνος – πυρετός – διάρροια – αιμορραγία –έμετος – έκζεμα κ.λ.π.) η συμβατική ιατρική τα αντιμετωπίζει σαν εχθρούς και με τα φάρμακά της προσπαθεί να τα εξαφανίσει, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες που αναγκαστικά θα προκαλέσει, λόγω της εν δυνάμει τοξικότητας των χημικών φαρμάκων.

Η ολιστική προσέγγιση μίας πάθησης επικεντρώνεται περισσότερο στις υποκρυπτόμενες αιτίες, παρά στην αντιμετώπιση των υπαρχόντων συμπτωμάτων, τα οποία θεωρεί ως απαραίτητο κρίκο της θεραπευτικής του αλυσίδας, ως ασφαλιστικές δικλείδες, μέσω των οποίων ο οργανισμός αποβάλλει την πλεονάζουσα τοξίνωσή του . Πίσω από το δένδρο (τοπικά συμπτώματα ) αναζητείται η ύπαρξη του δάσους (αιτίες). Όπως, κατά τον Αριστοτέλη, δεν υπάρχει αιτιατό (αποτέλεσμα), χωρίς αίτιο, έτσι και στο ανθρώπινο σώμα, δεν υπάρχει αρρώστια, χωρίς αιτία.

Αφού, λοιπόν, δεχόμαστε ότι η αρρώστια είναι μία και μοναδική, αυτή της διαταραχής της ομοιόστασης – λόγω αλλοίωσης τής χημείας τού σώματος ή ανισορροπίας τού ενεργειακού εδάφους και της επακόλουθης εξασθένησης του ανοσοποιητικού συστήματος, εύλογο είναι και η θεραπεία να είναι μία και μοναδική.

Αυτή που αναζητεί τις αιτίες που διαταράσσουν τον ομοιοστατικό μηχανισμό του σώματος και ανακαλύπτει τα φυσικά αντίδοτα που εξουδετερώνουν τις παθογόνες αιτίες.

Η εσωτερική μας αρμονία μέσα από την πίστη μας στο θεό, τα ιδανικά και τις ηθικές αξίες, η ισορροπημένη υγιεινή διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση, η θετική σκέψη, ο επαρκής νυχτερινός ύπνος, η φυσιολατρία και η αποφυγή εξάρτησης από καπνό, αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες, αποτελούν τα φυσικά αντίδοτα που εξισορροπούν το ενεργειακό μας έδαφος, αντιστέκονται στις οποιεσδήποτε παθογόνες αιτίες, τονώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και οδηγούν στην πολυπόθητη ίαση.