Youmag.gr
Μια Βόλτα στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Μια Βόλτα στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων
Αν βρεθείτε ποτέ στο Λονδίνο, είναι μία εξαιρετική εμπειρία να επισκεφθείτε το μοντέρνο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds. Υπάρχουν φυσικά κι άλλα παρόμοια μουσεία,... Μια Βόλτα στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων

Αν βρεθείτε ποτέ στο Λονδίνο, είναι μία εξαιρετική εμπειρία να επισκεφθείτε το μοντέρνο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds. Υπάρχουν φυσικά κι άλλα παρόμοια μουσεία, αλλά αυτό είναι το πιο διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα τέτοιο μουσείο δεν στηρίζεται στην ύπαρξη αρχαίων ευρημάτων ή στην συλλογή έργων τέχνης με την στενή τους έννοια. Αντιθέτως, το μουσείο αυτό απαρτίζεται στο σύνολό του από κέρινα ομοιώματα εξεχουσών προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο.

Άνοιξε τον λογαριασμό σου δωρεάν στην Freedom24 και λάβε μια εντελώς δωρεάν μετοχή αξίας έως και $800

Δεν πιστεύατε ποτέ ότι θα μπορούσαν να συνυπάρξουν ο Μάικλ Τζάκσον και ο Σαντάμ Χουσεΐν, η Μπιγιονσέ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Γκάντι και ο Αδόλφος Χίτλερ; Λοιπόν, θα πρέπει να αναθεωρήσετε. Πιο συγκεκριμένα, η κάθε προσωπικότητα που έχει γίνει γνωστή για τον έναν ή τον άλλον λόγο ενδέχεται να βρίσκεται μέσα στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και πολλών άλλων περιοχών του κόσμου. Δεν είναι συναρπαστικό πόσο ταιριαστά είναι τα κέρινα ομοιώματα, όταν τα συγκρίνουμε με την πραγματικότητα;

Με την επίσκεψή σας στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Λονδίνου, θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε με αστέρες του κινηματογράφου, όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Κάμερον Ντίαζ, ο Τομ Κρουζ και η Νικόλ Κίντμαν. Τα πιο πολλά ομοιώματα είναι ιδιαίτερα πετυχημένα. Η παραμικρή λεπτομέρεια στις εκφράσεις του προσώπου της κάθε προσωπικότητας, όπως επίσης και τα μαλλιά ή το ντύσιμό τους και οι χαρακτηριστικές της κινήσεις, όλα έχουν μελετηθεί διεξοδικά. Οι πιο ικανοί δεξιοτέχνες στην τέχνη των ομοιωμάτων έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μαγευτικό.

Υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στα συμβατικά μουσεία που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων. Η πιο σημαντική διαφορά είναι το γεγονός ότι όλα τα εκθέματα είναι δημιουργίες ανθρώπων και δεν έχουν ανακαλυφθεί από αρχαιολόγους κι άλλους γνώστες της ιστορίας. Επιπλέον, είναι σημαντικό το γεγονός ότι στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων συνυπάρχουν προσωπικότητες όλων των εποχών. Θα βρείτε ανθρώπους που έχουν πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια, όπως επίσης και σύγχρονους αστέρες του Χόλυγουντ και της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Με αυτό τον τρόπο, το μουσείο έχει προσελκύσει μεγάλο ποσοστό των φανατικών θαυμαστών της κάθε προσωπικότητας από κάθε γωνιά της γης. Με άλλα λόγια, όσοι θέλουν να δουν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ από κοντά και δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, επιλέγουν την αμέσως επόμενη εναλλακτική λύση. Αυτή η λύση είναι φυσικά να φωτογραφηθούν με το είδωλό τους στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων. Αν και φαντάζει παράξενο, μόλις βρεθείτε στον ίδιο χώρο με τόσα πολλά κέρινα ομοιώματα, εγκλιματίζεστε κι εσείς και παρασύρεστε από την ομορφιά τους.

Αν και το εισιτήριο δεν είναι πολύ φθηνό, εντούτοις η επίσκεψη σε ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων αποτελεί εκπληκτική εμπειρία για τον καθένα. Αντί λοιπόν να φαντάζεστε πώς είναι από κοντά, θα ήταν προτιμότερο να επισκεφθείτε το μουσείο και να βγάλετε φωτογραφία μαζί με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, πολιτικούς και γνωστούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Μία χειραψία με τη Βασίλισσα της Αγγλίας ή με τον Μπάρακ Ομπάμα είναι ιδιαίτερα χαριτωμένη, δεν βρίσκετε; Αν ναι, τότε ξέρετε πού πρέπει να πάτε για μία τέτοια μοναδική εμπειρία!