Youmag.gr
Τι θα πρέπει να εξετάσετε πριν πάρετε ένα σκύλο Τι θα πρέπει να εξετάσετε πριν πάρετε ένα σκύλο
Αν είστε σαν τους περισσότερους από εμάς , τότε το να ερωτευτείται με ένα κατοικίδιο ζώο είναι εύκολο. Τα κατοικίδια μας δίνουν την απεριόριστη... Τι θα πρέπει να εξετάσετε πριν πάρετε ένα σκύλο

Αν είστε σαν τους περισσότερους από εμάς , τότε το να ερωτευτείται με ένα κατοικίδιο ζώο είναι εύκολο. Τα κατοικίδια μας δίνουν την απεριόριστη αγάπη και πίστη τους και μας παρέχουν σταθερή συντροφιά. Η υιοθέτηση ενός κατοικίδιου ζώου ωστόσο είναι μια μεγάλη απόφαση. Οι σκύλοι, οι γάτες και τα μικρά ζώα είναι ζωντανά πλάσματα που απαιτούν ένα σημαντικό ποσό του χρόνου, των χρημάτων και μία δέσμευση πάνω από 15 χρόνια σε πολλές περιπτώσεις.

Η ιδιοκτησία ενός σκύλου λοιπόν μπορεί να σας ανταμείψει, αλλά μόνο αν σκεφτείτε καλά την απόφασή σας πριν να υιοθετήσετε ένα. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά πράγματα που καλό είναι να σκεφτείτε πριν αποφασίσετε.

Τα ζώα αναπτύσσουν βαθείς δεσμούς με εσάς και την οικογένειά σας. Οποιαδήποτε αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να είναι εξαιρετικά τραυματική για εκείνο, έτσι πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για την ευθύνη που φέρει η ιδιοκτησία σκυλιών. Οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν στέγη, τροφή, νερό, ιατρική περίθαλψη, την αγάπη και την προσοχή τους.

Δείτε πως να πάτε στο supermarket, χωρίς να πάτε στο supermarket…e-Fresh.gr!

Η ιδιοκτησία ενός σκυλιού είναι μια δέσμευση ζωής

Η ιδιοκτησία ενός σκύλου είναι επίσης μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση. Το κόστος φροντίδας για ένα σκυλί, το οποίο περιλαμβάνει τα τρόφιμα, τις προμήθειες, και τη βασική ιατρική περίθαλψη, κατά μέσο όρο μπορεί να είναι από 500 έως και μερικές χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

Πριν πάρετε το νέο σας σκυλί σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις βασικές παροχές για αυτό. Αυτές περιλαμβάνουν ένα κολάρο, ID ετικέτα και ετικέτα λύσσας , τρόφιμα και νερό, κύπελλα (υλικό από ατσάλι, γυαλί ή κεραμικό), ένα άνετο κρεβάτι σκυλιών, και παιχνίδια.

Βρείτε ένα καλό κτηνίατρο προτού να φέρετε το κουτάβι σπίτι σας. Ψάξτε σε σχετικά site και forum που μπορεί να σας βοηθήσουν και ρωτήστε απόψεις για να βρείτε τον κατάλληλο κτηνίατρο στην περιοχή σας.

Ασφαλείστε το σπίτι σας. Βεβαιωθείτε πως έχετε κρατήσει κάτι που μπορεί να είναι τοξικό για το κατοικίδιο ζώο σας μακριά από αυτό. Βασικά πράγματα που πρέπει να μην μπορεί να έχει πρόσβαση είναι δηλητηριώδη φυτά, πλαστικές σακούλες, και υγρά καθαριστικά.

Τα κουτάβια χρειάζονται εκπαίδευση στο σπίτι, καθώς δεν θα γνωρίζουν από μόνα τους ότι η αυλή και όχι το σπίτι, είναι το κατάλληλο μέρος για να αφοδεύσουν. Είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη να εκπαιδεύσει το σκυλί του. Αυτό απαιτεί χρόνο, υπομονή και μία πολύ συνεπής αγωγή.

Κοινωνικοποιήστε το σκυλί σας από νωρίς

Με την έκθεση του σκυλιού σας με διάφορους ανθρώπους και το περιβάλλον, θα γίνει ένα πιο σταθερό, χαρούμενο και με αυτοπεποίθηση ζώο. Θα πρέπει να συνεχίσετε την κοινωνικοποίησή του και πέρα από τα χρόνια που θα είναι κουτάβι. Η κοινωνικοποίηση μειώνει την πιθανότητα ότι το σκυλί σας θα μπορούσε να είναι φοβισμένο ή επιθετικό προς τους άλλους ανθρώπους και τα ζώα.

Περιποιηθείτε το σκύλο σας, φροντίζοντας να τον βάλετε σε μια ρουτίνα καλλωπισμού. Τα νύχια του σκυλιού σας δεν πρέπει να αγγίζουν το έδαφος, και θα πρέπει να βουρτσίζεταιι τακτικά. Αυτό θα αποτρέψει μπερδεμένες τούφες και θα μειώσει τον κίνδυνο ερεθισμού του δέρματος. Ο κτηνίατρός σας μπορεί να βοηθήσει να σχεδιάσετε ένα κατάλληλο πρόγραμμα περιποίησης για το σκυλί σας, ανάλογα με τη φυλή και τον τύπο της τρίχας του.

Βουρτσίστε τα δόντια του σκύλου σας για την πρόληψη οδοντικών ασθενειών. Συνιστώνται τρεις έως πέντε φορές την εβδομάδα, ενώ ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας δείξει τον τρόπο και να σας προτείνει την κατάλληλη οδοντόβουρτσα.