Youmag.gr
Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτηση και internet marketing Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτηση και internet marketing
Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς στην Ελλάδα, όλοι μας έχουμε κάποιον ελεύθερο χρόνο. Όσοι εργάζονται, έχουν τον χρόνο πέρα από την... Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτηση και internet marketing

Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς στην Ελλάδα, όλοι μας έχουμε κάποιον ελεύθερο χρόνο. Όσοι εργάζονται, έχουν τον χρόνο πέρα από την εργασία τους για να κάνουν ό,τι θέλουν. Οι άνεργοι από την άλλη, δυστυχώς, έχουν άπειρο ελεύθερο χρόνο, τα μεγαλύτερο μέρος του οποίοι το χρησιμοποιούν για να ψάξουν εργασία. Μιας που ζούμε στην εποχή του διαδικτύου λοιπόν, πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι από εμάς, περνάμε τον οποίον ελεύθερο χρόνο μας στο διαδίκτυο.

Με κάθε burger, δώρο αναψυκτικό 330ml!

Πως μπορείτε να βγάλετε χρήματα με το internet στον ελεύθερο σας χρόνο

Όταν δεν δουλεύουμε ή δεν ψάχνουμε για δουλειά λοιπόν, είτε θα χαζέψουμε λίγο στα αγαπημένα μας site, είτε θα παρακολουθήσουμε κάποια video στο YouTube, είτε θα ενημερωθούμε από κάποιο ειδησεογραφικό site, είτε θα διαβάσουμε και θα κάνουμε posts σε διάφορα social media ή μπορεί και να αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε κάποιο online game. Με άλλα λόγια, απλά σπαταλάμε τον χρόνο μας χαζεύοντας. Δεν θα ήταν καλύτερα αν μπορούσαμε να ξοδέψουμε τον ελεύθερο χρόνο μας πιο δημιουργικά και να βγάλουμε και λίγα χρήματα από αυτό; Με το internet marketing και συγκεκριμένα με το SEO, μπορούμε να το καταφέρουμε.

Το internet marketing αφορά την προώθηση ιστοσελίδων και φυσικά των προϊόντων που περιέχονται σε αυτές και του περιεχομένου τους γενικότερα. Αυτό γίνεται κυρίως με το search engine optimization, δηλαδή με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων έτσι ώστε να τις «αγαπήσουν» οι μηχανές αναζήτησης. Πώς δημιουργείται όμως αυτός ο «έρωτας»; Μία εταιρεία που ειδικεύεται στο online marketing, αναλαμβάνει να φροντίσει ώστε μία σελίδα με την οποία συνεργάζεται, να πληροί καλύτερα τα κριτήρια για κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης απ’ ότι οι ανταγωνιστές της. Γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η κατάταξη; Μα γιατί όσο πιο υψηλή είναι η κατάταξη μίας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα μίας αναζήτησης, τόσο περισσότεροι από τους χρήστες που έκαναν τη συγκεκριμένη αναζήτηση θα την επισκεφθούν.

Με κάθε νέα σύνδεση ρεύματος ή φυσικού αερίου κερδίζετε 50€ δωροκάρτα Shell

Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης γίνεται κυρίως σε δύο άξονες τον σχεδιασμό ιστοσελίδων και τη συγγραφή πρωτότυπου και χρήσιμου περιεχομένου. Μία σελίδα πρέπει να είναι απλή στη πλοήγηση, εύκολη στη χρήση και γενικά φιλική προς τον χρήστη προκειμένου να εξασφαλίσει υψηλές κατατάξεις, καθώς η φιλικότητα προς τον χρήστη παίζει πλέον πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για τους αλγόριθμους που κάνουν τις κατατάξεις. Επίσης, το περιεχόμενο μίας σελίδας παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη κατάταξη της και γι’ αυτό θα πρέπει να ανανεώνεται συχνά και να παρέχει και κάποια χρησιμότητα στον χρήστη, να περιέχει δηλαδή χρήσιμες πληροφορίες.

Οι εταιρείες SEO στην Ελλάδα

Οι εταιρείες SEO στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα, παρά το γεγονός ότι έχουν αρκετούς εργαζόμενους, πολλές φορές απλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την αύξηση του πελατολογίου τους. Έτσι αναζητούν συνέχεια νέους συνεργάτες τόσο στον τομέα του web design όσο και σε αυτόν που αφορά τη συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Αν λοιπόν έχετε κάποιες γνώσεις στο web design κι ελεύθερο χρόνο, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με κάποιες εταιρείες που ασχολούνται με τη διαφήμιση στο διαδίκτυο και να ζητήσετε να συνεργαστείτε μαζί τους. Θα σας πληρώνουν συνήθως με το κομμάτι και το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να τηρείτε τα χρονοδιαγράμματα των projects που θα σας ανατίθενται και να τηρείτε τα guidelines που θα σας δοθούν.

Για τη συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο τα πράγματα είναι καλύτερα και πιο χαλαρά, καθώς δεν απαιτείται σχεδόν καμία ειδική γνώση. Αν έχετε λίγο ταλέντο στο γράψιμο και σας αρέσει να ψάχνετε στο internet και να ενημερώνεστε για πολλά και διάφορα θέματα, δεν έχετε παρά να έρθετε σε επαφή με κάποια εταιρεία digital marketing στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό αν ξέρετε ξένες γλώσσες και να κάνετε ένα δοκιμαστικό για τη συγγραφή κειμένων. Αν συνεργαστείτε με μία εταιρεία, θα σας δοθούν κάποια guidelines για να τηρήσετε όταν θα γράφετε και κάποια θέματα για να ξεκινήσετε. Εννοείται ότι θα πληρώνεστε και σε αυτή τη περίπτωση με το κομμάτι.

Αν λοιπόν περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο στο διαδίκτυο κι έχετε και κάποια ταλέντα στο γράψιμο ή το design, τότε το SEO μπορεί να αποτελέσει όχι μόνο μια ευχάριστη ενασχόληση, αλλά και μία καλή πηγή έξτρα εσόδων.